Kannattaako erota?

Vertaistuelle pyhitetty osio.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.
Vieras

Kannattaako erota?

Viesti Kirjoittaja Vieras » 06.04.2020 20:13

Pitkän aikaa ollut mielessä että haluaisin erota järjestöstä, elämänmuutos tulee olemaan suuri. Toisaalta voisi jäädä toimettomaksi, mutta mietityttää että jääkö siitä henkinen taakka. Onkohan pitemmän päälle parempi erota vaikka voikin olla vaikeaa jonkin aikaa. Ehkä paras vaihtoehto olisi jos erotettaisiin, mutta mitä pitäisi tehdä että erotetaan. Mikä olisi typerin mahdollinen syy, vinkkejä otetaan vastaan. Joku muukin voisi herätä jos olisi joku naurettava/epäoikeudenmukainen syy.

mymmeli
Viestit: 235
Liittynyt: 18.07.2011 19:35

Re: Kannattaako erota?

Viesti Kirjoittaja mymmeli » 07.04.2020 21:29

Hei Vieras!

En halua suoraan neuvoa sinua vaan minusta sinun pitää tehdä sellainen ratkaisu mikä sinusta tuntuu parhaalta. Itse halusin erota, koska toimettomana oleminen olisi ollut henkisesti raskasta ja vahvasti uskon, että sukuni olisi tehnyt kaikkensa " auttaakseen" minut takaisin aktiivitodistajaksi. Toimettomuus olisi ollut minun tapauksessani siis jo sukuni takia hyvin vaikeaa. Halusin vetää selkeän pesäeron enkä jäädä välitilaan roikkumaan. Tuohon erottamis-asiaan en osaa sanoa mitään. Itsestäni tuntui parhaimmalta ratkaisulta erota, koska en enää uskonut Jehovaan ja minulla oli uskonnon sisällä huono olla. Teet niin tai näin niin sen voin ainakin omakohtaisesti sanoa, että eron jälkeinen elämäkään ei minulla ollut helppoa. Olen syntynyt jehovantodistajaperheeseen. Eron jälkeen tuli uskonkriisi, joka aktiivisimmillaan minulla vei kymmenen vuotta( ei nyt tietysti mikään ihan päivittäinen juttu). Piti rakentaa oma elämä, pohtia omaa olemassaoloaan tässä maailmassa. Jehovantodistajuus on elämäntapa, jonka vaikutus on ulottunut monelle elämän osa-alueelle. Ei sellaisesta uskonnosta lähdetä nopeasti ja jätetä kaikkea elettyä/ opittua taakse. Jehovan todistajuus on vahvasti psyykessä oleva oppirakennelma. Alussa olin aika hukassa ja meni oma aikansa kunnes palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Jehovan todistajien sääntökokoelman keskellä kasvaneella tähän maailmaan opettelu oli ikäänkuin maahanmuuttajan kotoutumisprosessi. En ole katunut eroani. Nyt olen vapaa rakentamaan elämääni oman näköisekseni ja tehdä sellaisia valintoja, jotka minusta itsestäni tuntuvat hyviltä. Toki toivoisin , että minulla olisi perhesuhteet kunnossa. Uskonto on ne hajoittanut.

Yksin ei kannata jäädä. Täällä olen kirjoitellut ja jakanut kokemustani muiden kanssa. Lisäksi vertaistukitapaamiset ovat olleet hyviä. Isoin asia on kuitenkin ollut se uuden elämän rakentaminen eron jälkeen. Olen tarvinnut myös ammattiapua. Meillä on vain tämä yksi elämä ja minusta on ollut tärkeää miettiä mihin sen ajan käytän.

Vempula
Viestit: 322
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Kannattaako erota?

Viesti Kirjoittaja Vempula » 08.04.2020 06:18

Voisi olla hyvä ajatus lukea Aila Ruohon Vartiotornin varjossa -kirja muutaman vuoden takaa - ellet ole jo lukenutkin. Kirjasta löytyy monien eri tavoin lahkosta eronneiden ajatuksista ennen eroa ja eron jälkeen sekä niistä syistä, jotka lahkon jättämiseen johtivat. Valmiita vastauksia kirja ei tietenkään anna, mutta eroajatusten keskellä voi tuntua helpottavalta, että voi suhteuttaa omaa tilannetta muiden kertomuksiin. Samalla huomaa, ettei ole yksin kokemuksineen.

mymmeli
Viestit: 235
Liittynyt: 18.07.2011 19:35

Re: Kannattaako erota?

Viesti Kirjoittaja mymmeli » 08.04.2020 15:50

Olen Vempulan kanssa samaa mieltä, että Aila Ruohon Vartiotornin varjossa on hyvä lukukokemus. Kirjassa on eronneiden ja erotettujen kokemuksia ja tulee vahva tunne siitä, että ei ole yksin. Tuntui hyvältä huomata, että jakaa samojakin ajatuksia kirjaan haastateltujen kanssa.

Toimeton__

Re: Kannattaako erota?

Viesti Kirjoittaja Toimeton__ » 23.04.2020 18:33

Hei!
Itse jäin aikanaan toimettomaksi, ja se oli mulle tosi hyvä ratkaisu. Alkuun perhe yritti lähetellä linkkejä jw kuukausilähetyksiin jne, mutta sitä ei kauaa kestänyt. Tää oli omalle psyykeellekin hyvä tapa, kaikki tapahtui pikkuhiljaa niin ehti mielikin mukautua.

Nyt mennyt vuosia, ja hyvin vapaasti saan elää. Tosin asun isossa kaupungissa, pienellä paikkakunnalla tilanne voi olla toinen. Ystävien kanssa en tietenkään enää voi viettää aikaa, ihan yhtä - kahta poikkeusta lukuunottamatta (sellaisia joita ei tilanne haittaa), mutta itselleni olikin tärkeämpää säilyttää suhde perheeseen.

Itselleni ei jäänyt minkäänlaista henkistä taakkaa. Päinvastoin, koin hyvänä sen että sain itse päättää mitä teen, enkä ole tilivelvollinen järjestölle millään tavalla.

Kannattaa rauhassa miettiä sopivinta tapaa, mikään kiire ei ole, mihinkään suuntaan :)

Vastaa Viestiin