mikkuitti esittäytyy, hei vaan kaikki!

Rekisteröityneet käyttäjät voivat esitellä itsensä tai kertoa taustoistaan täällä.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
mikkuitti
Viestit: 277
Liittynyt: 01.10.2011 14:40

mikkuitti esittäytyy, hei vaan kaikki!

Viesti Kirjoittaja mikkuitti » 10.05.2012 11:22

Terve!

Laitan itsekin esittelyä itsestäni tänne, vaikken koskaan ollu jehovantodistaja..
Ensimmäiset kokemukset heistä on ollu lapsuuden ajalta, kun todistajat aktiivisesti kävivät liian kiltin mummomme luona ja myivät hänelle lehtiä.. Joo, siihen aikaan vartsikoista piti näköjään maksaa. Ainakin näin kun mummon piti vedellä lompakosta rahoja kun lehtiä tarjottiin.
Ja ne lehdet, niiden kuvat, niitä en ikinä unohda, ne tuntuivat tosi oudoilta, koin että niissä oli jotain vikaa, ku kaikki olivat niin onnellisia ja hymyileväisiä eläinten kanssa.. Jotenkin tuntui hymyjen olevan epäaitoja jostain syystä.

Mummon kuoleman jälkeen jehovantodistajat unohtui moneksi vuodeksi. Tuli ammattikoulu ja silloin alkoi myös huumeidenkäyttö ja muuta sellasta. Elämä alkoi olla aikamoista kärsimystä kaksoiselämän takia, iltaisin pilveä ja päivisin töissä kilttiä kunnollista poikaa ja pelkäsin kiinnijäämistä kovastikin. Harjoitin mä muitakin pahoja syntejä mut kaikkea en viitsi tänne kirjoittaa..

Väsyin vähitellen kurjaan elämääni, vuosien aikana tuli ihan muutamia kertoja helluntalaisia kertomaan lyhyesti evankeliumia mutta ei menny mulla läpi, kunnes yhteen aikaan tuli kunnon tyrmäys, luin erään kirjan jonka eräs helluntalainen antoi, se kertoi vain ihmisluonteista ja kertoi osuvasti syyn että miks aina välttelin uskovaisten seuraa jne.. Ja uskoontulo prosessiini tuon jälkeen ei enää vaikuttanut ihmiset, vaan jokin outo näkymätön vaikutus jostain "toisesta maailmasta", vietin unettomia öitä ja pelkäsin Jumalan vihaa, tuomiota jos jatkan paheellista elämäntyyliäni, ja samaan aikaan ymmärsin tuntemani uskovaiset oikeasti vapaiksi ja onnellisiksi ihmisiksi.. Aiemmin pidin niitä typerinä sääntöjen orjina ja pidin itseäni vapaana, saan tehdä mitä huvittaa. Mutta näinä öinä tajusin etät tilanne on toisinpäin, mä se orja olin, syntien orja. Oli todella ahdistavaa.vaikka kukaan uskovainen ei ole saarnannut minulle, mä vain tunsin tuskaa sielustani ja niinä öinä samaan aikaan koin myös kaukaisuudessa jotakin valkeudentapaista kutsumassa että "tule, tule, jos tulet nii saat ihanan vapauden".. Se tuntui makean houkuttelevalta, mutta toisaalta huumehimotkin piti otteessa ja samassa sopassa tuomionpelko.. Oli se sekamelskaa ne yöt. Murruin.. Päätin siivota kotini huumeisiin liittyvästä, esim piipuista, ruiskuista ja kannabiskasveista joita kasvatin vaatekaapis. Pornolehdetkin ja huonot leffat lähti kans roskikseen. Eli kodista lähti kaikki asiat, joista omatunto kolkuttaa.
Siivouksen jälkeen polvistuin rukoilemaan Jeesusta pelastamaan mua, tuli sitten ihmeitä, huumehimot hävisi samantien, samoin tupakointi.. Ja koin raamatunlukemisen tosi suloisen mukavana ja rukoileminenkin maistui.. Tuli tyytyväisyyttä elämään. Puoli vuotta myöhemmin liityin helluntaiseurakuntaan, vain sen takia kun heistä tuli kavereita, olisin mä viihtynyt luterilaisissakin jos olisi samansuuntaista hengellisyyttä omalla kotikaupungillani..en mä tiukasti tee seurakuntarajoja, mulla on hengellisiä ystäviä luterilaistenkin puolelta ja voin ihan hyvin kuvitella kaveeraavani baptistien ja metodistienkin kanssa hengellisis asiois. Luenhan mä eri uskonkuntien jäsenten kirjoittamia kirjoja, 400 luvun augustinuksesta vaikkapa 1700 luvun wesleyhyn, tämän päivän kirjailijoihin asti, esim david wilkerson kirjoittaa tosi hyvin..

Niin, silloin kun oli ne yöt kun olin tuskailemassa sieluni puolesta, jälkeenpäin löysin raamatusta tilanteeseen täysin sopivan jakeen:

"Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:" (Joh. 16:8).

Eli Pyhä Henki puhutteli sydämelleni yliluonnollisesti että teen pahoja syntejä ja olen menossa kadotukseen ellen tee parannusta, ja puhutteli näkemiäni uskovaisia vapaiksi vanhurskautetuiksi..

Olen huonokuuloinen mies ja enemmän viittomakielinen kuin suomenkielinen äidinkieleltäni..

Ja sairastin kymmenen vuoden ajan kilpirauhasen vajaatoimintaa, lääkkeet auttoi jonkinverran mutta oli kahden vuoden kierre lääkärintutkimuksia jossa ei löydetty syytä ja parannuskeinoa siihen kamalaan väsymykseen ja pyörtyilyyn mitä mulla oli kilpparivaivan lisäksi. Väsyin siihen ruljanssiin ja rukoilin paljon. Olin jatkuvasti kamalan väsynyt ja turhautunut lääkäreiden saamattomuuteen kunnes päätin mennä tekemään sitä mitä raamatussa sanotaan:

"Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä. Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi." (Jaak. 5:14-15).

Niin mun seurakunnassa vanhimmat teki sit mulle niinkuin jakeessa sanotaan, nii parannuin.. Se oli minullekin suuri yllätys että mitä häh! Mä tulin ihan terveeksi ja pirteäksi..tosi mukavaa olla näin pirteänä! Elämä muuttui tosi paljon ja usko raamattuun ja Pyhän Hengen voimaan kasvoi roppakaupalla.

No, mitä tekemistä mulla on jehovantodistajien kanssa? No, joskus pari vuotta uskoontuloni jälkeen rupesin lukemaan pasi turusen kirjaa ja kiinnostuin heistä, ei siinä mielessä että haluaisin jehovantodistajaksi, vaan koittaa alkaa keskustelemaan jehovantodistajien kanssa saadakseen heidät pois seurakunnastaan..siis auttaa heitä tajuamaan asioita.. Nii sit aloin tapaamaan kuuroja jehovantodistajia.. Alkuaika meni kyllä kovissa väittelyissä jotka totesin aikanaan täysin hyödyttömiksi..
Nyt heitä on mukava tavata kun on oppinut keskustelemaan rauhallisesti ja välillä ihan kiinnostavistakin asioista ja rukoilla heidän puolesta ja saada sydämelle rauhaa, sitten onnistua keskustelemaan järkevästi erilaisita oppikysymyksistä. Rukous todellakin auttaa tässä! Tosin jehovantodistajat eivät ole suostuneet rukoilemaan mun kanssani kun käyvät meidän kotona.

Huom! Täällä palstalla en aio käännyttää ketään kirjoittamalla tänne mitään käännytyskirjoituksia, luin palstan säännöt ja pyrin kunnioittamaan niitä sääntöjä. Tätä palstaa käytän vain tiedon keruuseen, on mielenkiintoista lukea muiden ajatuksia ja kysyäkkin välillä.

Huomasin yhden jutun, kun olen lukenut raamatun monta kertaa läpi ja sitten tuli luettua vähän vartsikoita ja hertsikoita, nii ne oli mulle tosi vaikeaselkoisia ne tekstit.. Olen ilmeisesti lukenut "liikaa" raamattua sellaisenaan, kun en pysty näkemään mitään ymmärrettävyyttä jehovantodistajien opeissa. Aina kun ne väittää jotakin nii usein mulle tulee mieleen muutama jae raamatussa jotka koen ristiriitaiseksi sen väitteen kanssa..
Näköjään on niin että vartiotorni lehtiä ymmärtää helpommin jos ei tunne raamattua.
On aika surullista..ja täällä palstalla näkee entisiä jehovantodistajia jotka pitävät raamattuakin huuhaa-kirjana, ymmärrän kyllä että jos vartsikoissa syötetään pajunköyttä niin silloin raamattukin leimataan helposti samaan sarjaan kuuluvaksi.. Tässä tuntuis heitettävän lasta pesuveden mukana..

Mä olen ollut uskossa jo 8 vuotta ja tyytyväisyys senkun kasvaa, on mukavaa olla Jumalan lapsena vapaana ja täyttyä Pyhällä Hengellä ja oppia ihmisistä ja raamatusta aina vain lisää. Mun uskoa vahvistaa paljon se, että uudestisyntymisen ja Pyhällä Hengellä täyttymiseen liittyvät asiat on helposti selitettävissä raamatun avulla, en näe mitään ristiriitoja kun ne asiat on kokenut juuri niinkuin raamattu kuvailee ja opettaa.. Ilman näitä eläviä konkreettisia kokemuksia raamattu pysyy kuolleena ja tylsänä kirjana.
Ja jos raamatusta löytää ymmärrykselle vaikeita kohtia nii kyl niihin on tullu tyydyttäviä vastauksia vaikka vuosien päästä, vielä on paljon vaikeita kohtia, mutta en valita, koska koen että Jumalan viisaus on niin paljon suurempi kuin mitä ihmisen päähän voi mahtua. Mutta paljon ihania oivaltamisen hetkiä olen saanut kokea raamatun äärellä ja kokenut sen oikein ravinnoksi sielulleni. Tällä hetkellä olen lukenut vanhan testamentin 9 kertaa läpi ja UT on läpikäyty vielä useamman kerran.

Mielestäni vahvin todiste Jumalan olemassaolosta on omantunnon ääni..ainakin mulla on tämä todistellu mulle lähes koko elämäni ajan ja uskoontulon jälkeen tuli vielä merkittävämmäksi todisteeksi. Aina kun tekee väärin, syntiä jne niin omatunto kolkuttaa.. Jos ei olisi kuolemanjälkeistä elämää nii mitä hyötyä omastatunnosta on? Tai siis miksi omatunto luotiin? vain maanpäällistä elämääkö varten? Eikö sitä varten että se kasvattaa ihmistä iankaikkisuutta varten? Mulla tämä omatunto on hyvä kasvattaja ja tekee minusta armontarvitsijan, teen niin paljon asioita väärin elämäni aikana ja siksi joudun usein rukoilemaan anteeksiantamusta Jumalalta.. Ja saan rauhan sydämelleni kun vajavaisena voin saada armon Jumalalta :)
Tässä on jae josta tykkään:

"ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä- sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan." (Room. 2:15-16).

Uudestisyntymisen ja Pyhällä Hengellä täyttymisen ja omantunnon toiminnan ja ihmeparantumisen lisäksi olen saanut kokea muitakin todisteita Jumalan olemassaolosta, esim rukousvastauksia ja profetioita kavereilta yms, mutta kaikkea ei jaksa tänne kirjoittaa.

Jehovantodistajista vielä, vuosi sitten kesällä aloin tekemään jehovantodistajista viittomakielisiä kritiikki videoita joista on tullut kiitosta. En tiedä onko kukaan jehovantodistaja katsellu niitä.. Niitä on youtubessa, löytyy hakusanalla "mikkuitti"..on siellä muustakin aiheesta opetusta, jehovantodistajiin liittyviä videoita on 5 kappaletta.
Työssäni olen vähän samoilla suunnilla kuin pasi turunen, voidaan sanoa että olen jollakin tavalla kuurojen, viittomakielisten yhteisön oma pasi turunen.

Mä koen tämän teidän keskustelusivunne todella hyödylliseksi, hyvin mielenkiintoisia kirjoituksia teiltä löytyy! On tosi tärkeätä että tällainenkin sivusto löytyy! Jatkakaa samaa rataa! :)
Uskon Jeesukseen ja olen helluntaiseurakunnan jäsen.

SuurinBabylon
Viestit: 1371
Liittynyt: 02.01.2012 20:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: mikkuitti esittäytyy, hei vaan kaikki!

Viesti Kirjoittaja SuurinBabylon » 11.05.2012 15:29

Tervetuloa palstalle! Käsittääkseni palstalaiset pyrkivät sietämään kaikenlaisia näkemyksiä, vaikkakin ymmärrettävästi kaikki vähänkin uskonnolliseksi saarnaamiseksi tulkittava saa aikaan voimakkaita reaktioita.

Arvostan rehellistä esittäytymistäsi. Uskosi on selvästi ollut elämäästi tukeva voima. Siinä on asia jota monen entisen Jehovan todistajan on vaikea käsittää. En nyt siis ota kantaa uskontojen totuusarvoon, vaan niiden vaikutukseen ihmisen elämään.
Mielestäni vahvin todiste Jumalan olemassaolosta on omantunnon ääni..ainakin mulla on tämä todistellu mulle lähes koko elämäni ajan ja uskoontulon jälkeen tuli vielä merkittävämmäksi todisteeksi. Aina kun tekee väärin, syntiä jne niin omatunto kolkuttaa.. Jos ei olisi kuolemanjälkeistä elämää nii mitä hyötyä omastatunnosta on?
Minun on pakko tarttua tähän, koska esitit mielipiteesi asiasta kysymysten muodossa. :) "Omatunto" eli moraalinen tietoisuutemme joka rankaisee meitä syyllisyyden tunteella kun olemme toimineet moraalimme vastaisesti. Omatunto ja moraali ovat hyödyllisiä tässä elämässä mm. siksi, että ne suojelevat heikompia ja ennen kaikkea meitä itseämme; tosin vain niin kauan kuin kaikki hyväksyvät tietyt perusperiaatteet: "Älä murhaa", "Älä varasta", jne.
Tai siis miksi omatunto luotiin? vain maanpäällistä elämääkö varten? Eikö sitä varten että se kasvattaa ihmistä iankaikkisuutta varten?
Itse en usko Raamatun luomiskertomukseen, enkä kuolemanjälkeiseen elämään. Täten perustelen edelleen omatunnon arvoa nykyisessä elämässä, en tulevassa.

Kuitenkin mukava saada palstalle uusi kirjoittaja ja lukija. On meissä ex-JT:ssäkin uskovia, vaikka suurempi osa tuntuukin olevan uskonnottomia / ateisteja. Ero uskovan ex-JT:n ja lapsuudesta saakka JT-yhteisössä eläneen välillä on kuitenkin se, että "vapaan" uskon löytäneet tuntevat useammin aitoa onnellisuutta, kun ei tarvitse elään VT-seuran jatkuvasti muuttuvassa sääntöviidakossa ja pelätä ihanhetijust tulevaa Harmagedonia. Toki myös muita ahdistavia uskontoja löytyy Jehovan todistajien lisäksi, Islam ja fundamentalistinen kristillisyys nyt tulevat ainakin ensimmäisenä mieleen.

Edit: pari kieliasuvirhettä

mikkuitti
Viestit: 277
Liittynyt: 01.10.2011 14:40

Re: mikkuitti esittäytyy, hei vaan kaikki!

Viesti Kirjoittaja mikkuitti » 11.05.2012 23:53

SuurinBabylon kirjoitti:Tervetuloa palstalle! Käsittääkseni palstalaiset pyrkivät sietämään kaikenlaisia näkemyksiä, vaikkakin ymmärrettävästi kaikki vähänkin uskonnolliseksi saarnaamiseksi tulkittava saa aikaan voimakkaita reaktioita.
terve!

joo ymmärrän oikein hyvin jos helluntalaisten kirjoitukset aiheuttavat voimakkaita reaktioita.. yritän olla varovainen ja enkä haluais tuottaa voimakkaita reaktioita..
toisaalta, olen kyllä jonkinverran tottunutkin että jotkut reagoi voimakkaasti, en enää ihmettele toisten reaktioita.
olen itse aiemmin ollut niitä joita ärsytti suunnattomasti uskovaisten jutut joten tiedän kyllä miltä tuntuu jos joku saarnaa..
no, jos teen täällä kirjoituksissani virheitä tai rikon sääntöjä nii ihan kiva jos niistä huomautetaan nii koitan viisastua, mut kuitenkin, minun elämääni kuuluu ne asiat mitä olen kokenut ja aina ei kannata olla kertomatta niistä :)
Uskon Jeesukseen ja olen helluntaiseurakunnan jäsen.

sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: mikkuitti esittäytyy, hei vaan kaikki!

Viesti Kirjoittaja sinner74 » 12.05.2012 15:32

Tervetuloa palstalle kirjoittelemaan.
And Justice For All

rippeli
Viestit: 2455
Liittynyt: 28.04.2007 12:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: mikkuitti esittäytyy, hei vaan kaikki!

Viesti Kirjoittaja rippeli » 14.05.2012 12:50

Tervetuloa palstalle.

Niin kuin olet jo varmaan huomannut, niin saarnaamiseksi tulkittava aineisto lähtee aika nopeasti pois, varsinkin jos se ei liity jehovantodistajuuteen. Erilaiset näkökulmat ovat kuitenkin aina tervetulleita joten hieno homma jos jaksat kirjoitella täällä.
Let me go Master I hate you so

Vastaa Viestiin