Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 11.07.2011 19:12

1.luku

1 Iesus Öljytyn, Daavidin pojan ja Abrahamin pojan, sukuluettelo. 2 Abrahamille syntyi Iisak, Iisakille Jaakob [se veljensä ja isänsä pettäjä],*1)Jaakobille Juuda, 3 Juudalle Peres, ja sitten, 4 [muutaman sukupolven jälkeen,] 5 Boasille Obed jonka äiti oli Ruut, [tämän hiivittyä makailemaan Boasin punkan jalkopäähän,]*2)Obedille Iisai 6 ja Iisaille Daavid, kuningas [ja Batseban bylsijä ja tämän aviomiehen tapattaja].*3)Daavidille syntyi Salomo, [maailman viisain mies, yksi raamatun kirjoittajista, joka palvoi ja kumarsi muun muassa Astartea, sidonilaisten jumalatarta, Kemosia, Moabin jumalaa sekä ammonilaisten jumalaa Milkomia].*4)
*1) 1Mo 25:29-34, 27:1-29 *2) Ruut 3:1-14 *3) 2Sam 11:2-27 *4) 1Kun 5:9-14; Psalmit, Sananlaskut, Saarnaaja; 1Kun 11:33

7 [Syntymiset 8 seurasivat toisiaan, 9 sillä 10 juutalaisethan 11 lisääntyivät kuin kaniinit.]*5) 12 Kansan pakkosiirron jälkeen 13 [juutalaiskansan runsastumiskäyttäytyminen 14 edelleen jatkui tuotteliaana, 15 kunnes lopulta syntyi] 16 Jaakobille [ja Eelille, hehän olivat ilmeisesti homopari] *6) Joosef, Marian mies. Maria synnytti Iesuksen, jota sanotaan Öljytyksi. 17 Sukupolvia on siis Abrahamista Daavidiin kaikkiaan neljätoista, Daavidista pakkosiirron aikaan neljätoista, ja siitä taas neljätoista Öljyttyyn [[,ja tämän luettelonhan tein vain siksi että päättelisitte että Iesuksella oli kuninkaallinen syntyperä]].
*5) 2Mo 1:7 *6) Luuk.3:23

18 Iesus Öljytyn syntymä tapahtui näin. [[Tällaiset tarinathan kiillottavat tehokkaasti hänen julkisuuskuvaansa.]] Maria, Jeesuksen äti, oli kihlattu Joosefille. [Emme tiedä monestako vuohesta naimakauppa oli tehty.] Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu [heh tiedättehän mitä tarkoitan], kävi ilmi että Maria olikin jo valmiiksi vahvana, kuulemma pyhän hengen vaikutuksesta. 19 Joosef oli lakia kunnioittava mies ja [farisealaisten opetusten mukaisesti] järkeili ettei haluaisi häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa [ja siten häpäistä kihlattunsa julkisesti, sekä pelastaa oman nahkansa]. 20 Kun Joosef ajatteli tätä, hän sattuikin yöllä näkemään unta Herran enkelistä, joka unessa sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. 21 Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Iesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä". 22 Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä 'Herran ennustelija' oli ilmoittanut:*7)
*7) Jes7:14

23 - Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel - se merkitsee: Jumala on kanssamme. [Joosef muisti hämärästi tuon ennustuksen, mutta muisti lapselle annettavan nimen jotenkin väärin.] 24 Unesta herättyään Joosef [, herkkäuskoinen kun oli,] teki niin kun unesta oli ymmärtänyt, ja otti Marian vaimokseen. 25 Hän ei kuitenkaan koskenut vaimoonsa [pitkällä tikullakaan] ennen kuin tämä oli synnyttänyt pojan [, sitten lopulta luonto ajoi tikanpojan puuhun ja Joosef ymmärsi antaa vaimolleen raamatullisen periaatteen mukaisesti 'tälle kuuluvan'].*8)Joosef antoi pojalleen nimen Iesus [, tällä itsepäisellä puusepällähän ei ollut tapana tarkistaa muistikuviaan vanhoista profetioista lukemalla niitä].
*8) 1Kor 7:1-4
Viimeksi muokannut Kaarmis, 14.07.2011 16:29. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 11.07.2011 19:36

2. luku

1 Kun Iesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli itäisiltä mailta jotain ihmeen poppamiehiä. 2 He kysyivät: "Missäs se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme." 3 Kuullessaan tästä kuningas Herodes pelästyi, [ymmärrettävästi,] ja hänen kanssaan koko Jerusalem [jostakin täysin käsittämättömästä syystä, mitähän syytä heillä oli pelästyä, hehän odottivat kieli pitkällään vapauttajakuningasta?]. *9) 4 Hän kutsui koolle kansan ylipapit ja Lainvääristelijät ja tiedusteli heiltä, missä Öljytyn oli määrä syntyä. 5 "Juudean Betlehemissä", he vastasivat [ilmeisesti runsaskätisen lahjonnan seurauksena], "sillä näin on ilmoitettu ennustelijan kirjassa: *10) 6 'Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista, sillä sinusta lähtee hallitsija joka on kaitseva kansaani Israelia.'" 7 Silloin Herodes kutsui salaa ne idän poppamiehet luokseen, otti heiltä [lievää törkeämmällä kiristyksellä] selville, milloin tähti oli tullut näkyviin. 8 Sitten hän lähetti heidät Betlehemiin. "Menkää sinne", hän sanoi, "ja ottakaa asiasta selko. Kun löydätte lapsen, niin ilmoittakaa minulle, jotta minäkin voisin tulla kumartamaan hänelle [tai lähinnä hänen ruumiilleen, tarkoitan]."
*9) Miika 5:3-5 *10) Miika 5:1

9 Kuninkaan sanat kuultuaan poppamiehet lähtivät matkaan, ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään [tai niin he ainakin kuvittelivat]. [Loppumatkasta he olivat jo niin juovuksissa, että] kun tähti näytti tulevan sen talon yläpuolelle, missä lapsi oli, he kuvittelivat sen pysähtyneen. [Ehkä kyseessä olikin vain katulamppu.] 10 Niinpä heidät valtasi suuri ilo [niinkuin nousuhumalassa usein käy]. 11 He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan kaatuillen kumarsivat lasta, availivat arkkujansa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: Kultaa, suitsuketta ja mirhaa [niinkuin nousuhumalassa usein käy]. 12 [Aamukrapulassaan he ymmärsivät, että nyt on parasta häipyä käpälämäkeen], ja niin he menivät toista tietä varmaankin jonnekin niin pitkälle missä pippuri kasvaa.

13 Poppamiesten lähdettyä Joosef näki taas vähän enkeliuniaan, jossa enkeli sanoi: "Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsäkin mukaasi ja painu vaikka Egyptiin." 14 Herättyään sitten yöllä hän tyrkkäsi perheensä hereille, sitten menoksi Egyptiä kohti. 15 Niin Joosef pysyi siellä kunnes Herodes delaisi. [Tai näin ainakin hän väitti tapahtuneen, että voisi jotenkin soveltaa poikaansa ennustelijan runoilun:] "Egyptistä min? kutsuin poikani." *11) 16 Kun Herodes kyllästyi odottamaan poppamiehiä takaisin, hän antoi käskyn että Betlehemissä ja ja sen lähistöllä on surmattava kaikki kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat pojat. 17 [Näin haluan ainakin uskotella tapahtuneen, että voisin soveltaa taas Iesukseen yhden asiayhteydestään irrotetun ennustelun:] *12) 18 "Ramasta kuuluu huuto, itku ja kova valitus. Raakel itkee lapsiaan eikä lohdutuksesta huoli, sillä heitä ei enää ole."
*11) Hoos 11:1 huom asiayhteys *12) Jer 31:15

19 Kun Herodes oli kuollut, Joosef kuulemma näki taas unia enkelistä. 20 Piti kuulemma taas palata Israeliin. 21 Ja niin tehtiin. 22 Mutta sitten meni pupu taas pöksyyn ja Joosef jäikin jonnekin matkan varrelle. Ja nähtyään taas unia painui Galileaan 23 ja asettui kaupunkiin nimeltä Nasaret. Näin tapahtui, jotta kävisi toteen profeettojen ennustus: 'häntä kutsutaan Nasaretilaiseksi'. [Tosin Luukkaan mukaan ne ei missään Egyptissä käyneetkään, vaan Nasaret oli niiden kotikaupunki. Profeettojen ennustuksiakaan ei tahdo löytyä, oliskohan jossain apokryfikirjoissa...?] *13)
*13) Lu 1:26-27, 2:39-40
Viimeksi muokannut Kaarmis, 14.07.2011 16:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 11.07.2011 20:05

3.luku (jakeet Markus 1:n mukaan)

1 Iesusta Öljyttyä koskevan hyvän uutisen alku: 2 Niin kuin profeetta Jesajaan on kirjoitettu: 3 "Kuuntele! Joku huutaa erämaassa: 'Valmistakaa Jahven tie, tehkää hänelle suora baana'"*14) , 4 niin Johannes, se pulauttelijahippi, putkahti erämaahan ja julisti katumisen vertaukseksi pulautusta tuhmuuksien anteeksi antamiseksi. 5 Sen johdosta koko Juudean alue ja [tuskin nyt sentään] kaikki Jerusalemin asukkaat tulivat hänen luokseen, ja hän pulautti heidät Jordan-joessa, kun he kertoilivat tuhmuuksistaan. 6 Ja Johanneksella oli yllään joku ihme kamelinkarvareuhka ja nahkavyö, ja hän popsi heinäsirkkoja ja hinajaa. 7 Ja hän puheli sanoen: "Minun jälkeeni tulee minua voimakkaampi, jonka kengännauhoja en kehtaisi mennä aukomaan. 8 Minä pulautin teidät vedellä, mutta hän pulauttaa teidät pyhällä hengellä.
*14) Jes 40:3

9 Niinä päivinä tuli Iesus tuli Galilean Nasaretista ja Johannes pulautti hänetkin Jordanissa. 10 Ja heti vedestä noustuaan hän näki auringon pilvienraosta ja [hänen lemmikki]pulunsa laskeutui hänen päälleen 11 ja joku sanoi: "Sinä olet minun rakas poikani, olen hyväksynyt sinut."

4. luku

1 Sitten henki johdatti Iesuksen ylös erämaahan [velipoikansa] Panettelijan kiusattavaksi. 2 Kun hän oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, niin hänen oli nälkä [,jo oli aikakin, ja paastomehutkin oli jo loppu]. 3 Ja Kiusaaja tuli ja sanoi hänelle: "Jos olet Jumalan poika, niin käske näiden kivien muuttua eväsleiviksi." [Jeesushan oli jo paastonnut nämä symboliset 40 päivää ja yötä, ja olisi ollut vapaa vaikka menemään siltä istumalta lähimpään Mäkkäriinkin.] 4 Mutta hän sanoi vastaukseksi: "On kirjoitettu: 'Ihmisen ei tule elää yksistään leivästä, vaan jokaisesta sanasta joka lähtee Ison Herran suusta."

5 Sitten Panettelija otti hänet mukaansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet temppelin sakaraharjalle 6 ja puhui hänelle [perustellen käyttämällä Raamattua]: "Jos olet Jumalan poika, niin heittäydy alas, sillä on kirjoitettu: 'hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn, ja he kantavat sinua käsillään, ettet iskisi milloinkaan jalkaasi kiveen'" 7 Iesus [ajatteli että 'idioottinako minua pidät', mutta] sanoi hänelle [kuitenkin]: "On myös kirjoitettu: 'Et saa panna Jahvea, Jumalaasi, koetukselle.'"

8 Taas Panettelija [, tuo erämaiden maanmainio matkanjärjestäjä,] otti hänet mukaansa tavallista korkeammalle vuorelle ja näytti [presentaationa kannettavasta tietokoneestaan] hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston 9 ja sanoi hänelle: "Nämä kaikki minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja teet minulle palvontateon." [Ihan näppärä kannettava, ja näyttävä diashow', ajatteli Iesus, 'mutta en kyllä ala kumartelemaan tuota ihan noin pienillä lahjuksilla'.] 10 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana! Sillä, [vittuperkele,] on kirjoitettu: 'Jahvea, Jumalaasi sinun on palvottava, ja yksin hänelle sinun on suoritettava pyhää palvelusta.'" 11 Silloin Panettelija [tuumasi että 'onpas hihhuli', ja] jätti hänet, ja katso, tuli enkeleitä ja he alkoivat palvella häntä [,sillä Iesus arvosti asemansa suomia etuoikeuksia ja nautti niistä täysin rinnoin niin kuin kunnon hedonistin kuuluukin].
Viimeksi muokannut Kaarmis, 14.07.2011 16:36. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 11.07.2011 22:08

Kirjoitin tämän aikanaan tähdentääkseni, kuinka naurettavia yksityiskohtia Jeesuksen taruun liittyy. Varmaan jossakin vaiheessa jatkan evankeliumia, kunhan löydän jonkun herkullisen luvun jostakin evankeliumista.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 14.07.2011 16:30

Lisättty huomautus Joosefin toisesta isästä.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 14.07.2011 21:11

Tää on mun mielestä yks raamatun hauskimmista tarinoista: Salomo.
"maailman viisain mies, yksi raamatun kirjoittajista, joka palvoi ja kumarsi muun muassa Astartea, sidonilaisten jumalatarta, Kemosia, Moabin jumalaa sekä ammonilaisten jumalaa Milkomia".

Ja sitten Jehova kostaa kun joku yrittää tukea kaatumassa olevaa Liiton Arkkia... Toooosi reilu jumala!

Ja meiltä sitten vaaditaan enemmän viisautta kuin maailman viisaimmalla miehellä oli! (minä ainakin palvon Erosta ja Dionysosta!)
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 21.12.2013 19:19

Nostanpa tämän ylös, jospa vaikka jaksaisin rustailla vähän lisääkin! :)
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 30.09.2014 20:38

Jaa enpä o taas jaksanu lisää vääntää... Nostanpa silti. :)
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

rippeli
Viestit: 2455
Liittynyt: 28.04.2007 12:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja rippeli » 30.09.2014 22:23

Ei noita jaksa lukea. Ota se Minna mukaan ja tule kylään mulle ja Marjolle. Tavataan raamattua oikein vimosen päälle. Sehän me osataan. Lupaan tarjota kahvia.
Let me go Master I hate you so

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 30.09.2014 23:20

:)
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

SonOfJesus
Viestit: 744
Liittynyt: 15.05.2007 12:39

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja SonOfJesus » 02.10.2014 00:36

Eikö joku voisi tulkita evankeliumin saarnaamiseksi? Vai onko teksti Jehovan todistajien tekstiä?
SonOfJesus
Laki ja Seura toimivat kasvattajina: kaikki mikä ei tapa, kasvattaa.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 02.10.2014 15:38

Totutusti uskonnollista saarnaamista ei ole varustettu noin rehellisillä huomautuksilla.

Filippos
Viestit: 1139
Liittynyt: 30.09.2009 10:46
Paikkakunta: Oulu

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Filippos » 16.10.2014 16:25

Taisivat nuo poppamiehet käyttää jotain muitakin mömmöjä kuin vain alkoholia. Hasista tms ainakin.

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 19.10.2014 20:52

Kolme viisasta miestä vetikin pössyä? Niih, nehän tuli sieltä itäisiltä mailta joissa pössy kasvaa nykyäänkin...Vai oopiumiko se oli? Täytyypä tuumailla asiaa lisää...
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Evankeliumi Käärmiksen mukaan

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 29.01.2018 18:39

Ei oo vieläkään jaksanu jatkaa tätä. Prkl kun on laiska ihminen...
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Vastaa Viestiin