Kysymyksiä?

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

RehellinenReino
Viestit: 33
Liittynyt: 08.01.2017 21:05

Kysymyksiä?

Viesti Kirjoittaja RehellinenReino » 10.08.2017 13:15

1. Miksi Jumala loi miehelle nännit?
2. Miksi Jumala antoi ihmiselle tahdonvapauden ja silti tappaa jos ei usko niinkuin JHVH haluaa?
3. Miksi Jumala antoi kaiken mennä vituiksi ja tapahtua jos pystyy ennustamaan tulevaisuuden?
4. Miksi kasvillisuus ei kuollut vedenpaisumuksessa oltuaan vuoden veden alla(itse tapoin chilin liika kastelulla)
5. Miten pingviinit ehtivät ontua, Martti Ahtisaari tyylillä arkkiin?
6. Miten kalat selvisivät kun makea ja suolainen vesi sekoittuivat?

Haluaisin ensin näihin vastaukset, niin saan rakennettua kilpeni kuntoon, jolla sitten taas saan torjuttua pahiksen palavat heittoaseet!

Pro et contra
Viestit: 1602
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Kysymyksiä?

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 10.08.2017 16:42

Jotain tulkintaa että teoriaa voisi esittää vastauksena ; ensimmäiseen kysymykseen on biologinen selitys jonka mukaan
Y-kromosomi alkaa vaikuttamaan sikiön kehityksen myöhemmässä vaiheessa , tätä Y-kromosomin aktivoitumista ennen kaikki raskaudet ovat "samaa sukupuolta" , tai ehkä paremmminkin sukupuolettomia, huolimatta siitä että kromosomi Y on vain osalla. Niinpä myös rakenteellinen valmius on alussa sama, Y-kromosomi saa aikaan ulkoiset sukupuolen "muutokset" mutta hormonit taas säätelevät rintarauhasten toimintaa, hormonit vaikuttavat toisinaan myös niin että naiselle kasvaa esim. viikset yms. ja miehellä kasvaa rinnat vaihtelevasti.
Muuten noin kuriositeettina voisi mainita että Russell esitti Adamin joissakin yhteyksissä jonkinlaisena hermafrodiittina jolla oli molempien sukupuolien valmiuksia.

Neljänteen kysymykseen kasvillisuuden tuhoutumisesta vedenpaisumuksesa saattaisi olla hyvä teoretisoida ja huomata että vedenpinta vaihteli ja laski niin että korkemmalla tulvaveden pinnantasosta olevilla paikoilla vaikutus oli lyhyempi ja vähemmän tuhoava. Kun arkki pysähtyi Araratiin niin siinä meni vielä n. puolitoista kuukautta että kyyhkynen jätti palaamatta, edellisellä viikolla niin kuin Raamattu kertoo; kyyhkynen vielä palasi nokassaan "tuore oliivipuun lehti" joten nähtävästi kasvua oli jo olemassa. Kaikenlainen ruohokasvien siemen kyllä säilyy ja itää nopeasti mitä moninaisin tavoin joten ruohonsyöjille riitti ruokaa piankin veden laskeuduttua. Siemenet saattoivat itää esim irtonaisten eri aineksista koostuvien lauttojen päällä jne.
Ararat on kyllä korkea mutta korkeita vuoristoja sijaitsee muutaman tuhannen kilometrin säteellä muitakin mutta lähin on Elbrus joka kohoaa yli 5600 metrinkun Ararat jää korkeimmillaan 5136 metriin. 500 -metrin korkeusero vaikuttaa teoriassa merkittävästi siihen aikaan minkä vedet vaikuttivat missäkin paikalla.

Hyviä kysymyksiä joita on kiintoisa pohdiskella!
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1448
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Kysymyksiä?

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 11.08.2017 16:18

Mullakin on yks kysymys!
Miksi tollanen pieni musta (muitakin värejä on toki) kirja on saanut tappaa ihmisiä miljoonittain, eikä sitä ole vieläkään laitettu oikeuden eteen vastaamaan teoistaan?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Kysymyksiä?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 12.08.2017 03:38

Pro et contra kirjoitti:Jotain tulkintaa että teoriaa voisi esittää vastauksena...
Oliko Australian alkuperäisväestöllä sama kromosomijutska, vaikka poukkoilivatkin Aasiasta Australiaan kymmeniä tuhansia vuosia ennen kuin Raamatun jumala (ei siis Jehova) loi ensimmäisen oman versionsa ihmisestä?
Neljänteen kysymykseen kasvillisuuden tuhoutumisesta vedenpaisumuksesa saattaisi olla hyvä teoretisoida ja huomata että vedenpinta vaihteli ja laski niin että korkemmalla tulvaveden pinnantasosta olevilla paikoilla vaikutus oli lyhyempi ja vähemmän tuhoava.
Himalajaa ei kannata unohtaa kun se on "hieman" vanhempi ja korkeampi kuin Raamatun jumalan luomat paikat. Ja lumihuippuisilla vuorilla kasvisto on perinteisesti melkoisen niukkaa.
Hyviä kysymyksiä joita on kiintoisa pohdiskella!
Niinpä pohdituttaa monelta kantilta, vaikka siltä kuuluisalta kaikkitietävyyden kantilta. Tuntuu enemmänkin siltä, että esimerkiksi Vt-raamatunselittäjät ovat itseriittoisuudessaan päättäneet koska jumala katseli tulevaisuuskaleidoskooppiaan ja koska taas itseriittoisuutensa oskilloskooppia.

Pingviinien ohella dinot ovat ongelma, kuten Suomen ainoa alkuperäislaji saimaannorppa. Kalojen suhteen tulisi meriselityksenä mieleen jumalan ohjaama siedätyshoito. Etenkin sen fisun osalta, joka nielee kokonaisen ihmisen ja kolmen päivän kuluttua spyttaa magastaan saman hemmon hengissä veks. Millä sekin fisu sulatti safkansa jos magassa oli kaiken aikaa sopivasti happea Joonan hengittää?

J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Kysymyksiä?

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti » 14.01.2018 03:59

No, kun se yksinkertainen vastaus on, että Jumpelle ei mikään ole mahdotonta. Kalat voivat pidättää hengitystä vaikka kolme vuotta kiehuvassa vedessä ja saimaannorppa on vain nappisilmäinen, turvonnut iilimato ja eiköhän se kaikkivoipa olento aika helposti yhden vaappuvan pingviinipariskunnan saa arkkiin siirrettyä kunhan rietastelun yytsimiseltään kerkeää. Siinä tulikin periaatteessa Galapagossaaret käsiteltyä samalla, joten eipäs aloiteta siitä turhaa keskustelua. Nännit on imetystä varten muuten miehelläkin. Joutilaat nännit vaikka sähköshokkeja varten. Kaikki meni päin vittua koska J. Jonah Jehovahson loi täydelliseksi myös smurffin lain. Vastakysymys kohtaan kaksi: oletko koskasn nyppinyt kärpäseltä siipiä? Neuvo kohtaan neljä: osta se chili seuraavaksi suoraan joltain, joka osaa kasvattaa sitä. :mrgreen:

Se ei ole tyhmä joka kysyy, mutta se saattaa olla, joka vastaa. Please join my cult.

EDIT: väärä hymiö
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen

Vastaa Viestiin