Hiekka-aavikkonurmiongelma

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 17.04.2018 20:18

Nyt kun jehovantodistajilla on ollut ehtoollisateria ja joillakin muilla pääsiäisateria, niin tuli mieleen lammas ja niiden tarpeellinen määrä kuvitellulla erämaavaelluksella. Vt-seuran mukaan porukkaa on tuolle taruvaellukselle voinut lähteä sellainen ylikin kolme miljoonaa ruokailijaa. No sitten pesah-aterialla oltiin perhekunnittain ja jos laskee perhekunnan keskiarvoksi vaikka 10 ruokailijaa, jolloin nälkäisten pääluvun mukaan valittiin karitsan koko kun se piti syödä kokonaan.

No nyt siis tarvitsemme Raamatun edellytyksen mukaisesti 300 000 alle vuoden ikäistä uroskaritsaa, jolloin korkeintaan vuoden ikäisiä karitsoja olisi oltava yhteensä semmonen 600 000 kappaletta. Uuhi kantaa noin 5 kk, ja saa yleensä yhden (suomenlammas on toista maata) karitsan imettäen tavallisesti 4...5 kk. ja lasketaan uusi tiineys Strömsön malliin taas vuoden kuluttua. Nyt meillä on karitsoja ja uuhia yhteensä 1, 2 miljoonaa, plus sitten tarvitaan pässejä ja muuta reserviä vaikka 100 000. Vaikka laskelma on alakanttiin, niin lampaita tarvitaan vähintään 1,3 miljoonaa, jotta pesah-ateria voitaisiin ajatella toteutettavan vuosittain.

Kaikki on tähän asti selvää pässinlihaa, mulla on enää auki tieto siitä miten tuo nurmikasvullisuutta syövän 1,3 miljoonan lampaan lauma on teoriassa ajateltu ruokitun hiekka-aavikolla?

Pro et contra
Viestit: 1602
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 17.04.2018 21:45

Mannalla? No ei kai...
Taikka sitten aavikko on ollut tuohon aikaa vihreämpi ja onhan voinut sataa välillä jolloin kaikki heinä on korjattu talteen mitä saatu, alueella on ollut kuivaa toki tuolloinkin ja Mooseskin joutui kallion iskentään että vettä olisi saatu.
Toisaalta Mooses sai lain myöhemmin ja toisaalta poikkeusolosuhteet saatettiin ottaa huomioon eikä edellytetty että pesahia olsi vietetty kaikkien sääntöjen mukaan?
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 17.04.2018 22:56

Pro et contra kirjoitti:Taikka sitten aavikko on ollut tuohon aikaa vihreämpi...
Onko sellaisesta viitteitä? Mitä kuukeloin, niin kuvitellun reitin osia määritettiin vaikeakulkuisiksi ja Vt-seurakin esittää reitin olleen muualla kuin kauppareiteillä, mutta sehän tässä onneksi helpottaa, ettei sitä kenenkään tarvinnut vaeltaa todellisuudessa.
ja onhan voinut sataa välillä jolloin kaikki heinä on korjattu talteen mitä saatu, alueella on ollut kuivaa toki tuolloinkin ja Mooseskin joutui kallion iskentään että vettä olisi saatu.
Lammas syö ruohoa ja nurmea ja kannattaa muistaa, että heinänpopsijoita oli myös mukana. 1,3 miljoonaa lammasta on melkoinen määrä riittävästi ruokittavaksi, jotta olivat kunnossa kulkemaan ja lisääntymään

Selitykset eivät koskaan lopu, joten jos vaikka Mooses tilasi apetta paikallisen ruohokauppiaan ilmaisnumerosta ja DHL toimitti sen perille helikopterilla?
Toisaalta Mooses sai lain myöhemmin ja toisaalta poikkeusolosuhteet saatettiin ottaa huomioon eikä edellytetty että pesahia olsi vietetty kaikkien sääntöjen mukaan?
Vaellustahan kesti tarun mukaan neljä vuosikymmentä ja voisin olettaa, että noin merkittävän pyhänä pidetyn asian poikkeuksesta olisi Raamatussa maininta.

Lothar II
Viestit: 412
Liittynyt: 08.12.2009 10:52

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Lothar II » 18.04.2018 09:46

Noinkin valtavasta tapahtumasta voitaisiin olettaa, että siitä olisi jäänyt joitakin merkkejä maastoon argeologien tutkittavaksi, jonkinlainen "paskavana?"

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 18.04.2018 12:20

Lothar II kirjoitti:Noinkin valtavasta tapahtumasta voitaisiin olettaa, että siitä olisi jäänyt joitakin merkkejä maastoon argeologien tutkittavaksi, jonkinlainen "paskavana?"
Koko tapahtuma on niin ihmeiden kyllästämä, että ei voi kuin ihmetellä. Jos jumala vaikka siivosi heidän jälkensä?

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 18.04.2018 12:27

Hupaisat tarinat Joosefista, Mooseksesta ja kumppaneista lienevät varsin myöhäsyntyisiä ja laaditut kansan itsetuntoa nostattamaan.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 18.04.2018 12:52

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:Hupaisat tarinat Joosefista, Mooseksesta ja kumppaneista lienevät varsin myöhäsyntyisiä ja laaditut kansan itsetuntoa nostattamaan.
Mulle tulee noista aika ajoin mieleen se logiikan ja järjellisyyden puute, on kuin ikivanhaa hupailua kuuntelisi. Ja vielä nykyäänkin joku pitää noiden vakavasti ottamisen ainoana keinona välttää kohtapian kohtaava ennenaikainen kuolema. Tottahan tuhansia vuosia sitten eläneille on annettava tasoitusta, mutta nykyään hengissä olevan nk. terveen en olettaisi kokeilevan esimerkiksi Mooseksen extreme-temppua olla kuukausi syömättä ja juomatta.

UT ei ole sen kummallisempi, myrkky ja -käärme eivät kuulemma tehoa oikein tosi tosi kristittyyn jos Raamattuun on uskominen. Oliko siitä noin vuosi tai kaksi kun viimeksi luin, että USAssa joku saarnaaja päätti lopullisesti saarnailunsa leikkimällä oikein tosi tosi kristittyä myrkkykäärmeen kanssa. Muistuu mieleen kuinka ystävämme RAMi haastoi oikein tosi tosi kristityinä esiintyviä näyttämään uskontasonsa noilla Raamatun tasokokeilla.

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 18.04.2018 22:05

Samoin, ja oli ilo saada tavata RaM, kiitos Sinun, Make. Se oli ikimuistoinen ilta. Minua suorastaan etoo tuo logiikan ja järjen puutteen verhoaminen uskonnollisuuden asuun ja näky on sitä synkempi, mitä uskovaisemmasta ja näin ollen typerämmästä henkilöstä on kyse. Sanoessani näin tarkoitan ainoastaan kohtaamiani ihmisiä, en ketään tällä foorumilla kirjoittavaa. Minulle on edelleen suuri mysteeri se, miten älykkäätkin ihmiset saattavat langeta suoranaiseen älyttömyyteen uskonnollisuudessaan. Älykkyydestä ei voi olla kyse, kenties jostain syvältä perimästämme.

Mitä raamatullisiin extreme-kokiluihin tulee, kuukausi ei riitä. Se on, kuten Ariadna totesi 40 vuorokautta. Näillä läskeillä tuon ajan saattaisin syömättä selvitä, mutta en juomatta. Paluu arkeen olisi kuitenkin ankea ja hyvin harkitusti suoritettava.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 19.04.2018 01:56

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:Minua suorastaan etoo tuo logiikan ja järjen puutteen verhoaminen uskonnollisuuden asuun ja näky on sitä synkempi, mitä uskovaisemmasta ja näin ollen typerämmästä henkilöstä on kyse. Sanoessani näin tarkoitan ainoastaan kohtaamiani ihmisiä, en ketään tällä foorumilla kirjoittavaa.
Jotain perimässämme on sellaista, joka mahdollistaa sokean luulemisen. Ainakin joissain tapauksissa voisi olla kyse kahdesta eri minästä, koska esimerkiksi jehovantodistajuutensa piilossa pitäminen ei kokemani mukaan ole lainkaan harvinaista. Itsekin klaarasin ammattikoulun kolme vuotta niin hyvin, että vasta kun aloin netissä käyttää omaa nimeäni, niin seuraavassa luokkakokouksessa kuulin toteamuksia aiheesta.

Tuollaisen edessä on voimaton, lohtuna onneksi oma kokemus, jonka pohjalta osaa hahmottaa sen mikä on pelin henki.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1844
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 14.06.2018 09:26

Kiitos Meilo. Mahtava aihe ottaa esille jos saan vastaani todistajia (eivät tosin tunnu liikkuvan enää Helsingissä kuten ennen, ruohoa etsimässäkö?). Tämäkin olisi niin kutkuttavaa kysyttävää, esim. entisen seurakuntani esivalvojalta ja minun "hengelliseltä" isältäni, joka aina tiesi vastaukset. Mutta ei koskaan ollut näin hyvää kysymystä.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 14.06.2018 22:02

Verilettu kirjoitti:Mahtava aihe ottaa esille jos saan vastaani todistajia (eivät tosin tunnu liikkuvan enää Helsingissä kuten ennen, ruohoa etsimässäkö?).
Uusi aika uudet kujeet, "ovelta ovelle" on hylätty niistä määrityksistä, joilla Ainoa Oikea Totuus nykyään tunnistetaan. Puhuminen on korvattu tuppisuuna seisoskelulla (paitsi hankalia kysymyksiä esittävän hätistely) lehtikärryn läheisyydessä. Samoin voi raportoida julistaneensa kun täysin toiskielisessä maassa kuleksii markkinoilla ihmisjoukossa ja paidan rintataskussa on lapanderi, jossa lukee suomenkielellä "tervetuloa". Joitain vuosi sitten Ranskan Calaisissa oli puiston ohi kulkevalla jalkakäytävällä lehtikärry ja pien zoomailun jälkeen havaitsin jt-oloisen eläkelaispariskunnan puiston penkillä istuskelemassa, siis semmonen noin 10 metriä kärrystä.

Tunnen myötähäpeää jehovantodistajia kohtaan, samoin tunnen tulleeni kusetetuksi sen tavan suhteen, jolla aiemmin sai raporttitunteja. En muista yhtään aikalaistani Karvialta, joka ei todellisuudessa olisi kokenut kirjeiden lähettelyä pakollisena paskaduunina. Olisi ollut helpompaa jakaa vakseille traktaatteja, yksi aamupäivällä ja vaksin vuoronvaihdon jälkeen toiselle sama traku. Oliisi saanut kunnon tunnit kasaan.
Tämäkin olisi niin kutkuttavaa kysyttävää, esim. entisen seurakuntani esivalvojalta ja minun "hengelliseltä" isältäni, joka aina tiesi vastaukset. Mutta ei koskaan ollut näin hyvää kysymystä.
Fundisuskonnollisuuden yksi tunnusmerkki on, ettei selittelyinto lopu muuten kuin luopion kohdalla.

YksinäinenSusi
Viestit: 3801
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 14.06.2018 23:25

Markku Meilo kirjoitti: En muista yhtään aikalaistani Karvialta, joka ei todellisuudessa olisi kokenut kirjeiden lähettelyä pakollisena paskaduunina.
No entäs käytännössä? Oliko kirjeiden lähettely rohkaisevaa, kannustavaa - jopa uskoa vahvistavaa, kun siitä keskusteltiin ääneen?
Sitten kun punkka kutsui illalla niin rasittuneina ajateltiin varmaan hiljaa mielessään, että pakko-skrivaus on tylsää, ahdistavaa ja vihoviimeistä hommaa. Ja sama uusiksi huomenna, ylihuomenna ja loputtomasti niin kauan kuin vankilaa riittää.

Kaksoisajattelun mestarinäyte vailla omaa tahtoa. Ai joo, mut eihän vt-orjalla olekaan omaa tahtoa, kuten ei täysiverisellä orjalla saa ollakaan.

Oma tahto typistetään lähes olemattomaksi nöyryyttämällä ja pakottamalla kovaan pitkäaikaiseen kiivastahtiseen työhön(mieluummin 16h/päivä), jossa omalle tahdolle ja ajattelulle ei ole yhtään sijaa. Kärsimiselle sen sijaan on sijaa, koska orjan kuuluu kärsiä jatkuvasti. Kärsimys on orjan palkka.

Karviallakaan kärsiminen ei sinällään riittänyt. Piti vielä olla lisää nöyryytystä, pakottamista teokraattiseen käytökseen - veli valvoo veljeä meinigillä - näin otaksuisin.

Lahko nimeltä jehovantodistajat vie ihmisyyden ja kaiken voiman ihmiseltä.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 14.06.2018 23:50

JPB5 kirjoitti:No entäs käytännössä? Oliko kirjeiden lähettely rohkaisevaa, kannustavaa - jopa uskoa vahvistavaa, kun siitä keskusteltiin ääneen?
Kirjeiden kirjoittaminen oli rutiini ja pakollinen osa jehovantodistajuutta siinä suljetussa yhteisössä, siitä ei olisi voinut luistaa ongelmitta.
Sitten kun punkka kutsui illalla niin rasittuneina ajateltiin varmaan hiljaa mielessään, että pakko-skrivaus on tylsää, ahdistavaa ja vihoviimeistä hommaa.
Skrivausta tehtiin vaadittava minimi, en muista kenenkään nauttineen siitä niin paljon, että olisi tehnyt yli muiden.
Kaksoisajattelun mestarinäyte vailla omaa tahtoa. Ai joo, mut eihän vt-orjalla olekaan omaa tahtoa, kuten ei täysiverisellä orjalla saa ollakaan.
Vertaispaine ajoi tuota täysin typerää hommaa, jota johdettiin USAsta. Muutosta taisivat hakea mm. Suomen ja Hollannin haarakonttorit mutta (Pat Garzan taholta pedofiliastakin esillä ollut) Ted Jaracz totesi, että kärsiköön vaan.
Oma tahto typistetään lähes olemattomaksi nöyryyttämällä ja pakottamalla kovaan pitkäaikaiseen työhön, jossa omalle tahdolle ei ole yhtään sijaa. Kärsimiselle sen sijaan on sijaa, koska orjan kuuluu kärsiä jatkuvasti.
= jehovantodistajuus kukkeimmillaan.

YksinäinenSusi
Viestit: 3801
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 15.06.2018 06:50

Markku Meilo kirjoitti: Skrivausta tehtiin vaadittava minimi, en muista kenenkään nauttineen siitä niin paljon, että olisi tehnyt yli muiden.
Jos tuosta yrittäisi repiä jotain positiivista niin sanoisin että pakko-skrivaus on saattanut kehittää kirjoittajalle kirjoitustaitoa, mutta jotenkin minusta tuntuu kuitenkin siltä että kirjoittamisen taito kehittyy vain jos luovuus ja vapaus yhdistyy siihen.

Pakosti ihminen ei oikeastaan voi kehittyä missään muussakaan asiassa. Ihmisen oltava oikeasti kiinnostunut uhraamaan paljon aikaa johonkin taitoon kehittyäkseen siinä.

Pakko kehittää lähinnä luistamistaitoa. Tulee hyväksi luistelijaksi :)

Hyvä luistelutaito taas johtaa siihen että mikään muukaan asia - mikä ei kiinnosta paljoa - ei tule kunnolla tehtyä. Järjestössä tämä näkyy heikkoina tuloksina, jopa niin heikkoina että keski-arvotkin mieluummin jätetään nykyää jo väliin ja ilmoitetaan vain latteat (huippu)tulokset.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Hiekka-aavikkonurmiongelma

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 15.06.2018 16:17

JPB5 kirjoitti:Jos tuosta yrittäisi repiä jotain positiivista niin sanoisin että pakko-skrivaus on saattanut kehittää kirjoittajalle kirjoitustaitoa, mutta jotenkin minusta tuntuu kuitenkin siltä että kirjoittamisen taito kehittyy vain jos luovuus ja vapaus yhdistyy siihen.
Ei siitä saanut irti mitään positiivista, toinen saneli valmiista pohjasta ja toinen kirjoitteli kirjoituskoneella tai käsin. Samaa tekstiä kaiken aikaa, osoitteet otettiin puhelinluettelosta, muistaakseni kirjeet menivät tuolloin Heinävedelle. Joskus tuli palautetta, että älkää lähetelkö näitä lehtiä. No kai ne vuohet oppivat viimeistään 1975 maailmanlopussa mitä tuli tehtyä, vai miten se 1975 menikään?
Pakosti ihminen ei oikeastaan voi kehittyä missään muussakaan asiassa. Ihmisen oltava oikeasti kiinnostunut uhraamaan paljon aikaa johonkin taitoon kehittyäkseen siinä.
Näin sen myös näen.

Vastaa Viestiin