Sivu 1/1

Kylkiluukysymys

Lähetetty: 30.04.2018 07:28
Kirjoittaja Markku Meilo
Jos yksi puuttuva kylkiluu ei tehnyt Adamista epätäydellistä, niin monenko kylkiluun puuttuminen on epätäydellisyyden raja? Toisaalta jos Jeesus antoi vastaavan lunnaan, puuttuiko Jeesukseltakin kylkiluu, vai antoiko kattavamman täydellisen lunnaan?

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 30.04.2018 14:24
Kirjoittaja Nukahtanut
Vai tuliko hänelle uusi kylkiluu tilalle? Tarina ei sitä kerro, joten oletetaan vain yhden puuttuvan?

Olen myös pohtinut, että ovatko tuon seurauksena Adam ja Eeva sukua? Samasta kylkiluusta tehty, joten eikö he jaa samat geenit?

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 30.04.2018 14:53
Kirjoittaja Markku Meilo
Nukahtanut kirjoitti:Vai tuliko hänelle uusi kylkiluu tilalle? Tarina ei sitä kerro, joten oletetaan vain yhden puuttuvan?
Jos jo se on hauska piirre, että luoja saa tyhjästä kasaan lättymaan kasaan muutamassa päi... anteeksi yli seitsemässä tuhannessa vuodessa ja mies luodaan käärmeenmuonasta, mutta naisen luonti ei onnistu ilman tuota kuuluisaa kylkiluuta. Jos sitten mieheltä otetaan kylkiluu naisen luontiin, niin olettaisi sen olevan ainoa saatavilla ollut rakennuspalikka laatuaan, joten miksi uuden kylkiluun taikominen tilalle onnistuisi? Eevan rakennuspalikaksi olisi siten aivan hyvin voinut taikoa ikioman kylkiluun. Toisaalta joku voisi ajatella, että kyseisen tarun vaikutin oli enemmänkin silloinen naisen alisteinen asema, joka tiivistyy ajatuksessa, että nainen oli miehensä omistamaa biomassaa.
Olen myös pohtinut, että ovatko tuon seurauksena Adam ja Eeva sukua? Samasta kylkiluusta tehty, joten eikö he jaa samat geenit?
Tottamooses olivat sukua, kuten sitten jälkikasvua hankkineet lapsensakin, kaikki jumalan kokeilupuutarhan kasvatteja. Mitä geeneihin tulee, niin niitä heillä ei ollut ja päättelen asian siitä, ettei kolminaisuuskaan ole raamatullinen, koska kolminaisuus-sanaa ei ole Raamatussa, siis kuten ei geeni-sanaakaan.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 01.05.2018 13:17
Kirjoittaja Weathertop
Markku Meilo kirjoitti:Jos yksi puuttuva kylkiluu ei tehnyt Adamista epätäydellistä, niin monenko kylkiluun puuttuminen on epätäydellisyyden raja? Toisaalta jos Jeesus antoi vastaavan lunnaan, puuttuiko Jeesukseltakin kylkiluu, vai antoiko kattavamman täydellisen lunnaan?
Ja jos antoi, mitä sillä ylijäämällä tehdään? Annetaan anteeksi Jehovan todistajien pedofiliatapaukset ja niiden salailu?

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 01.05.2018 13:44
Kirjoittaja Markku Meilo
Weathertop kirjoitti:Ja jos antoi, mitä sillä ylijäämällä tehdään? Annetaan anteeksi Jehovan todistajien pedofiliatapaukset ja niiden salailu?
Raamatulliselta kannalta katsoen veikkaisin jotain muuta käyttökohdetta, tuolloin kun ei ollut nykyisenlaisia suojaikärajoja ja Mooseksen lain mukaan naimattoman raiskaamisesta sai vaan yhden anopin lisää ja pienet rahallisen muistutuksen. Jos vaikka Jeesuksen pahasti myöhässä oleva paluu kuittaantuu ylimääräisellä kylkiluulla.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 01.05.2018 22:15
Kirjoittaja Polyester
Täydellinen ihminen Adam osasi epäilemättä laskea virheettömällä matikkapäällään, kuinka monen kylkiluun paikalla kestäisi olla lihaa, ennen kuin rakenne alkaa liikaa haitata paratiisin kevyistä pikkuaskareista (kuten hedelmän poimimisesta ja kakalla käymisestä) suoriutumista. Ylimääräisillä kylkiluilla saattoi sitten käydä kauppaa Jehovan kanssa ja teettää lisää vaimoja. Täydellisiä, oikeaan aikaan hiljaisia.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 01.05.2018 22:20
Kirjoittaja Polyester
Nukahtanut kirjoitti:Olen myös pohtinut, että ovatko tuon seurauksena Adam ja Eeva sukua? Samasta kylkiluusta tehty, joten eikö he jaa samat geenit?
Kloonihan siitä taitaa tulla, ellei luomiskertomuksen kirjoittaja tiennyt biologiasta jotain, mikä selviää tiedemiehille vasta myöhemmin.
Markku Meilo kirjoitti:...ettei kolminaisuuskaan ole raamatullinen, koska kolminaisuus-sanaa ei ole Raamatussa, siis kuten ei geeni-sanaakaan.
Mutta laji on raamatullinen käsite, tosin ei sama kuin biologien määrittelemä laji, vaan jotain, mikä mahdollistaa maalitolppien loputtoman siirtelyn.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 02.05.2018 00:32
Kirjoittaja Markku Meilo
Polyester kirjoitti:Mutta laji on raamatullinen käsite, tosin ei sama kuin biologien määrittelemä laji, vaan jotain, mikä mahdollistaa maalitolppien loputtoman siirtelyn.
Raamattu on oiva osoitus siitä kuinka tietämätöntä porukka oli, aurinko ja kuu kun ilmoitetaan molemmat valolähteiksi. Vanhoista teksteistä tuntuu selvinneen, ettei porukka edes osannut yhdistää valon tulevan auringosta, vaan olevan erillinen itsenäinen ilmiö, jota palvottiin. Sellaisenkin ajatuksen muistan lukeneeni, että muinoin ajateltiin silmän lähettävän jotain, joka palaa sitten silmään ja saa aikaan näköhavainnon. Tämä liitettiin siihen Jeesuksen silmänputsaustemppuun selitykseksi.

Raamatussa ei ole kieltoa liikenteen nopeusrajoituksen ylittämisestä, joten konventtiin myöhässä olevalla on raamatullinen oikeus ylittää nopeusrajoitus.* Tätä logiikkaa käytti amerikkalainen jt-rattijuoppo, joka esitti uskonnollisen vakaumuksensa estävän verikokeen, koska veri on hänen mielestään valutettava aina maahan.


*) Taisi olla jossain Itä-Suomessa jokin liikenneturvallisuussymposiumi ja niille asetettiin ansa, eli mitattiin nimenomaan osanottajien käyttämiä ajonopeuksia. Mulla ei ole kuin muistikuva, joka sitten ei mairitellut noita liikenneturvallisuuteen liittyvien henkilöiden ajotyyliä.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 02.05.2018 13:39
Kirjoittaja Weathertop
Polyester kirjoitti:Täydellinen ihminen Adam osasi epäilemättä laskea virheettömällä matikkapäällään, kuinka monen kylkiluun paikalla kestäisi olla lihaa, ennen kuin rakenne alkaa liikaa haitata paratiisin kevyistä pikkuaskareista (kuten hedelmän poimimisesta ja kakalla käymisestä) suoriutumista.
Ei kai täydellisen ihmisen sentään tarvitse kakalla käydä? Kuvitelkaa nyt Jeesustakin istumassa paskahuussissa. Eikö ajatus muka ole niin kertakaikkisen rienaava, että joku tätäkin lukeva uskovainen pöyristyy pahanpäiväisesti?

Katsokaa ja ihastelkaa ylivertaista logiikkaani!

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 02.05.2018 18:22
Kirjoittaja Polyester
Weathertop kirjoitti:Ei kai täydellisen ihmisen sentään tarvitse kakalla käydä?
Luulisin, että tarvitsee. Jos paratiisissa ei käytetä vaatteita, onko valtakunnansalilla pino peflettejä? Vai penkit likaa hylkivää materiaalia. Raamattu ei kerro sitä, mutta voimme olla varmoja siitä, että palvontapaikat pysyvät täydellisen puhtaana, sillä Jehova on järjestyksen Jumala.
Kuvitelkaa nyt Jeesustakin istumassa paskahuussissa.
Jeesuksen on myös täytynyt saada yöllisiä siemensyöksyjä, ellei ole hoitanut asiaa jollain muulla tavalla.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 02.05.2018 20:43
Kirjoittaja Markku Meilo
Weathertop kirjoitti:Katsokaa ja ihastelkaa ylivertaista logiikkaani!
Kyllä tota on liikkeellä enemmänkin. Jossain oli haastateltu kauempaa ja alkeellisista oloista Englantiin nuorena tyttönä muuttanutta naista. Nainen kertoi ajatelleensa nuorena, että kuningataräiti on niin jalosukuinen, ettei tartte veskissä ravata. Tosiasiassa kuningataräiti ei käykään missä tahansa veskissä, matkoilla hänellä on oma veski mukana.

Re: Kylkiluukysymys

Lähetetty: 02.05.2018 20:49
Kirjoittaja Markku Meilo
Polyester kirjoitti:Ylimääräisillä kylkiluilla saattoi sitten käydä kauppaa Jehovan kanssa ja teettää lisää vaimoja. Täydellisiä, oikeaan aikaan hiljaisia.
Erään tarinan mukaan Aadam pyysi jumalalta täydellistä vaimoa kun oli ensin kokeillut kaikkia eläimiä. Jumala ilmoitti, että se maksaa puolet, eli toisen käden, jalan, aivonpuolikkaan jne. Aadam kysyi sitten mitä saisi yhdellä kylkiluulla, no sai Eevan.