Talosta taloon

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Talosta taloon

Viesti Kirjoittaja Observer » 23.12.2019 10:14

Yksi järjestön lukuisista huijauksista on väittää, että alkukristityt saarnasivat talosta taloon tai ovelta ovelle. UM-käännös käyttää ilmausta "julkisesti ja talosta taloon" vaikka oikea muoto olisi "julkisesti ja yksityiskodeissa". Esim. Paavali puhui julkisesti synagogissa, toreilla sekä kristittyjen kodeissa, joissa seurakunnat silloin kokoontuivat. Ei puhettakaan ovelta ovelle -työstä, Jeesuskin jopa sanoi että "älkää siirtykö talosta taloon". Vartiotorni ei juurikaan tuota jaetta lainaa!

Jim Penton toi tämän asian esille 1970-luvulla mutta totta kai hallintoelin piti päänsä ja jopa otti "maailmallisten" asiantuntijoiden kommentteja irti asiayhteydestään oman kantansa perusteluun. Penton sai tunnetusti kenkää kun paljasti totuuden tästä(kin) asiasta.

Penton ja Eric Wilson keskustelevat aiheesta ja muistakin asioista tällä videolla.

Penton on muuten ollut aikanaan melkoinen voimahahmo: kun hän lähti järjestöstä, lähti samalla kertaa peräti 83 todistajaa. Jotain vastaavaa toivoisi tapahtuvan nykyäänkin. Isommalla porukalla lähteminen on ase, jolle järjestö ei mahda mitään - karttamisoppi kun menettää silloin suurelta osin voimansa.


Pro et contra
Viestit: 1609
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Talosta taloon

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 27.12.2019 21:02

Jeesuksen elinaikana opetuslapset lähetettiin seurakunnan keskuuteen, kyliin ja kaupunkeihin : "omat eivät tahtoneet" ja kovakorvaisia olivat...
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Vastaa Viestiin