Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3435
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 01.02.2020 16:14

Kuva
Kuva: Vartiotorniseura

Eräs suomalainen Jehovan todistaja alkoi tutkia huolellisesti Danielin profetioita. Onko Jehovan todistajien opetus Danielin kirjasta Raamatun mukainen?

Tämä Jehovan todistaja käsitteli Danielin kirjaa järjestelmällisesti ja hämmästyi. Tutkielma on nyt valmis ja se jaetaan kaikille asiasta kiinnostuneille tämän sivun kautta.

Lue täältä.

Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Observer » 02.02.2020 11:07

Hyvä ja johdonmukainen tutkielma! Mukava huomata että jotkut todistajatkin uskaltavat tutkia asioita itsenäisesti. Hallintoelimen opetukset vuosista 1914 ja 1919, näkymättömästä läsnäolosta, sukupolvesta, orjasta jne eivät todellakaan kestä lähempää tarkastelua vaan luhistuvat kuin korttitalo. Kaikki todistajat näkisivät tämän jos he eivät pelkäisi tutkia omia oppejaan Raamatun valossa.

Huvittavaa on se, että hallintoelin itse hylkäsi opetukset esi- ja vastakuvallisista täyttymyksistä (eli ns. suuremmista täyttymyksistä) muutama vuosi sitten mikäli Raamattu ei suoraan niistä puhu. David Splane piti aiheesta puheen vuosikokouksessa. Jostain kumman syystä tämä "uusi valo" ei kuitenkaan sovellu Danielin 4. lukuun, vaikka siinä ei ole selvästi kyse mistään muusta kuin Nebukadnessarin nöyryyttämisestä.

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1448
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 02.02.2020 21:43

Danielin kirja on varnasti ollut ilmestys-kirjan ohella niitä tärkeimpiä kirjoja todistajille. Ja kun siitä löytyy noin selkeitä virheitä, ei voi kuin ihmetellä kuinka hyvin hallintoelin kumppaneineen osaa veivailla raamatun tekstejä.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Vastaa Viestiin