Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3512
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: Vartiotorniseura

Eräs suomalainen Jehovan todistaja alkoi tutkia huolellisesti Danielin profetioita. Onko Jehovan todistajien opetus Danielin kirjasta Raamatun mukainen?

Tämä Jehovan todistaja käsitteli Danielin kirjaa järjestelmällisesti ja hämmästyi. Tutkielma on nyt valmis ja se jaetaan kaikille asiasta kiinnostuneille tämän sivun kautta.

Lue täältä.
Observer
Viestit: 121
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Observer »

Hyvä ja johdonmukainen tutkielma! Mukava huomata että jotkut todistajatkin uskaltavat tutkia asioita itsenäisesti. Hallintoelimen opetukset vuosista 1914 ja 1919, näkymättömästä läsnäolosta, sukupolvesta, orjasta jne eivät todellakaan kestä lähempää tarkastelua vaan luhistuvat kuin korttitalo. Kaikki todistajat näkisivät tämän jos he eivät pelkäisi tutkia omia oppejaan Raamatun valossa.

Huvittavaa on se, että hallintoelin itse hylkäsi opetukset esi- ja vastakuvallisista täyttymyksistä (eli ns. suuremmista täyttymyksistä) muutama vuosi sitten mikäli Raamattu ei suoraan niistä puhu. David Splane piti aiheesta puheen vuosikokouksessa. Jostain kumman syystä tämä "uusi valo" ei kuitenkaan sovellu Danielin 4. lukuun, vaikka siinä ei ole selvästi kyse mistään muusta kuin Nebukadnessarin nöyryyttämisestä.
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1458
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

Danielin kirja on varnasti ollut ilmestys-kirjan ohella niitä tärkeimpiä kirjoja todistajille. Ja kun siitä löytyy noin selkeitä virheitä, ei voi kuin ihmetellä kuinka hyvin hallintoelin kumppaneineen osaa veivailla raamatun tekstejä.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
Markku Meilo
Viestit: 13440
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Nukahtanut kirjoitti: 02.02.2020 21:43 Danielin kirja on varnasti ollut ilmestys-kirjan ohella niitä tärkeimpiä kirjoja todistajille. Ja kun siitä löytyy noin selkeitä virheitä, ei voi kuin ihmetellä kuinka hyvin hallintoelin kumppaneineen osaa veivailla raamatun tekstejä.
No ei se veivailu ole sen kummallisempaa Danielinkirjassa kun muuallakaan. Danin 7 aikaa sukulainen on Hesen 7 aikaa. Danissa se oleellinen sana on iddan, joka perusmerkitys on aika ja V-liike tekee siitä pakolla vuosia. Hesen kohdalla onkin kyseessä shaneh, jonka perusmerkitys on vuosi. Se ei vaivaa V-liiketta:

”Mutta mitä tapahtuu kaikille kansoilta jääneille sotatarvikkeille? Sen vertauskuvallisen ajan pituudesta päätellen, jonka niiden palavien osien hävittäminen kestää, niiden määrä tulee olemaan suunnaton. (Hesekiel 39:8–10)” (Vartiotorni 15. elokuuta 1989 sivu 14)

Nämä seitsemän kirjaimellista vuotta saatiin samalla innolla kuvaannollisiksi kun saatiin Danielinkirjan ajat lirjaimellisiksi vuosiksi. Siinä ei haittaa se, että Nebu ei koskaan ollut pois vallan kahvasta seitsemää vuotta, palaten takaisin.
Vastaa Viestiin