Sivu 1/1

Mitä tarkoittaa sananlaskujen 4:18:ssa "valon kirkastuminen"? Mitä se ei tarkoita?

Lähetetty: 09.06.2020 17:26
Kirjoittaja Johanneksen poika
Kuva
Kuva: YouTube / Eric Wilson

Jehovan todistajien järjestö on vuosikymmenten aikana tehnyt valtavan määrän muutoksia oppeihin ja tulkintoihin. Heillä on tapana sanoa oppimuutosten yhteydessä, että "valo on kirkastunut".

Mitä valon kirkastuminen tarkoittaa ja mitä se ei tarkoita?

Eric Wilson käsittelee videossaan Jehovan todistajien sukupolvioppitulkintaa ja sitä, miten ja miksi se on muuttunut. Samalla hän selittää perinpohjin, mikä on "valon kirkastumisen merkitys".

Lue lisää täältä.

Re: Mitä tarkoittaa sananlaskujen 4:18:ssa "valon kirkastuminen"? Mitä se ei tarkoita?

Lähetetty: 14.06.2020 11:17
Kirjoittaja Harmus
Ajatteleppa yksittäistä ihmistä, joka suhtautuisi omaan elämässä kypsymiseensä ja asenteidensa vakiintumiseen "valon kirkastumisena". Hänellä on siis aina ollut paras tieto kulloisenakin aikana, joka on siis täydentynyt myöhemmin, mutta koska se on ollut paras tieto silloin, ei ole mitään kaduttavaa suhteessa sen tiedon kanssa tehtyihin päätöksiin.

Kovin narsistiselta näyttäisi tälläinen ihminen. Toisaalta tälläisiä taitaa olla useimmat meistä jos tarkkaan ajattelee. Identiteetti rakennetaan helposti selkeälle ja ehyelle tarinalle, jonka kanssa muisti on valikoiva.

Ehkä tästä tulee se suurin ärsytys "uutta valoa" paradigmasta. Järjestön toiminnassa näkee sen saman ärsyttävän itselleen armollisen ja ainaiseen vakauteen pyrkivän toimijan, joka on niin kovin tuttu.