"Täyttynyt salaisuus" kirja

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3512
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

"Täyttynyt salaisuus" kirja

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JP

Miten kirja Täyttynyt salaisuus vaikutti "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" valitsemiseen?

Jehovan todistajien oppitulkinnan mukaan Jeesuksen valitsemalla "uskollisella ja ymmärtäväisellä orjalla" on tärkeä osa hengellisen ruoan jakamisessa "viimeisinä päivinä". Jehovan todistajat väittävät, että tuo "orja" on heidän keskuudessaan.

Jehovan todistajien tärkein oppikysymyksiin keskittyvä julkaisu, Vartiotorni-lehti, kertoo, milloin Jeesus valitsi "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" huolehtimaan "palvelusväestään" ja antamaan heille ruokansa oikeaan aikaan.

Tuon lehden mukaan "orjan" valinta tapahtui vuosien 1914 ja 1919 välisenä aikana tehdyn tarkastuksen jälkeen vuonna 1919. On kiinnostavaa, että tuolloin Raamatuntutkijat (Jehovan todistajia kutsuttiin aikaisemmin tuolla nimellä) julkaisivat kirjan Täyttynyt salaisuus.

Lue lisää täältä.

Kuva
Kuva: Vartiotorni-seura

Kirja Täyttynyt salaisuus on nykyisille Jehovan todistajille hyvin kiusallinen kirja. Sen oppinäkemykset poikkeavat merkittävästi nykyisistä tulkinnoista. Jos joku nykyinen Jehovan todistaja alkaisi opettaa Täyttyneen salaisuuden oppeja seurakunnassa, hänet erotettaisiin "luopiona". Kirjan opetuksista on tosiaankin tullut "luopioajatuksia", vaikka kirjan ilmestymishetkenä oppeja pidettiin "totuutena".

Tarkastellaan Täyttyneestä salaisuudesta, mitä se opetti Ilmestyskirjan "Suuresta joukosta" ja verrataan sitä näkemystä nykyiseen näkemykseen. Onko oppi "tarkentunut" vai muuttunut?

Lue lisää täältä.