Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Weathertop
Viestit: 924
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

ViestiKirjoittaja Weathertop » 13.02.2018 13:13

https://demokraatti.fi/eduskunnassa-kan ... si-luopua/

Kummia tosiaan kuuluu, kun muistetaan, että tämä on sentään Suomi. THL:n tutkimusprofessori ja kehittämispäällikkö puhuvat kaikkien huumeiden käytön dekriminalisoinnin puolesta ja viittaavat Portugalin mallin todistettuun toimivuuteen.

Järjen ääni voimistuu ja toivottavasti voittaakin vielä lähitulevaisuudessa. Käyttäjien vainoaminen ja demonisointi ei ole aiheuttanut yhteiskunnalle mitään muuta kuin haittoja. Yksilön omaa kehoa ja mieltä koskeva itsemääräämisoikeus on sitä paitsi oikein ymmärrettynä ehdoton.
"Sanotaan, että veli käyttää niin tiukkoja alushousuja, että ne hierovat hänen penistään hänen liikkuessa ympäriinsä. Hän kiihottuu, ja jopa ejakuloi. Masturboiko hän? Kyllä vain." - Gary Breaux

Occamin partaveitsi
Viestit: 685
Liittynyt: 02.11.2014 14:14

Re: Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

ViestiKirjoittaja Occamin partaveitsi » 13.02.2018 18:42

Huumeitten käytön rangaistavaisuus onkin ollut koko ajan virhesuuntaus, koska se ei todellakaan ole auttanut mitään. Kun huumeenkäyttäjänuori saa rangaistuksen huumeisen käytöstä, niin käytännössä se rangaistus on langennut vanhemmille, jotka sakon loppujen lopuksi maksaa, säästääkseen jälkeläisensä joutumasta esim. vankilaan.
Eri asia on aivan se, että joku käyttäjä pöllyissään tekee rikoksia (varastamista, pahoinpitelyjä, autolla ajoja aineen vaikutuksen alaisena jne. jne.) ne edelleen jää rangaistaviksi, ja joka onkin luonnollista.

Mutta on kysymys KÄYTTÖRIKOKSESTA, jota käytännössä ei tänäpäivänä ole juuri toteutettu, eikä näin ollen rangaistu, jos ei ole edella mainittuja oheisrikoksia.

Käyttörikos on väärä tapa hoitaa huumeongelmaa, Portugalin malli on oikeasuuntainen, siellä ongelmainen ohjataan hoitoon, eikä siis rangaista.

Kannabiksen kohdalla asiassa kuitenkin ilmenee ongelmia, koska käyttäjä ei tiedosta käytöstään johtuvia ongelmia, eikä niitä tiedosta kovin nopeasti myöskään läheiset. Syitä outoon käytökseen etsitään useimmiten aivan muista lähteistä, esim. murros- iästä tai muusta sellaisesta.

Kannabiksen kohdalla olisi (niinkuin myös tietysti muidenkin huumeiden kohdalla) lisättävä asiallista lääketeteelliseen tutkimukseen perustuvaa huumetietoutta, sillä kaikki huumeet ovat ongelmaisia, mutta eri tavoin.
Kannabiksessa on suurin ongelma RASVALIUKOISUUS, joka aiheuttaa pidemmällä juoksulla vaikutavien aineosien Esim.THC:n varastoitumista esim. aivojen tärkeisiin toimintakeskuksiiin.

Tästä johtuen kannabikseen rakastuneen käyttäjän ongelmat saattavat ilmetä vasta vuosien tai jopa vuosikymmenienkin päästä, ja silloin niitä on vaikea ...tai jopa mahdotonta korjata.

Siksi ennalta ehkäisevä toiminta esim kannabiksen kohdalla olisi A ja O.
Asioita ei tule monimutkaistaa tarpeettomasti.
"Occamin partaveitsi ja Einsteinin hiomakivi"


Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija