Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Weathertop
Viestit: 1148
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

ViestiKirjoittaja Weathertop » 13.02.2018 13:13

https://demokraatti.fi/eduskunnassa-kan ... si-luopua/

Kummia tosiaan kuuluu, kun muistetaan, että tämä on sentään Suomi. THL:n tutkimusprofessori ja kehittämispäällikkö puhuvat kaikkien huumeiden käytön dekriminalisoinnin puolesta ja viittaavat Portugalin mallin todistettuun toimivuuteen.

Järjen ääni voimistuu ja toivottavasti voittaakin vielä lähitulevaisuudessa. Käyttäjien vainoaminen ja demonisointi ei ole aiheuttanut yhteiskunnalle mitään muuta kuin haittoja. Yksilön omaa kehoa ja mieltä koskeva itsemääräämisoikeus on sitä paitsi oikein ymmärrettynä ehdoton.
Vain paha meitä kiittää. Oi, veljet pimeän.

Occamin partaveitsi
Viestit: 685
Liittynyt: 02.11.2014 14:14

Re: Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

ViestiKirjoittaja Occamin partaveitsi » 13.02.2018 18:42

Huumeitten käytön rangaistavaisuus onkin ollut koko ajan virhesuuntaus, koska se ei todellakaan ole auttanut mitään. Kun huumeenkäyttäjänuori saa rangaistuksen huumeisen käytöstä, niin käytännössä se rangaistus on langennut vanhemmille, jotka sakon loppujen lopuksi maksaa, säästääkseen jälkeläisensä joutumasta esim. vankilaan.
Eri asia on aivan se, että joku käyttäjä pöllyissään tekee rikoksia (varastamista, pahoinpitelyjä, autolla ajoja aineen vaikutuksen alaisena jne. jne.) ne edelleen jää rangaistaviksi, ja joka onkin luonnollista.

Mutta on kysymys KÄYTTÖRIKOKSESTA, jota käytännössä ei tänäpäivänä ole juuri toteutettu, eikä näin ollen rangaistu, jos ei ole edella mainittuja oheisrikoksia.

Käyttörikos on väärä tapa hoitaa huumeongelmaa, Portugalin malli on oikeasuuntainen, siellä ongelmainen ohjataan hoitoon, eikä siis rangaista.

Kannabiksen kohdalla asiassa kuitenkin ilmenee ongelmia, koska käyttäjä ei tiedosta käytöstään johtuvia ongelmia, eikä niitä tiedosta kovin nopeasti myöskään läheiset. Syitä outoon käytökseen etsitään useimmiten aivan muista lähteistä, esim. murros- iästä tai muusta sellaisesta.

Kannabiksen kohdalla olisi (niinkuin myös tietysti muidenkin huumeiden kohdalla) lisättävä asiallista lääketeteelliseen tutkimukseen perustuvaa huumetietoutta, sillä kaikki huumeet ovat ongelmaisia, mutta eri tavoin.
Kannabiksessa on suurin ongelma RASVALIUKOISUUS, joka aiheuttaa pidemmällä juoksulla vaikutavien aineosien Esim.THC:n varastoitumista esim. aivojen tärkeisiin toimintakeskuksiiin.

Tästä johtuen kannabikseen rakastuneen käyttäjän ongelmat saattavat ilmetä vasta vuosien tai jopa vuosikymmenienkin päästä, ja silloin niitä on vaikea ...tai jopa mahdotonta korjata.

Siksi ennalta ehkäisevä toiminta esim kannabiksen kohdalla olisi A ja O.
Asioita ei tule monimutkaistaa tarpeettomasti.
"Occamin partaveitsi ja Einsteinin hiomakivi"

Weathertop
Viestit: 1148
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

ViestiKirjoittaja Weathertop » 16.05.2018 11:13

Toisesta ketjusta:

Mervi kirjoitti:Saattaa olla , ja onkin ohi topicin, mutta tiedän jotain kannabiksen käytöstä. (En omasta kokemuksesta, koska sitä ei ole.

Omasta pojastani tiedän, että ns. porttiteoria pitää paikkansa. Aloitti kannabiksen käytöllä, siirtyi kovempaan kamaan, eikä ilman seurauksia. Kuukautta vaille 18 v. puukotti omaa parasta kaveriaan keskinäisen tappelun jälkeen.

Onneksi kaveri selvisi vähillä vammoilla.

Poika sai vain 6 kk ehdollista nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Myös kaiken mahdollisen ymmärryksen ja tuen yhteiskunnan taholta.

Mitä se opetti hänelle ? Hah !
Mitäs luulette ? Ei sitten niin yhtään mitään ! Kehuskeli myöhemmin käyttäneensä kaikkea mahdollista, mitä tästä maasta löytyy.

Ei, en kasvattanut häntä Jt:ksi, isänsä oli perusluterilainen.

Miettikää ihan pikkuisen sitä, mitä on kasvattaa lapsia !


Erittäin ikävä juttu tuo poikasi tapaus, mutta ei silti pidä yleistää. Perinteisen porttiteorian puolesta ei nykyään puhu yksikään vakavasti otettava tutkija, ja kun on vertailtu eri päihteiden fysiologisia, henkisiä ja sosiaalisia haittoja, kannabis on havaittu paljon alkoholia haitattomaksi (joskaan ei yhtä haitattomaksi kuin LSD:n ja psilosybiinisienten kaltaiset psykedeelit).

Alaikäisen ei tietenkään tulisi käyttää mitään päihteitä (tarkalleen ottaen alle 25-vuotiaan ei tulisi, koska aivojen kehitys on siihen ikään asti kesken). Tämäkin on argumentti kieltolain purkamisen puolesta. Laillisilla markkinoilla kysytään paperit, laittomilla yleensä ei.

Porttiteoriasta löytyy yksi toimiva versio, ja sekin on kieltolain aikaansaannosta. Koska kannabis on laitonta, sitä hankitaan usein tahoilta, jotka tyrkyttävät asiakkailleen kovempaa ja koukuttavampaa kamaa voittojen maksimoimiseksi.

Miksi tässä pitäisi miettiä sitä, mitä on kasvattaa lapsia? Onko joku täällä jotenkin puhunut lasten päihteiden käytön puolesta?
Vain paha meitä kiittää. Oi, veljet pimeän.

Kaarmis
Viestit: 3716
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Nyt se on todistettu: kannabis vie tuhoon viihdekäytössäkin

ViestiKirjoittaja Kaarmis » 17.05.2018 19:29

Aloittiko muuten kannabiksenkäytöllä vai alkoholin käytöllä, kuitenkin? Eli alko onkin se portti? Vai peräti äidinmaito?

Ja että ymmärtäisitte mitä tarkoitan tuolla äidinmaitoviittauksella, pomppaan heiveröistä aasinsiltaa pitkin mietiskelemään sitä kuinka hirvet syövät ihan tarkoituksella kärpässieniä, tilhet käyneitä pihlajanmarjoja sekä tietyt eläimet turpavärkkiänsä suojelematta popsivat peyotekaktuksia.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."


Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija