Täällä kuunnellaan Jehovan vihaamaa musiikkia

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Polyester
Viestit: 2900
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Täällä kuunnellaan Jehovan vihaamaa musiikkia

Viesti Kirjoittaja Polyester » 02.12.2019 21:32

Jo aiemmin tässä ketjussa mainittu Ghost päästi esille Ylen uutisiin pari päivää sitten.
Tobias Forgen mukaan Saatana käsitetään pop-kulttuurissa – ja Ghostin lyriikoissa – hieman eri tavalla kuin esimerkiksi Raamatussa.

– Abrahamilaiset uskonnot perustuvat kontrolliin. Saatana taas edustaa pop-kulttuurissa aivan vastakkaisia asioita. Käsitys siitä, että paholainen edustaa pahuutta, ei oikein innosta minua. Muistan historiasta hyvin vähän pahoja asioita, joita on tehty paholaisen nimissä. Jos ajatellaan asioita, jotka ovat aiheuttaneet ihmiskunnalle tuskaa ja epätoivoa, on niitä useimmiten tehty hyvyyden nimissä. Lisäksi aika moni tapaamani Jumalaa pelkäävä kristitty – eivät tietenkään kaikki – on ollut aika kamala ihminen.
https://yle.fi/uutiset/3-11092105

Näinpä. Ilman muuta hyvä bändi mielestäni, vaikka pop-elementtien tuoma helppo lähestyttävyys voikin joskus kostautua niin, että musiikki ei ehkä kestä kuuntelua ihan yhtä pitkään kuin totisemmat tekeleet. Jokaiselle makunsa mukaan.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1792
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Täällä kuunnellaan Jehovan vihaamaa musiikkia

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 03.12.2019 08:14

En välitä tuollaisesta musiikista, mutta tuo lainattu juttu on kyllä niin totta. Itse mietin kaikkea sitä pahaa, mitä esim. uskonnon vuoksi on kissoille tehty (anteeksi, että ohitin kaiken ihmisille tehdyn, mutta heillä on sentään kyky vaikka teeskennellä olevansa samaa meiltä kuin vallallaan olevat uskontofanaatikot, edustivat he sitten kristittyjä, muslimeja, älyvapaita, hölmöläisiä jne.), poltettu "noitien apulaisina" tjsp. täysin älyvapaata toimintaa. Uskonnot on perseestä.

Lottopallo
Viestit: 239
Liittynyt: 14.12.2014 20:00

Re: Täällä kuunnellaan Jehovan vihaamaa musiikkia

Viesti Kirjoittaja Lottopallo » 06.12.2019 01:15

Hyllystä löytyy kaikki Ghostin levyt alkuperäisenä (hyi minua)
Kyseisen bändin kostyymit ovat aika rankkoja, jos vertaa esitettyyn musiikkiin. Vähän sama kuin Kissillä.
Tobiaksella on erityisen hyvä lauluääni. Ghostin musiikki on valtavirtaistunut vuosien saatossa, mutta ovat pitäneet tunnistettavan tyylinsä yllä. Idea vähän sama kuin Kissillä ja Alice Cooperilla. Musiikin lisäksi tekijä(t) on vahvasti esillä. Homma on mennyt levy levyltä yhä radioystävällisempään suuntaan. Kaupallistuminen ei minua haittaa, kunhan kuulostaa hyvältä.

Vastaa Viestiin