Mitä mieltä Tehy jupakasta ?

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Mitä mieltä Tehy jupakasta ?

Viesti Kirjoittaja Bergerac » 12.11.2007 22:13

Tällä hetkellä olen tätä mieltä:
(yksi sukulaiseni on riskialttiissa tilassa mikäli asiat etenevät. Siitäkin huolimatta alla olevat mielipiteet)

- Tehyn irtosanoutumisilmoitukset vaarantavat monen ihmisen hengen. Tästä ei ole epäselvyyttä.

- Valtion suunnittelema "pakkolaki" on mielestäni täysin hyväksyttävä keino varmistaa kuolemastaan kamppailevalle potilaalle kuoleman sijaan elämä. Tehyläisten itkuunpillahdukset moraalista sekä siitä kuinka he ovat aina hoitaneet kuoleman partaalla olevia ihmisiä ovat täysin turhaa näytelmää. Irtisanoutunut on irtisanoutunut ja piste, kotisohvalta on vaikea auttaa liikenneonnettomuudessa loukkaantunutta. Tähän liittyen omituista on ollut Tehyn suhtautuminen suojatyöhön. Osittain tämän takia pakkolakia ajetaan.

- "500 euron kokoomus-vaalilupaus-korotus hoitsuille" -hengennostatus on suurta puhallusta. Tällä ratsastavat puolueet sekä osaltaan myös hoitsut. Ko. kyselyssä esim. kokoomus sekä vasemmistoliitto kannattivat asiaa ja kumpikin olivat sitä mieltä että pitemmällä tähtäimellä asiaa tulee edistää.

- Mielestäni paras vaihtoehto en se, että hoitsut todella eroavat työstänsä. Ja jos sopimus syntyy vaikka 2kk.n päästä niin samat hoitsut sitten hakevat omaa työpaikkaansa uudestaan-->uutena työntekijänä, kesälomia ei ole, lähtöpalkka voi olla pienempi edelliseen verrattuna jne.
Kuinka pitkään tehyllä riittää rahat lakkoavustuksiin ja kuinka pitkään tehyläinen voi olla lakossa ennen kuin täytyy pistää talo myyntiin?

Jos tehyläinen ei suostu liiton suosittamiin asioihin hänet voidaan erottaa !!!!!

Tehylle on tarjottu melkoisen hyvä korostus verrattuna muihin korotustuloksiin. Vai olenko väärässä tämän asian suhteen ?

Mitä seuraavina vuosina, poliisien joukkoirtisanoutuminen tai jotain muuta vastaava ? Tehyläiset ovat varmaan sitten tukemassa poliisien joukkoirtisanoutumista ? Tai palokuntalaisten joukkoirtisanoutumista tms.

Tehy on mielestäni ottanut väärän askeleen. Lakko ja suojelutyön noudattaminen olisi ollut oikea askel, mutta tämä ei tehylle riittänyt.

Valtiota mielestäni tässä yhtään enempää tartte huutaa apuun. Valtio on jo tarjouksen ja mielestäni aiheellisen sellaisen tehnyt. Jos "hoitsuille" nyt isketään vaikkapa 30% palkankorotus niin noudatetaanko samaa linjaa sitten poliisien tms. suhteen tai millä perusteilla ei noudateta.

Tehy mielestäni ampuu nyt ylitse ! Kenen vuoro seuraavana ? Laki voimaan ja heti !!!
Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.

wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium » 12.11.2007 23:44

Prosenttimääräisten korotusten sijasta olisi ehkä reilumpaa puhua euroista. Sairaanhoitajien jo valmiiksi naurettavan pienissä palkoissa kun 20% korotus voi merkitä euroissa samaa kuin jonkun toisen 10%.

Arvokeskustelua tämä maa tarvitsee. Jos puolustusvoimien henkilöstö menisi lakkoon, kukaan ei huomaisi arjessaan mitään epätavallista. Kun sairaanhoitajat menevät lakkoon, koko maa on kaaoksessa. Silti näiden kahden ryhmän palkoissa on reilu ero, munavaltaisten hyväksi tietenkin. Onko tässä mitään järkeä?

Sitäpaitsi meille valtioon polttomerkityn rakenteellisen ja alueellisen työttömyyden uhreille, pienipalkkaistakin pienipalkkaisemmille ihmisille, kukaan ei ole ajamassa korotuksia. Pitäisiköhän ruveta lakkoon?
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.

Vellu
Viestit: 37
Liittynyt: 25.05.2007 21:45

Re: Mitä mieltä Tehy jupakasta ?

Viesti Kirjoittaja Vellu » 13.11.2007 10:26

Mielestäni paras vaihtoehto en se, että hoitsut todella eroavat työstänsä. Ja jos sopimus syntyy vaikka 2kk.n päästä niin samat hoitsut sitten hakevat omaa työpaikkaansa uudestaan-->uutena työntekijänä, kesälomia ei ole, lähtöpalkka voi olla pienempi edelliseen verrattuna jne.
Kuinka pitkään tehyllä riittää rahat lakkoavustuksiin ja kuinka pitkään tehyläinen voi olla lakossa ennen kuin täytyy pistää talo myyntiin?


Tietääkseni valtavan suuri osa hoitajista on jo niin kypsynyt vuosikausien odotteluun ja joustamiseen, että he eivät tule takaisin jollei palkka nouse reilusti ja jos työoloihin ei saada riittävän hyvää parannusta. En usko että irtisanoutuneista hoitajista juuri kukaan tulee hakemaan hoitajan paikkaa pienemmällä palkalla uusina työntekijöinä, ellei ole täysin pakon edessä. Silloinkin töihin palataan vain siksi aikaa kunnes löytyy parempi tai palkan kannalta samantasoinen paikka jostain muualta.

Suuri osa hoitajista on jo nyt suunnittelemassa lopullista alanvaihtoa huolimatta siitä miten neuvotteluissa käy, ja ovat jo hakeutuneet tai hakeutumassa uuteen koulutukseen.


Tehylle on tarjottu melkoisen hyvä korostus verrattuna muihin korotustuloksiin. Vai olenko väärässä tämän asian suhteen ?

Ei nähtävästi kuitenkaan riittävästi ja kuten sanoin tuntuvia parannuksia kaivataan myös työolosuhteisiin.

Näkisin että Kokoomus huijasi vaaliohjelmallaan hoitajia. Kokoomuksen puolueohjelmassa kuvattiin mielestäni hyvin Sari Sairaanhoitajaa käsittelvässä osiossa niiitä ongelmia joita hoitoalalla on ollut jo pitkään, joten ongelma on ollut tiedossa, mutta lupaus "kunnon palkasta" ei vastaa hoitajien odotteita. Toisaalta voidaan yhtä hyvin kysyä miksi edelliset hallitukset, jolloin Kokoomus ei ollut kantamassa hallitusvastuuta, ovat antaneet asioiden rapautua.

Itselläni ei ole puoluepoliittista intressiä enkä itse ole terveydenhoitoalalla kuten ei myöskään vaimoni, vaan kannanottoni on vain sivustaseuraavan pohdintaa.

Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke » 13.11.2007 10:34

Mun mielestä ammattiliitot olis kerrankin voineet osoittaa hyödyllisyytensä ja laittaa rivit kuntoon sillä tavalla, että muut liitot olis tyytyneet pieniin korotuksiin ja sitten selkeässä palkkakuopassa olevat alat olis hakeneet vaikkapa 10-15% korotusta. Nyt sopimuskierros avattiin noin kymmenellä prosentilla ja kaikki lähtivät hakemaan vähintään sitä luokkaa olevia korotuksia. Tämähän on aivan sietämätöntä, eikä luo mitään realistisia mahdollisuuksia todellisille alakohtaisten kuoppien korjauksille.

Jos kaikki alat hakevat suuria korotuksia, niin lopputulos on vain inflaation kiihtyminen ja kilpailukyvyn heikentyminen, eikä mikään vääristymä korjaudu.
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos

Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1740
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli » 13.11.2007 10:56

Mielestäni sairaanhoitajien palkat ovat jo tuon saavutetun korotuksen jälkeen liian kovat suhteessa koulutukseen, jos verrataan esimerkiksi luokanopettajien palkkausta. Luokanopettajan koulutus vaatii 5 vuotta yliopistoa ja palkka on tällähetkellä paikoitellen jopa heikompi kuin sairaanhoitajalla.

Toki sairaanhoitajatkin korotuksen ansaitsevat, mutta ongelmaksi muodostuu se että palkkatasa-arvo ei toteudu.

Ja mitä kokoomuksen vaaliohjelmaan tulee, niin esimerkiksi vaalikeskusteluissa mainittiin että valtio tukee suurempia korotuksia valtionosuudella (joka on jo tehty) mutta missään ei puhuttu sitä että koko palkkaongelma ratkaistaan yhdellä kertaa. Se ei ole realistista.

"Pääministeritentissä" sivuttiin tätä ja sielläkin katainen mainitsi ettei koko palkkakuoppaa voida kuroa umpeen yhdellä kertaa. Tehy ahneuksissaan aiheuttaa sen ettei valtio tulevaisuudessa lähde korjaamaan palkkakuoppia koska se aiheuttaa suuret ongelmat.

Jos sairaanhoitaja tienaa esimerkiksi 2300e, niin luokanopettajan pitäisi saada vähintään 3000e. Tällähetkellä luokanopettajan palkka on siellä 2000 pinnassa, jos ei ole aineenopettajapätevyyksiä.

Samat valtion palkkaongelmat koskevat lähes kaikkia aloja, yksityisellä maksetaan paremmin. Toivottavasti valtio ei nyt riennä rahapussinsa kanssa apuun vaan katsotaan Tehyn kortit loppuun asti. Muut alat ovat jo hyväksyneet poikkeuksellisen anteliaan sopimuksen. Mielestäni sillä, kuinka paljon teollisuusliitot maksavat korotuksia ei ole mitään tekemistä sairaanhoitoalan korotusten kanssa, ja muutenkin koko yleissitova tasapäistävä palkkausjärjestelmä on aikansa elänyt.

Mielestäni on hienoa että jotkut ottivat tämän saikkujen palkkaongelman esiin, muuten mitään parannusta ei olisi tapahtunut. SDP on nyt oikein hyvä kritisoimaan porvaripuoleita, itse istui hallituksessa 8v putkeen eikä tehnyt asialle mitään. Poistivat vain varallisuusveron ja loivat fortumin optio-ohjelmat, joita nyt sitten porvaripuolueet kurovat pois. (Ks. Häkämiehen kommentti eilisessä hesarissa)

Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1740
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli » 13.11.2007 10:58

Jakke kirjoitti: Jos kaikki alat hakevat suuria korotuksia, niin lopputulos on vain inflaation kiihtyminen ja kilpailukyvyn heikentyminen, eikä mikään vääristymä korjaudu.
Tuotahan suomessa ollaan harrastettu pitkin historiaa. Liian kovat korotukset, tuottavuus laskee -> työt muualle. Sama kaava jatkuu vielä 2000-luvulla, nyt ei vain enää voida vientiä pelastaa devalvoimalla markkaa.

Noh, itselle inflaatio on periaatteessa hyvä asia koska olen vielä siinävaiheessa elämää että velkaa kertyy mutta en sitä silti toivo. Nyt suomella olisi hienon talouskasvun jälkeen mahdollisuus parantaa oloja: maksaa valtionvelat pois ja tällä tavalla päästä eroon suuresta turhasta kulungeista (koroista). Sen jälkeen laskemaan veroja, jotta kauppa käy ja talous jatkaa kasvuaan.

Istuva Härkä
Viestit: 193
Liittynyt: 29.08.2007 18:58

Viesti Kirjoittaja Istuva Härkä » 13.11.2007 11:20

Lehtiveli kirjoitti:
Jakke kirjoitti: Jos kaikki alat hakevat suuria korotuksia, niin lopputulos on vain inflaation kiihtyminen ja kilpailukyvyn heikentyminen, eikä mikään vääristymä korjaudu.
Tuotahan suomessa ollaan harrastettu pitkin historiaa. Liian kovat korotukset, tuottavuus laskee -> työt muualle. Sama kaava jatkuu vielä 2000-luvulla, nyt ei vain enää voida vientiä pelastaa devalvoimalla markkaa.
Kaikki korjautuu aikanaan. Lama tulee sykleittäin, tosin viimeisin sykli on ollut pahasti myöhässä kuin pyhä Harmageon. Se vielä silti korjaa korkean talousaallon mikä täällä Suomessakin kuohuu. Kaikki tulee vielä alas (no paitsi pubit ja Alko). Se ei ole taloustieteellisesti mahdollista että kaiken nousu olisi ikuista. Ikuista ei ole olemassa. Laskumäki on yhtä varmaa luonnossa kuin taloudessa. Tosin kuin luonnossa, taloudessa jyrkästä alamäestä on vaikea nauttia millään konstilla (ellei sitten ole rikollisluonteinen ja käytä oikea-aikaisesti hyväkseen pankkien kaatumista :P).
Toivon sinulle irtipäästämisen onnea - ja uusia alkuja. (P. Brown)

sorbet
Viestit: 443
Liittynyt: 27.09.2007 11:22

tehy

Viesti Kirjoittaja sorbet » 13.11.2007 13:58

Itse valmistun joulukuussa lähihoitajaksi ja tulen työskentelemään hammashoitaja nimikkeellä. Suomeen ei kamalasti huvita jäädä ammattiani harjoittamaan palkka tason takia. Katselenkin aktiivisesti töpaikkoja ulkomailta. Suomessa hammashoitajalle tarjotaan 2000 euron alkupalkaa yksityissektorilla, kun tosta summasta ottaa verot pois eipä siitä paljon jää. Ihmettelen kyllä kovasti, että jos palkkoja ei saada nousemaan, niin kuka haluaa enään kouluttautua lähihoitajaksi ja jos kouluttautuukin, niin jääkö kukaan suomeen töihin. Haaveenani olisi toimia suomessa kunnallisella puolella terveyskasvasvatustyössä hammashoitajana esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa, tällä menolla saan heittää hyvästit tuolle haaveelle...

wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium » 13.11.2007 14:39

sorbet kirjoitti:Ihmettelen kyllä kovasti, että jos palkkoja ei saada nousemaan, niin kuka haluaa enään kouluttautua lähihoitajaksi
Tätä minäkin ihmettelen. Tämänhetkisellä riitelyllä voi olla varsin kauaskantoiset negatiiviset vaikutukset jo valmiiksi heikolla mallilla olevaan suomalaiseen terveydenhoitoon. Pakkotyölaki on suunnilleen sama kuin eduskunnan portailta huudettaisiin suureen ääneen kaikille hoitajille ja sellaiseksi aikoville, että älkää nyt vaan missään nimessä alkako tai jatkako tällä alalla, koska kuseeseen joudutte joka tapauksessa.

Kävipä riidassa miten tahansa, niin luulenpa, että lopputulos on palveluiden suurempi yksityistäminen. Sekin korjaisi osaltaan hoitajien palkkausta, mutta samalla yhä suurempi ihmisryhmä jäisi PERUSpalveluiden ulkopuolelle niiden kalleuden takia.

Sellainen politiikka, jossa samaan yhteisöön (=Suomi) kuuluvat pienemmät ryhmittymät yrittävät säästää itseltään euron ja jättää toiselle ryhmälle kahden euron kulut, on yksinkertaisesti typerää yhteiskuntapolitiikkaa.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.

tikaram
Viestit: 148
Liittynyt: 28.04.2007 14:40

Viesti Kirjoittaja tikaram » 14.11.2007 08:47

Minäkään en ole tiennyt olevani palkkakuopassa ennen tehyläisten jutustelua, tai sitten olen ollut tyytyväinen tosi huonoon palkkaan! Olen ollut muun muassa siivoojana noi 1200 euron kuukausipalkalla, postinjakajana noin 1300 euron kuukausipalkalla ja alemmalla korkeakoulututkinnolla virkanaisena 1600 euron palkalla.

Kannatan toki palkankorotuksia, mutta en sitä kansantaloudellista hintaa, joka siitä maksetaan. Ikävä kyllä inflaatio köyhdyttää vielä enemmän tukien varassa eläviä, kuten vanhuksia ja opiskelijoita.

Apua, mutta oliko tämä sitä politiikkaa, josta ei saanut tällä alueella keskustella :roll:

Avatar
Tony
Viestit: 7448
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Viesti Kirjoittaja Tony » 14.11.2007 08:59

Istuva Härkä kirjoitti: Se ei ole taloustieteellisesti mahdollista että kaiken nousu olisi ikuista. Ikuista ei ole olemassa. Laskumäki on yhtä varmaa luonnossa kuin taloudessa. Tosin kuin luonnossa, taloudessa jyrkästä alamäestä on vaikea nauttia millään konstilla (ellei sitten ole rikollisluonteinen ja käytä oikea-aikaisesti hyväkseen pankkien kaatumista :P).
Se taitaa olla se ihmisen perusluonne pyrkiä aina vain parempaan syynä tuohon - loppuviimein. Jos meille kaikille riittäisi se mitä meillä on, ei tarvitsisi olla mitään ylä- ja alamäkiä siinä suhteessa kuin tätä nykyä. Mutta se meneekin jo sitten toiveajattelun ja mielikuvituksen puolelle. :) No paratiisissa sitten.. *köh köh* :wink:
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Istuva Härkä
Viestit: 193
Liittynyt: 29.08.2007 18:58

Viesti Kirjoittaja Istuva Härkä » 14.11.2007 11:10

Tony Syrjänen kirjoitti:
Istuva Härkä kirjoitti: Se ei ole taloustieteellisesti mahdollista että kaiken nousu olisi ikuista. Ikuista ei ole olemassa. Laskumäki on yhtä varmaa luonnossa kuin taloudessa. Tosin kuin luonnossa, taloudessa jyrkästä alamäestä on vaikea nauttia millään konstilla (ellei sitten ole rikollisluonteinen ja käytä oikea-aikaisesti hyväkseen pankkien kaatumista :P).
Se taitaa olla se ihmisen perusluonne pyrkiä aina vain parempaan syynä tuohon - loppuviimein. Jos meille kaikille riittäisi se mitä meillä on, ei tarvitsisi olla mitään ylä- ja alamäkiä siinä suhteessa kuin tätä nykyä. Mutta se meneekin jo sitten toiveajattelun ja mielikuvituksen puolelle. :) No paratiisissa sitten.. *köh köh* :wink:
Niin, paratiisissahan ei kukaan tavoittele yhtään mitään, kukaan ei varsinaisesti omista mitään ja varjele mitään, halua mitään enemmän eikä kaipaa kehittäviä muutoksia. Paratiisissa vallitsee miljardien ja taas miljardien vuosien kehityksellinen tyhjiö missä ihminen vain elelee hedelmiä ja kasviksia kasvattaen, ja toivoen että suhteet pysyy kunnossa ystäviin, jos niitä on.
Kauan eläköön paratiisi, tulkoon jo!!!!!
Toivon sinulle irtipäästämisen onnea - ja uusia alkuja. (P. Brown)

Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke » 14.11.2007 12:35

Istuva Härkä kirjoitti:
Niin, paratiisissahan ei kukaan tavoittele yhtään mitään, kukaan ei varsinaisesti omista mitään ja varjele mitään, halua mitään enemmän eikä kaipaa kehittäviä muutoksia. Paratiisissa vallitsee miljardien ja taas miljardien vuosien kehityksellinen tyhjiö missä ihminen vain elelee hedelmiä ja kasviksia kasvattaen, ja toivoen että suhteet pysyy kunnossa ystäviin, jos niitä on.
Kauan eläköön paratiisi, tulkoon jo!!!!!
Kuulostaa ihan Neuvostoliitolta :lol:
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos

Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1740
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli » 14.11.2007 15:10

tikaram kirjoitti: Apua, mutta oliko tämä sitä politiikkaa, josta ei saanut tällä alueella keskustella :roll:
Kyllä kevyt politiikka sallitaan, mutta sellainen laajamittainen politikointi johtaa yleensä taisteluun.

wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium » 14.11.2007 15:35

Jakke kirjoitti:
Istuva Härkä kirjoitti:
Niin, paratiisissahan ei kukaan tavoittele yhtään mitään, kukaan ei varsinaisesti omista mitään ja varjele mitään, halua mitään enemmän eikä kaipaa kehittäviä muutoksia. Paratiisissa vallitsee miljardien ja taas miljardien vuosien kehityksellinen tyhjiö missä ihminen vain elelee hedelmiä ja kasviksia kasvattaen, ja toivoen että suhteet pysyy kunnossa ystäviin, jos niitä on.
Kauan eläköön paratiisi, tulkoon jo!!!!!
Kuulostaa ihan Neuvostoliitolta :lol:
Tarkoitatko nyt valtiota, jonka kehittämä avaruusteknologia oli hinta-laatusuhteeltaan ja luotettavuudeltaan ylivertaista amerikkalaisiin nähden? :wink: No joo, olihan siellä niin paljon huonoakin, että ryssien mollaaminen sallittakoon jatkossakin.

Mitä tulee muuhun politikointiin, niin yhteiskunnalliset asiathan sivuavat pakostakin jossain määrin politiikkaa, ainakin yleisellä tasolla. Kuitenkin sellaista keskustelua, joka menee linjalle "tämä minun puolueeni X tekee näin, kun taas sinun puolueesi Y tekee tätä" on mielestäni vahingollista.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.

Vastaa Viestiin