Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

YksinäinenSusi
Viestit: 3802
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 14.04.2017 16:33

Kiina on ilmaissut vakavan huolensa jännityksen kiristymisestä Korean niemimaalla. Ulkoministeri Wang Yin mukaan konflikti voi puhjeta hetkellä millä hyvänsä.
Wang varoittaa, että jos sota syttyy, kukaan ei voita vaan kaikki häviävät. Hän sanoo, että ratkaisuja saadaan aikaan vain neuvottelemalla.
Pohjois-Korean on arveltu suunnittelevan ohjus- tai ydinkoetta huomiselle, jolloin tulee kuluneeksi 105 vuotta maan entisen johtajan Kim Il-sungin syntymästä.
Nyt meillä on jännitystä tässä. Alkaako ydinsota huomenna, jos Pohjois-Korea ampuu testi-ydinohjuksen kohti amerikkaa?

Jos alkaa niin kiitän kaikkia keskusteluun osallistuneita vuosien varrella. Emme siinä tapauksessa elä enää montaa päivää. Kuolemme radioaktiivisuuteen jolloinkin ensiviikonlopulla viimeistään.

Mutta toivotaan että maailman johtajat saisivat asian ratkaistua ilman kolmatta maailmansotaa, vaikka tilanne on hyvin tulehtunut.

Amerikkalaiset pelkäävät että Pohjois-Korea suuntaa testi-ohjuksen amerikkaan, jolloin se joudutaan ampumaan alas amerikkalaisten sotalaivojen toimesta. Siinä tapauksessa Pohjois-Korea voi tuhota amerikkalais-sotalaivat toisella ohjuksella. Ja siitä tod.näk. alkaa kolmas maailmansota.

Pohjois-Korea on ilmoittanut olevansa valmis sotaan. Se jo muistuttaa sodanjulistusta.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 14.04.2017 16:51

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Alkaako ydinsota huomenna, jos Pohjois-Korea ampuu testi-ydinohjuksen kohti amerikkaa?
Tuskin alkaa. Toistaiseksi Pohjois-Korean ohjuskokeilut ovat pääsääntöisesti epäonnistuneet, eikä ydinkärkiä vielä liene. Ainoat, mitkä jotenkuten ovat onnistuneet, ovat olleet maanalaiset ydinräjäytykset. Tällainenkin saattaa olla jenkeille liikaa. Eihän se koskaan täysin vaaratonta ole, kun vastakkain on kaksi pullistelijaa, Kim Jong-un ja Donald Trump.

sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja sinner74 » 14.04.2017 19:23

En usko että Pohjois-Korea onnistuu kolmatta maailmansotaa sytyttämään. Maa on siinä määrin heikko sekä sotilaallisesti että poliittisesti. Sillä ei ole yhtään isompaa kaveria, joka läksisi auttamaan, kun Rane lyö turpaan. Ainoa syy, miksi sen sekoilua siedetään, on päivä päivältä perustellumpi toive siitä että Kim-dynastia kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Jos maan painoindeksihälytyksiä halveksiva johtaja erehtyy ampumaan isompaa papattia johonkin oikeaan kohteeseen, se on sen valtakunnan loppu. Sääliksi käy viattomia kansalaisia, sekä vallankaappaus että ulkovaltojen interventio tarkoittavat todennäköisesti merkittävää verenvuodatusta.

Syyria on se kohta, josta kolmas maailmansota voi syttyä. Sinne kietoutuvat niin monen voimakkaan sotilaallisen toimijan keskenään ristiriitaiset intohimot. Ylpeys, ja häpeän pelko. Ne heikkoudet ovat sekä suurvallalla, että pienellä ihmisellä. Ja se saattaa joskus ajaa epätoivoisiin virheisiin.
And Justice For All

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1448
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 14.04.2017 22:45

Kyllähän kaikki varmasti toivoo, että P-Korea kaatuis omaan mahdottomuuteensa. Nykyisellä Kimillä ei myöskään muistaakseni ole ketään läheistä seuraajaa, joten hänen kuollessaan koko systeemi voisi kaatua.

Toki kun on hullun ja sulkeutuneen kansakunnan johtaja, niin kaikki on mahdollista. Verta kerjää nenästä koko ajan ja ennenpitkää joku taho kyllästyy tommoseen touhuun.
Sotia on alotettu pienemmistäkin riidoista, mutta toivotaan ettei tuosta kovin suurta kahakkaa tulis. Saattaa helposti levitä muuallekin ja sitten ei oo kellään kivaa.


USAn omaa kovistelua en myöskään ihmettele. Trumpin sisäpolitiikka sakkaa pahasti, joten suosiota ja mainetta yritetään saada ulkopolitiikasta. Sen kertoo hyvin koventunut tilanne lähi-idässä (isoja pommeja tippuu jne) ja Trumpin mielenkiinto Korean niemimaata kohtaan.
Ja kun muistetaan miten iso osa jenkkien taloudesta elää sotateollisuudesta, niin on melkein pakko nahistella koko ajan jossain, jotta talous pyöris.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 15.04.2017 08:38

3. maailman sota alkaa 6-12 kk sisään. Ja kuten nimi sanoo, tässä hässäkässä ollaan pitkin tätä poroista palloa, onhan Amerikka sohimassa jälleen kerran useammalla suunnalla. Syyrian kohdalla se onkin lienee oikeutettua, mutta sielläpä onkin kaikkien maiden persläpi: Venäjä.

Kuten Kiina on ilmoitellut, kaverit hei, ei ole voittajaa tässä sodassa. Mutta Trump on luvannut pistää maailman uuteen järjestykseen, ja sen hän tehnee.
Piilotettu sisältö
Kuva

YksinäinenSusi
Viestit: 3802
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 15.04.2017 09:57

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un seurasi paraatia maan johtajiston ympäröimämä, mutta ei pitänyt puhetta. Paraatiyleisölle puhui sen sijaan hänen avustajansa Choe Ryong-hae.
Choe totesi uhmakkaaseen sävyyn, että Pohjois-Korea on valmis vastaamaan mihin tahansa provokaatioon.

– Olemme valmiit vastaamaan täysimittaiseen sotaan täysimittaisella sodalla tai vastaamaan ydiniskuun omanlaisellamme ydiniskulla, hän totesi.
Kim Jong-un taisi pitää koko maailmaa eilen varpaillaan. Nyt hän on antanut ilmoittaa avustajansa välityksellä että Pohjois-Korea vain puolustautuu - ei varsinaisesti aio hyökätä.

Huh, täytyy sanoa että minua ainakin hermostutti eilen kovasti. Nyt on paljon parempi olo.
Ja en ollut varmasti ainoa hermoilija.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 15.04.2017 10:19

Ei itse PK:sta ole pelkoa, Yhdysvallat iskee ydinaseisiin tarvittavat muutamat tehtaat maan tasalle, ja se on PK:n osalta siinä. Suuret rahat, joiden vuoksi kansa näkee nälkää PK:ssa, ovat räjähdyssissä mennyttä, eikä PK pysty edes rakentamaan uusia laitoksia enää uudestaan, tai joskus vuosien päästä, jos elämä täällä jatkuu.

Mutta kun vieressä on se Kiina. Sitä ei voi jättää huomioimatta. Toisaalla nähtäneen valtava pakolaisuus jos PK YV iskusta menee polvilleen kyykähtämisen sijaan lepoasentoon, jolloin EK on humanitäärisessä hätätilassa. Sieltä soisinkin pakolaisia otettavan, eivät valittaisi pienestä ja varmasti olisivat kiitollisia saamastaan avusta, sekä yhteiskuntaan kotoutuminen olisi taattua tältä ahkeralta kansalta. Tosin, jos elämä täällä jatkuu.

Ja sitten on Venäjä. Suomalaisena pelottaa, että Putin muistaa Suomi 100 -lässytysten jälkeen, että perhana, Suomi on kuulunut ennenkin Venäjälle, joten otetaanpa se pois kuleksimasta. Tai vaikka olisimmekin ns. natomaiden kavereita, taistelutanner syntyy helposti tänne. Niin tai näin, tulee mieleen Eppu Normaalin biisi Terve vaan ja onnea. Joo, huumori on tapa käsitellä pelottavia asioita.
Lainaus Eppu Normaalin biisistä Terve vaan ja onnea
Vaan ei ehdi ajoissa, juna mennyt on
Suomen kansan kohtalo, on kovin kohtuuton.
Mahtimiehet maailman yhdessä päättää,
ydinarsenaaliansa vastaan sotaisaa Suomea käyttää

"Odottakaa vähän pojat, mä olen Mauno vaan
ei oo kiva mennä pommisuojaan saunomaan."
No ei auttanu selitykset
Suomipojat paistuivat, kuin korput pelleillä
johan oppi äijä, ettei rauhanjunan kanssa pelleillä!
Ja Suomen puolustustahto nykypäivänä, jos sen voi ostaa Applen sovelluskaupasta iPhoneen, niin ehkäpä sitten.

Veli-Hopea
Viestit: 5325
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea » 15.04.2017 15:17

Huh, täytyy sanoa että minua ainakin hermostutti eilen kovasti. Nyt on paljon parempi olo.
Ja en ollut varmasti ainoa hermoilija.
Jaa mitä sää ny ressaat? Alkaa sota jos alkaa, kyllähän tässä "kaikki" loppuu aikanaan kuitenkin niin sama kai se mikä se hetki on.

Mulle ainakin on melkolailla yksi lysti milloin sitä täältä lähdetään jalat pystyssä ja miten. Jos tuota ajankohtaa miettii vaikka ajassa vaikka 1000 vuoden päästä taikka miljardin valovuoden kaukaisuudesta jostakin galaksin välistä katsottuna niin sehän on yksi pikku lysti mitä täällä tapahtuu.

Lähdetään kun lähdetään, ylpeänä ja lippu korkealla, mielellään puolistondiksella.

Yksi on varmaa, täältä lähdetään.

Tuskin jumalia ydinpommit kiinnostaa, ei niitä oo ne kiinnostanu koskaan aikasemminkaan. Olis voinu estää koko ydintouhun mutta ei oo kiinnostanut, niin miksi kiinnostaisi jatkossakaan.


Nautitaan nyt vain tulevista kauniin aurinkoisista ja lämpimistä päivistä, kyllä niitä riittää ja aurinko jakaa paistettaan sama se mitä täällä touhutaan.

Ihminen voi tuhota tältä pallolta elämää mutta universumille ihminen ei voi yhtään mitään.


Muistakaa rakastaa kun vielä voi.
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1448
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 15.04.2017 16:13

Veli-Hopea kirjoitti:
Yksi on varmaa, täältä lähdetään.
Totta, mutta mieluummin lähtisin jollain tyylikkäämmällä tavalla, kuin jonnekin ojan pohjalle ase kädessä puolustaen paskaa valtiota joltakin toiselta paskemmalta valtiolta.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Veli-Hopea
Viestit: 5325
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea » 15.04.2017 16:18

Nukahtanut kirjoitti:
Veli-Hopea kirjoitti:
Yksi on varmaa, täältä lähdetään.
Totta, mutta mieluummin lähtisin jollain tyylikkäämmällä tavalla, kuin jonnekin ojan pohjalle ase kädessä puolustaen paskaa valtiota joltakin toiselta paskemmalta valtiolta.

Äkkijäätyminen lehtikärryn päivystäjänä olis mukavan tyylikäs tapa lähteä :thumbup:
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1448
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 15.04.2017 17:15

Veli-Hopea kirjoitti:
Nukahtanut kirjoitti:
Veli-Hopea kirjoitti:
Yksi on varmaa, täältä lähdetään.
Totta, mutta mieluummin lähtisin jollain tyylikkäämmällä tavalla, kuin jonnekin ojan pohjalle ase kädessä puolustaen paskaa valtiota joltakin toiselta paskemmalta valtiolta.

Äkkijäätyminen lehtikärryn päivystäjänä olis mukavan tyylikäs tapa lähteä :thumbup:
no kyllä :D
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja sinner74 » 15.04.2017 22:06

Verilettu kirjoitti: Ja Suomen puolustustahto nykypäivänä, jos sen voi ostaa Applen sovelluskaupasta iPhoneen, niin ehkäpä sitten.
:) Kyllä sitä puolustustahtoa löytyy, meitä nuoremmistakin sukupolvista.

Minä olen varmasti torrakko sojossa, tai jossain muussa minulle parhaaksi katsotussa tehtävässä, jos tilanne siihen pisteeseen menee. Sama se minulle, vaikka kuolisin sodassa. Meidän jälkeläisemme ovat kuitenkin sukupolvi, jolle edellinen sota on jo todella kaukainen asia. Heidän vuokseen toivoisin, että siihen kamaluuteen ei tarvitse vähään aikaan ryhtyä.
And Justice For All

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 15.04.2017 22:20

sinner74 kirjoitti:Meidän jälkeläisemme ovat kuitenkin sukupolvi, jolle edellinen sota on jo todella kaukainen asia. Heidän vuokseen toivoisin, että siihen kamaluuteen ei tarvitse vähään aikaan ryhtyä.
Tätä minäkin. Itsestä ei ole enään niin väliä, vanha ukko jo. Jokunen vuosikymmen sitten asia olisi ollut hiukka eri, mutta hyvä, ettei tarvinnut. Sotaa ja sen seurauksia olen nähnyt ihan tarpeeksi. Ei siinä voittajia enää ole.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 16.04.2017 10:17

Toivon todella että olette oikeassa, ja nykyisin kaikista näkyvimmin esillä oleva vihervasemmistolainen nuoriso (en tarkoita vanhempia esikuvia kuvan edessä, vaan heitä seuraavia) vain puhelee pehmoisia hämätäkseen vihollisia. Ovelaa. Ehkä sieltä löytyy nuorista maanpuolustustahtoisiakin? :thumbup:
Kuva

sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: Alkaako kolmas maailmansota huomenna 15.4.2017

Viesti Kirjoittaja sinner74 » 16.04.2017 23:35

Ehkä Helsingissä on vähän murheellinen tilanne tuon vihervasemmistolaisuuden äärimmäisen ilmenemismuodon suhteen, mutta täällä maakunnissa eletään vielä Kekkosen aikaa. Joten kun ensimmäinen päiväkäsky käy, pataljoonittain reippaita nuoria miehiä (ja minä) on valmiina palvelukseen. Lupaamme puolustaa Helsinkiäkin, mikäli vihervassarit eivät estä sitä esimerkiksi tuon tyyppisellä konsertilla. Eihän sitä kuuntelisi erkkikään.
And Justice For All

Vastaa Viestiin