Elokuvat (ja sarjojakin)

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1772
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: The Equalizer (Netflix) Perjantai 13.9.19 klo 22.00 SUBilta TV:ssä

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 08.09.2019 08:49

Verilettu kirjoitti:
28.01.2019 10:28
Nyt on laatuväkivaltaa Netflixissä, väkivaltainen tämä todella on, nyt Netflixissä. Kategoria on "Synkkä". Sopivaa katsottavaa sunnuntain tylsän koksan jälkeen, perheen jo ikää keränneille todistajaparoille. :twisted: Mutta tämä ei ole tylsää hakkaamista ja ampumista esim. Transporter -leffojen tyyliin. Ja väkivallalla ei mässäillä liiallisuuksiin, vaikka tämä on väkivaltainen leffa. Ei siis turhaa gorea tai splatteria. Eikä tässä leffassa luojan kiitos ole yhtään takaa-ajoa! Thank god! Takaa-ajot on niin nähty ja ihan v:n tylsiä IMO.

Elokuvissa käyneille toimintaleffojen ystävillä The Equalizer (suom. The Equalizer: oikeuden puolustaja) ollee tuttu, mutta itselleni täysi yllätys. Vaikka kun katsoin kuka on pääosassa, yksi parhaista eli Denzel Washington, olisi pitänyt arvata että kyllä tämän kanssa viihtyy. Denzel vaan on äijä isolla, no kyllä tiedätte. Asenteella. Äijä ei lähde tusinatuotantoihin. Ja olihan tässä näemmä sama ohjaaja, Antoine Fuqua, kuin leffassa, jossa Denzel Washingtoniin ihastuin, eli Training Day, jossa Washington esittää pahaa korruptoitunutta poliisia. Vaikuttava leffa sekin, jonka roolista Mr. Washington nappasikin parhaan miespääosan oscar-palkinnon 2002.

The Equalizerin esittely teksti Netflixissä on masentavan tutun oloinen: "Eläkkeellä oleva tiedustelupalvelun agentti Robert McCall palaa vastahakoisesti kehiin suojellakseen nuorta prostituoitua venäläismafian raaoilta jäseniltä." Näitähän varmaan tuhansia leffoja, joissa "entinen xxx haluaisi viettää rauhaisaa elämää, mutta kun ei. Vielä kerran on pullisteltava.". Onneksi The Equalizer ei ole tylsä, liian yksioikoinen leffa. Ja ei takaa-ajoja autoilla. :thumbup:

Mutta ei hätää tämän leffan kanssa. Katsoin sen pelkästään siksi, että tiedän tämän saaneen jatkoa, ja siksi että tässä - kuten jatkossakin - on yksi parhaista mies näyttelijöistä Denzel Washington. Ja thank god, leffa oli hyvä. :clap: Leffassa jaksetaan alustaa tilannetta ja henkilöitä, leffa onkin yli 2 tuntia pitkä, ja hyvä niin. Väkivalta ei ole pelkästään ampumista ja hakkaamista, joita niitäkin löytyy, mutta Washingtonin esittämä McCall on erittäin kekseliäs mies käyttämään eri työkaluja, jotta tilit saadaan tasattua. Tähän sopisi eräs Leevi and the Leavingsin biisi. McCall antaa vastustajalleen aina, no melkein aina, mahdollisuuden peruuttaa pahat tekonsa, muuten tulee noutaja.Kuva

Jotain nautintoa se kuitenkin antaa, että joku ottaa oikeuden omiin käsiin, ja pistää pahat miehet pinoon. Vaikka eihän oikeassa elämässä sellaisesta tulisi mitään. Mutta niitä asioitahan me haluamme nähdä, mitä ei oikeasti emme halua elää (vrt. kauhuleffat yms).
Ihan pieniä paljastuksia
Ok. Onhan McCall ehkä liian ylivoimainen. Esim. ihan viimeistä kohtausta jää miettimään, että miten ihmeessä muka selvinnyt kaikista venäläisen johtajan henkivartijoista etc. Mutta, piti nyt sitten tehdä selväksi ettö MrCall hoitaa hommat loppuun asti. Mielestäni leffa olisi saanut jäädä siellä paikallisessa K-raudassa vietettyihin lahtajaisiin.

K-rauta lahtajaiset on kyllä mielestäni musiikkia myöten leffan parasta antia. Tämä kävisi melkein mainokseksi, kuinka kaikkea kätevää kaupan hyllystä löytyy. Vasara ja nauloja...
Leffa ei ole mikään jättimenestys mutta menestys kuitenkin (IMDB 7,2/10 ja tuottanut tekijöilleen budjetin moninkertaisesti takaisin), kun kerran jatkoa on odotettu ja päätetty tehdä The Equalizer 2 muodossa. Washington jatkaa luonnollisesti pääosassa, ja ohjaaja on sama. Itse vakuutuin tästä niin, että ilmeisesti pakko vuokrata jatko-osa, en jaksa odotella jatko-osan tuloa Netflixiin.

Voi olla, että Denzel Washington -fanina annan liian mairittelevan arvion. Mutta jos tykkää laatuactionista ja omaa Netflixin, niin katso ihmeessä.

Pakollinen traileri. Onneksi se ei paljasta oikeastaan mitään parhaista kohtauksista.
Pikainen ilmoitus, eilen ilmais-TV:ssä ensi-iltansa saanut The Equalizer näkyy myös ensi viikon perjantaina 13.9.19 klo 22:00 Subilta. Suosittelen. Leffan sielu on Denzel Washington. Ja varoitus, leffa on kohtuullisen väkivaltainen(, eli perus kamaa JT-perheessä ;))

Tuttu
Viestit: 21
Liittynyt: 03.06.2014 06:05

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Tuttu » 18.09.2019 11:35

En aikaisemmin pahemmin sarjoja ole katsonut, mutta kokeeksi valitsin ihan "hattutuntumalta" "Netflix":istä sarjan "The Sinner".

Kausi 1, 8 osaa, n. 6 tuntia, meni yllättäen putkeen. Seuraavaa kautta ei käsitykseni mukaan vielä ole ladattu "Netflix":iin

Osat 1-6 tosi jännittävän hyviä, 7 hyytyy pikkuisen paikalleen, 8 mielenkiintoinen, hyvä ja jännittävä.

Pääosien näyttelijät Jessica Biel ja Bill Pullman loistavia.

Oma arvio: neljä viidestä tähdestä.

Hieman, ehkä enemmänkin häiritsi "mainostauko"-katkaisut (tosin ilman mainoksia), syy näihin oletettavasti se, että alkuperäinen oletettavasti lähetetty jenkeissä? TV-sarjana?

Oma "ikärajasuositus": mielestäni ei lapsille, ainakaan pimeään aikaan ilman aikuisen läsnäoloa.

Kotimaisista arvostelijoista mielestäni "Me Naiset" osuu parhaitten kohdalleen:

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmis ... tuussarjan

Vastaa Viestiin