Jehovan todistajien Suomen toiminnan alkuvaiheet

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Kirsieveliina

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

On sitä näköjään hurahdettu aiemminkin, itse Russell meni ihmevehnän vietävänä.

Ovatkohan kaikki muutkin etanaliemet ja ihmeputelit merkkejä jostakin suuresta? Kuten hyväuskoisuudesta...

"Maaliskuun 22. päivänä 1911 bulevardilehti The Brooklyn Daily Eagle aloitti artikkelien sarjan, jossa se syytti pastori Russellia petoksesta. Se väitti hänen rikastuvan myymällä huuhaaksi osoitttautunutta "ihmevehnää" kannattajilleen huomattavalla voitolla. Ihmevehnä oli peräisin maanviljelijä K.B. Stonerin - joka ilmeisesti ei ollut koskaan kuullutkaan Russellista tai raamatuntutkijoista - pelloilta Fincastlesta, Virginiasta. Tämä huomasi 1903 pellollaan kasvavan poikkeuksellisen tuottoisan vehnälajin, jonka hän arveli antavan monikymmenkertaisen, jopa satakertaisen sadon. Russell, joka ilmeisen kritiikittömästi uskoi kuulemaansa uutiseen, julkaisi asiasta artikkelin Siionin Vartiotornissa. Russellin mielestä tämä poikkeuksellinen viljalajike oli merkkinä lähestyvästä Jumalan valtakunnasta, jonka tunnusmerkkeihin kuuluivat Raamatun mukaan myös viljan runsaus. Monet raamatuntutkijat investoivat artikkelin jälkeen ihmevehnään, ja eräs Russellin kannattaja lahjoitti sitä Russellille pyytäen tätä myymään viljan ja käyttämään rahat saarnaamistyön edistämiseen."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_Taze_Russell
Zaza

Viesti Kirjoittaja Zaza »

Kapteeni kirjoitti: Meikäläisellä oli noin 10 vuotta sitten ...

Tunnen erään englantilaisen ...

[/i]
Tämä on tällaista anekdoottista evidenssiä. Ei kestä tieteellistä tarkastelua kaksoissokkotesteineen.

Kyllä minäkin ole kuullut että eräs tienraivaaja löysi lounassetelin kun oli hirveä nälkä ja rahat loppu. Ei se todista että Jehova olisi olemassa sen enempää kuin humpuukimömmöjen vaikutuksestakaan.
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Zaza kirjoitti:Kyllä minäkin ole kuullut että eräs tienraivaaja löysi lounassetelin kun oli hirveä nälkä ja rahat loppu. Ei se todista että Jehova olisi olemassa sen enempää kuin humpuukimömmöjen vaikutuksestakaan.
Juup. Minäkin (siiloin oikein katselin maata ja toivoin löytäväni rahaa) löysin kerran kymmenen euroa hangesta, kun just oli rahat ihan finito ja sixpäkkiä teki mieli. Enpä osannut tuosta alkaa jehovaa kiittelemään... :lol:

Minusta tuollaisen lounassetelin löytäminen on itsensä korottamista, että oikein jumala/enkelit häntä auttaa! Samaan aikaan Afrikassa jehovantodistajiakin kuolee nälkään, mutta jotakin valmiiksi pulleaa tienraivaajaa siunataan lounassetelillä, voe toevoton sentään...
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
3nity
Viestit: 31
Liittynyt: 13.10.2007 18:40

Asperiinista (vähän offtopicia)

Viesti Kirjoittaja 3nity »

Kapteeni kirjoitti:Luonnonlääkkeistä puheen ollen. Asperiini on todellisuudessa alkuaan luonnonlääke. Luin hiljattain erään jenkkitohtorin kirjan jossa hän kehoitti syömään asperiinia päivittäin.
Ei aina mene suinkaan niin että luonnosta peräisin olevanvalmiste = luontaistuote ja synteettinen valmiste = lääke. Aspiriini on todella "ihan oikea" lääke, kuten penisilliinikin ja varsin vanhojakin valmisteita. Se ei tee niistä huonoja. Luontaistuote (kuten vaikkapa veli Vogelin valmisteet) on asia erikseen, sellaista ei ole rekisteröity lääkkeeksi.

Jenkkitohtori on voinut hyvinkin puhua asiaa siitä aspiriinin syömisestä, koska esimerkiksi mieto aspiriini (50mg, "lasten asperiini") ei vie aikuiselta ihmiseltä särkyä yhtään minnekään, mutta ohentaa verta ja siten ehkäisee näppärästi esimerkiksi veritulppien ja aivohalvausten syntyä. Ja sivuvaikutuksia tuolla ei taida olla juuri ollenkaan. Sellaisen normaalivahvuisen aspiriinin päivittäisessä syönnissä en niinkään näe mielekkyyttä.
Vastaa Viestiin