Geeni altistaa uskonnolle

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

PoterO

Viesti Kirjoittaja PoterO »

Anonymous kirjoitti:Asialla voi aina saivarrella. Hitler ja Stalin olivat joka tapauksessa jyrkästi uskontoja ja kristinuskoa vastaan. Tuskin se tosiasia on ollut vaikuttamatta heidän tekoihinsa, jotka historia tuomitsee.

Kaksi nykyhistorian pahinta teurastajaa vastustivat uskontoja ja erityisesti kristinuskoa.
Ateismissa ja uskonnon vastaisuudessa onkin kyse aivan eri asiasta: monet uskonnotkin ovat muita uskontoja vastaan. Hitlerin harjoittamassa Kansallissosialismissa ja Stalinin kommunismissa taas oli monia uskonnollisia piirteitä toiminnassaan sekä omat messiaansa ja ikoninsa.
RaM

Viesti Kirjoittaja RaM »

Hohoijaa... lahkolaiskirjallisuudessa ja uskovaisten parissa muutenkin on ollut kovin kiusallista tunnustaa Hitlerin uskonnollismielisyys. Vaikka eihän sitä ihmetellä tarvitse... kukapa hänet omiin joukkoihinsa ja aatteisiinsa haluaisi yhdistää.

Vaikka tietyssä suhteessa Hitler vastustikin joitain uskonlahkojen toimintatapoja ja käsityksiä, niin se ei tee hänestä ateistia. Päinvastoin Hitler teetti jokaiselle sotilaalleen vyön, jonka soljessa luki 'Jumala kanssamme'. Lisäksi Hitlerin elämäkerran kirjoittaja John Toland totesi Hitleristä: "Vaikka inhosikin Rooman kirkon järjestystä, Hitler oli kirkon hyvä jäsen ja piti mielessään sen opetuksen, kuinka juutalaiset olivat Jumalan tappajia. Sen vuoksi puhdistusta voitiin tehdä omatunnon soimaamatta, koska hän toimi ainoastaan Jumalan kostavana kätenä".

Hitlerin ateismisuuden puolesta olisi hauska nähdä edes yksi sitä osoittava todiste naurettavien väittämien sijaan.
Vastaa Viestiin