Mitä mieltä Tehy jupakasta ?

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

wolframium kirjoitti: Mitä tulee muuhun politikointiin, niin yhteiskunnalliset asiathan sivuavat pakostakin jossain määrin politiikkaa, ainakin yleisellä tasolla. Kuitenkin sellaista keskustelua, joka menee linjalle "tämä minun puolueeni X tekee näin, kun taas sinun puolueesi Y tekee tätä" on mielestäni vahingollista.
Juuri tuota tarkoitin, yhteiskunnallisista asioista keskustelu on ok, mutta puolueväittelyt ja muut sopivat paremmin muualle. Toki ehkä ihmisten teksteistä voi tulkita mitä puoluetta he kannattavat, mutta se ei liene keskustelujen pääpiirre.
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Vaikken mikään sadokisti olekaan, niin olisi jossain määrin mielenkiintoista nähdä ensi viikon alussa, että mikä on ihmiselämän markkinataloudellinen hinta?

Minua ei haittaisi yhtään, jos muutamaksi viikoksi posti jäisi tulematta (no ok, jotain firmoja se voisi haitata), pölypallerot kerääntyisivät julkisten tilojen nurkkiin tai puolustusvoimissa jätettäisiin muutamat paukut ampumatta, mutta että joku vähäpätöinen nainen jättäisi töihin tulematta? :shock: Pakkotöihin vaan, lusmurit!!
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Tuskin lakossa ihmiselämän hintaa mitataan, vaan sitä, miten suuri korotus on mahdollista antaa ilman että julkinen talous kaatuu ja joudutaan nostamaan veroja ja kiihdyttämään inflaatiota.

24% korotus on mahdoton, sen tietää Tehyläisetkin. Jos sairaanhoitajat saavat lisäkorotuksen, tarvitaan korotusta kymmenille muillekkin aloille. Ei hyvä.
Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Viesti Kirjoittaja Bergerac »

Nyt olen sitä mieltä että jokainen irtisanoutumiseen sitoutunut hoitsu (siis liiton määrittelemien suosituksien mukaisesti) irtisanoutukoon ja jättäköön avaimensa ja lätkänsä työpöydälle. Ja pitäytyköön liiton vaatimuksissa jonka mukaan ,lain jos hyväksytään,suojelutyöhön ei ryhdytä (ja kiertelynä eihän sitä puhelinta välttämättä kuule tai jos on kesämokillä niin ei sitä välttämättä tavoitettavissa jne).

Voin olla yksin ajatelmissani mutta nyt on aika pistää kova kovaa vasten. Vaikka sitten ihmisten kuolemien ohella (minunkin eräs sukulainen). Tehy ja hoitsut itse kantavat verivelan. Katsotaan loppuun saakka mitä tapahtuu. Tehynkin rahat loppuvat joskus ja valtiolta palaa rahaa mutta mitä siitä, katsotaan nyt kerrankin mihin suoranaiset Tehyn kiristystoimenpiteet riittävät.

Perustelen verivelan seuraavalla:
Tehy on mielestäni ottanut väärän askeleen. Lakko ja suojelutyön noudattaminen olisi ollut oikea askel, mutta tämä ei tehylle riittänyt.

Nyt oikeastaan vain kuvitelmissani toivon että Suomeen iskisi joku voimakas epidemia joka kohdistuisi lapsiin. ja vielä niin että jonkun ihmeelisen sattuma-valinnan osalta saattaisi kohdistunta olla voimakaampaa sattuman osalta juuri irtisanoutuneiden hoitsujen lapsiin. Epidemia olisi niin voimakas että vaatisi tehohoitoa. Mitähän nämä irtisanoutuneet hoitsut (jotka siis irtisanoutuneet, liitto kieltäytynyt suojelutyöstä, puhelimella ei välttämättä saa kiinni, voihan sitä olla kesämökillä), siis lapsien vanhemmat tekisivät ? Varmaankin kotona kaiken sen minkä voisivat mutta tottahan he kai myös olisivat lojaaleita liiton työtaistelutoimenpiteisiin eli irtisanoutumisiin ja pysyisivät vapaaehtoisesti pois sairaalasta, teho-osastosta ja hätä/suojelutyöstä. Saatana, olisipa kiva katsoa tämäkin kaksinaismoralismi Tehyn kiihoitetuilta hoitsuilta. Menisinkö tai voisinko mennä lapseni kanssa tehohoitoon ja auttaa/työskennellä siellä tai auttaa muita henkihieverissä olevia lapsia. Tai entä massivinen joku luonnonkatastrofi. Hoitsut varmaan istuvat kesämökillä tai puhelimen tavoittamattomissa,, mitäs siitä jos siellä vaikka sukulaiset ovat hengenvaarallisessa tilassa tai loukkaantuneena. En lähde, en lähde sairaalaan kun suojelutyö ei kuulu tähän jupakkaan ja minähän olen irtisanoutunut ja puhelimeenkaan ei voi vastata jos sitä ei kuule jne.

Hoitsuvanhempi varmaan tuumailisi, no lapseni siinä taitaa kuolla mutta menköön, minähän olen irtisanoutunut eikä sairaalassakaan ole ketään töissä. Ja puhelimestakin taitaa akku olla loppu. <-ehkä jopa näin.

Katsotaan kortit Tehyn osalta loppuun saakka, vaikka kuolemien ohella. Perkele että pistää vihaksi tavallaan Tehyn ihmishengillä kiristäminen. Lakko ja suojelutyö olisi ollut ymmärrettävää mutta ei tälläinen pelleily.
Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.
AchanBeroean
Viestit: 467
Liittynyt: 06.05.2007 17:56
Paikkakunta: Luopio

Viesti Kirjoittaja AchanBeroean »

wolframium kirjoitti:Arvokeskustelua tämä maa tarvitsee. Jos puolustusvoimien henkilöstö menisi lakkoon, kukaan ei huomaisi arjessaan mitään epätavallista. Kun sairaanhoitajat menevät lakkoon, koko maa on kaaoksessa. Silti näiden kahden ryhmän palkoissa on reilu ero, munavaltaisten hyväksi tietenkin. Onko tässä mitään järkeä?
Puolustusvoimilla olisi kykyä myös melko voimakkaisiin työtaistelukeinoihin, samoihin, joita pakistanilainen upseeri Pervez Musharraf on harjoittanut.

Mainittakoon myös, että Tehyn lakkomalli, irtisanoutuminen, oli Suomen armeijan upseerien käytössä 1920-luvulla.
"Mutta emme usko enää tällaiseen hölynpölyyn, vaan pidämme Vartiotorni-seuran aatetta fanaattisena ja vaarallisena ideologiana, koska se orjuuttaa ihmiset aivopesuohjelmansa avulla" - Herrick Åberg
Kirsieveliina

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

Olen seurannut äärimmäisen huvittuneena julkista keskustelua, johon on mieluiten ujutettu moralisoivia sävyjä, kuten: "haluatteko että ihmishenkiä alkaa mennä?" tai "miksi ette auta hädässä olevia?". Itse kuumaa perunaa on vältelty viimeiseen asti. Irtisanomis-listoissa on kyse pakkokeinoista, joita nimenomaan ei haluta toteuttaa, vaan saada kestämätön asia liikahtamaan silloin kun se on mahdollista, hyvässä taloustilanteessa. Kyse ei ole rahasta, vaan lopultakin potilaan arvostuksesta. Arvostetaanko Suomessa ihmisiä, joiden terveyttä voi tilanteen tullen parantaa, vaiko ehkä kovia arvoja, kuten teknologiaa tai kilpailukykyä. Sosiaali- ja terveyspuolella on tälläkin hetkellä rahaa, josta ei tiedetä mihin sitä työnnettäisiin. Miten pitkälle siedetään sitä, että ihmiset ovat (usein ilman omaa syytään) laitossängyissä heitteillä, huumattuina, piip housussa jne. Kyseessä on sentään toisten työ, mikä on tähän asti päässyt unohtumaan. Vieläpä tänään alkoi puputus: jos te saatte, niin kyllä meidänkin pitää, voi sissus. Tädit tanaan vaan! Kyllä kestää! Nyt pitää vain kaikkien pysyä reippaina ja terveinä pari viikkoa 8)
Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Viesti Kirjoittaja Bergerac »

Kirsieveliina kirjoitti:Irtisanomis-listoissa on kyse pakkokeinoista, joita nimenomaan ei haluta toteuttaa, vaan saada kestämätön asia liikahtamaan silloin kun se on mahdollista, hyvässä taloustilanteessa. Kyse ei ole rahasta, vaan lopultakin potilaan arvostuksesta.
Aha, vai niin.

Mitä jos neuvottelutulos ei tuota Tehyn mielestä tarpeeksi hyvää tulosta. Tuskin Tehy yhtäkkiä suosittelee hoitsuja perumaan irtisanomislupauksensa sillä perusteella "kun sitä ei haluta toteuttaa vaikka vähän uhkailtiinkin". Vai mitä tuumaat ?
Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.
AchanBeroean
Viestit: 467
Liittynyt: 06.05.2007 17:56
Paikkakunta: Luopio

Onnea matkaan tehyläiset, taistelu ei ole helppo!

Viesti Kirjoittaja AchanBeroean »

Bergerac kirjoitti: Katsotaan kortit Tehyn osalta loppuun saakka, vaikka kuolemien ohella. Perkele että pistää vihaksi tavallaan Tehyn ihmishengillä kiristäminen. Lakko ja suojelutyö olisi ollut ymmärrettävää mutta ei tälläinen pelleily.
Tuen tehyläisten taistelua, mutta vaikka taistelu sinänsä on tuettava, ei tehyläisten huonolla pelisilmällä ja huonolla ennakoinnilla toteutetulla heikolla kiristyksellä mitään hedelmiä välttämättä irtoa helposti, jos irtoaa ollenkaan.

Tehyläisten ongelma on, että he työskentelevät alalla, joka on yhteiskunnalle välttämätön. Työelämän palkkalogiikka on käänteinen eli mitä välttämättömämpi tehtävä on, sitä vähemmän siitä maksetaan.

Odotan kuukauden mittaista eroamisaikaa, jona aikana tehyläisten uho laantuu ja järki palaa neuvottelijoiden päähän. Kun eteen tulee joulu ja tajutaan, että kenellä on varaa aloittaa vuosi 2008 työttömänä, niin jo tammikuussa 2008 on neuvotteluilmapiiri paljon parempi. Korotukseksi sovittaneen jotain +15...+18 % välillä, mutta +24 % ei saada.

Tehyläisten suurin ongelma on, että sairaaloissa on paljon eri liittojen hoitajia, jotka jatkavat työssä ja joita kiinnostaa saada tehyläisten parempia paikkoja ja palkkoja. Lisäksi suojatyö heikentää irtisanomisten tehoa.

Jos itse olisin Kunnallisen työmarkkinalaitoksen vallan kahvassa, toteuttaisin seuraavan ohjelman:
a) asettaisin joulukuun puoliväliin määräajan, johon mennessä palaaville tehyläisille lupaisin vanhan paikan takaisin samalla +12 % korotuksella, jonka muut liitot ovat hyväksyneet
b) joulukuun lopussa laittaisin tehyläisten työpaikat muiden liittojen ihmisten haettaviksi, mutta hieman pienemmillä palkoilla;
c) tammikuun lopussa laitettaisiin jäljellä olevat täytettävät työpaikat - vähemmän kuin lähtötilassa - haettaviksi
d) tämä voi edellyttää joihinkin pätevyysvaatimuksiin liittyvän lainsäädännön muuttamista
e) kaikki tiedotettaisiin etukäteen

Osa kaikkein periaatteellisimmista tehyläisistä jäisivät työttömiksi tai hakeutuisivat muille aloille, mutta suurina joukkoina ei hyväpalkkaisia töitä heille olisi liikoja tarjolla, joten useimmat häviäisivät taistelussa. Viisaimmat siis tarttuisivat joulukuun puolivälin tarjoukseen.

Tehtiin niin tai näin, nyt on Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kultainen tilaisuus pyrkiä hajottamaan tehtäväkohtaiset liittorajat ja saada tehtäviin eri liittojen keskenään riiteleviä työntekijöitä, jolloin hajota ja hallitse -periaate pääsee toimimaan.

Jos olisin koko Suomen vallan kahvassa hajottaisin samalla koko kunnallisen terveydenhuoltojärjestelmän ja korvaisin sen yksityisellä, suurelta osin omakustanteisella järjestelmällä. Se urakka kestäisikin sitten koko vuoden 2008.
"Mutta emme usko enää tällaiseen hölynpölyyn, vaan pidämme Vartiotorni-seuran aatetta fanaattisena ja vaarallisena ideologiana, koska se orjuuttaa ihmiset aivopesuohjelmansa avulla" - Herrick Åberg
Kirsieveliina

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

Uskon, että pakkokeinojen toteutus pyritään välttämään kaikin keinoin, viimeiseen asti. Parasta olisi, että neuvotteluosapuolet tulevat molemmat vastaan. Kunhan kyseiset kaksi tahoa ensin löydetään itse-itsensä-legitimoivien sopansotkijoiden kasan alta. Pakko ei olisi pakko, ellei se saisi kaikkia hikoilemaan. Kuka tietää paineessa hioutuu timantin esiaste. Maanantaina nähdään!
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Toivottavasti neuvotteluissa saadaan järki päähän. Korotusten mahdollinen määrä lienee siellä 15% tuntumassa. Ainahan seuraavalla liittokierroksella voidaan yrittää lisää.
Kirsieveliina

Re: Onnea matkaan tehyläiset, taistelu ei ole helppo!

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

AchanBeroean kirjoitti:Osa kaikkein periaatteellisimmista tehyläisistä jäisivät työttömiksi tai hakeutuisivat muille aloille, mutta suurina joukkoina ei hyväpalkkaisia töitä heille olisi liikoja tarjolla, joten useimmat häviäisivät taistelussa. Viisaimmat siis tarttuisivat joulukuun puolivälin tarjoukseen.
Mistään ei taiota Suomeen noin suurta määrää ammattitaitoisia hoitajia. Suomessa hoitajien osaamistaso on vaativampi kuin monessa muussa maassa, on esimerkiksi lupa pistää suoneen, mitä Englannissa saavat tehdä vain lääkärit jne. Normaalisti vastuu tuntuu myös palkkapussissa. (Rakas jt-sisareni ja yksi kaveri osastosihteereitä, ukon puolihullu exä hoitaa nuoria; ei muuta henk. koht. intressiä.)
Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Hoitajien työtaistelu alkaa saada joukkopsykoosin piirteitä. Nyt jäitä hattuun nopeasti.

Lisäksi en pidä siitä, että hoitajat mukamas irtisanoutuvat yksilönä (suojatyövelvoitteen välttääkseen), mutta ovat kuitenkin oikeasti yhteisessä työtaistelussa. Joko ollaan suoraselkäisesti lakossa tai ahkerasti töissä, mutta ei tällaista kieroilua.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Kyllähän tuo melko vahvasti mediapeliä tuntuu olevan. Kukaan ei taida enää oikeasti muistaa mitä vaaleissa on luvattu ja mitä ei, mutta sekös haittaa. :)

Irtisanoutuminen on äärimmäisen kova työtaistelukeino, ja veikkaan että pitkällä aikavälillä kolahtaa liiton omaan nilkkaan.
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Re: Onnea matkaan tehyläiset, taistelu ei ole helppo!

Viesti Kirjoittaja wolframium »

AchanBeroean kirjoitti:Jos itse olisin Kunnallisen työmarkkinalaitoksen vallan kahvassa...

Jos olisin koko Suomen vallan kahvassa...
Hassua miten paljon helpompaa ihmisen on haaveilla pomoportaaseen kuulumisesta kuin samaistua duunareihin :wink:

Joopa, vähän ikävältähän tuo "vallan kahvan" ote tuntuu; kotona hellan ja nyrkin välissä, töissä keskoskaapin ja poliisin välissä.

Olikos se juuri A-studiossa, kun yksikin teho-osaston hoitsu väänsi itkua, kuinka he ovat vuosia joutuneet vapaapäiviäänkin sumplimaan, että asianmukainen hoito toteutuisi "tehostetulla" henkilökunnalla. Ei ollut kuulemma näkynyt silloin Matti Vanhasia huolestuneena.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Re: Mitä mieltä Tehy jupakasta ?

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

Kerrankin olen, Bergerac, kanssasi samaa mieltä!
Vastaa Viestiin