Ovatko kynttilät pakanallisia (Jt-näkökulma) ?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Witless
Viestit: 1477
Liittynyt: 04.05.2007 00:06
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Witless »

Lehtiveli kirjoitti:
Anonymous kirjoitti:Mutta eikö lahkon opeissa ole aina niin, että kiellettyä asiaa ei niinkään perustella kielletyksi, vaan se mustamaalataan täysin, keksitään mahdollisimman paljon erilaisia kielteisiä asioita liitettäväksi.

Mutta jos joulu olisi kielletty saturnalia juhlien seuraajana, niin eikö todistajilta tulisi olla sähkövalo kielletty talikynttilöiden seuraajana ?
Nykyopeissa asioita ei enää kovin usein suoraan kielletä, vaan käytetään juuri tuota mustamaalaustekniikkaa. Sitten sanotaan että "emmekö teekkin viisaasti jos vältämme...."
Niin tai sitten tätä klassista "kristitty tekisi/ei tekisi...".

Kolmas persoona on usein varma merkki vallankäytöstä: "Toimittaja ei nyt vedä vääriä johtopäätöksiä" -muoto oli poliitikkojen suosiossa joskus männä vuosikymmenenä. Alunperinhan sitä Suomessa käytettiin palvelusväkeä puhuteltaessa, eräänlainen pojittelun ja tytöttelyn muoto siis.
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory.
- Richard Feynman
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

nuo kolmaspersoonaohjeet tuntuvat syntyneen Raamatunjakeen löytymättömyydestä.
Voisiko niistä sitten sanoa menneeksi yli sen mitä on kirjoitettu.

Se minkä tavanomainen ihminen kekkaa hyväksi argumentiksi jehovantodistajaa vastaan ei toimi koska siihen on lahkossa nimenomaan koulutettu.

Toimivana perusmallina on esitetty juuri se että jt joutuisi itse ajattelemalla etsimään vastausta halutessaan pikemminkin värvätä ja joutuisi toteamaan tällöin jonkun ristiriidan.
Vastaa Viestiin