Foorumin säännöt & rekisteriseloste (LUE ENSIN)

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

admin
Viestit: 2
Liittynyt: 13.04.2007 01:35

Foorumin säännöt & rekisteriseloste (LUE ENSIN)

Viesti Kirjoittaja admin »

Tervetuloa Veljesseura.org keskustelufoorumille

Tämän keskustelufoorumin päätarkoitus on palvella vertaistukipalstana eronneille tai eroa harkitseville Jehovan todistajille tai jehovantodistajuudesta kiinnostuneille. Seurakunnasta eroaminen on eräs elämän suurimmista askeleista, ja jokainen sitä harkitseva voi hyötyä palstalla käytävistä keskusteluista. Foorumilla myös jaetaan näkemyksiä Vartiotorni-seurasta, sen opeista ja ylipäätään elämästä Jehovan todistajana.

Osallistuaksesi foorumin keskusteluihin sinun tulee rekisteröidä itsellesi nimimerkki. Nimimerkin rekisteröimiseksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Rekisteröitymisvaiheessa kysytään roskapostia estävä varmistuskoodi, joka on vartiotorni. Foorumin Jehovan todistajat ja Vertaistuki -osioihin voi kirjoittaa myös rekisteröimättömänä. Vieraskirjoittelussa on esimoderointi, joka tarkoittaa että viestit tarkistetaan ennen niiden julkaisemista.

Viestin otsikko ei ole pakollinen kenttä viesteihin vastattaessa.

Kaiken keskustelun tulee noudattaa seuraavia yksinkertaisia sääntöjä:

1 § Noudata lakeja
Älä kirjoita tai linkitä mitään, mikä rikkoo Suomen lakeja.

2 § Mielipiteen vapaus
Jokaisella kirjoittajalla on oikeus omaan mielipiteeseensä, uskonnolliseen tai muuhun vakaumukseensa. Älä tyrkytä omaasi ehdottomana totuutena vaikka se sinusta siltä tuntuisikin. Käännyttäminen on kielletty riippumatta siitä pyritäänkö käännyttämään johonkin uskontoon, ateismiin, poliittiseen puolueeseen tai mihinkä tahansa niihin rinnastettaviin liikkeisiin tai aatteisiin.

Palstan kirjoitusten tulee liittyä kiinteästi Vartiotorniseuraan ja jehovantodistajuuteen. Ja erityisesti Oppikysymyspalstan tarkoitus on tarkastella ainoastaan jehovantodistajuuteen kiinteästi liittyviä oppikysymyksiä. Avaukset, joissa ryhdytään merkittävämmin käsittelemään muita uskontoja tai uskonnollisia vakaumuksia, lukitaan. Omasta uskostaan voi sopivassa asiayhteydessä esittää mielipiteensä, mutta saarnaamiseksi tai käännyttämiseksi tulkittavaa kirjoittelua ei sallita. Kirjoittelu ei myöskään saa kehottaa toimimaan tai ajattelemaan tietyllä opillisella tavalla.

Rankkaakin kritiikkiä voi esittää, mutta sille tulee olla yleisesti hyväksyttävä perustelu. Toisten haukkumista ei kuitenkaan suvaita. Moderaattorit päättävät rajanvedot näissä tapauksissa.

Keskusteluissa esitettävistä maailmankatsomuksellisista näkemyksistä on sallittua esittää vastanäkemyksiä. Poikkeuksena Vertaistuki -osio, jossa maailmankatsomuksellisia näkemyksiä ei ole tarkoitus käsitellä.

3 § Anonyymi keskustelu
Jokaisella käyttäjällä on oikeus pysyä anonyyminä. Toiset käyttäjät eivät saa antaa tietoja, jotka voivat vaarantaa käyttäjän anonyymisuojan. Koska Jehovan todistajat haluaisivat kieltää Internetissä keskustelun, keskustelu nimimerkkien takaa on välttämätöntä. Halutessasi voit toki kirjoittaa myös omalla nimelläsi.

4 § Hyvä maku
Vaikka palstalla kirjoitellaankin nimimerkkien takaa, älä kirjoita sellaisia asioita, joita et pystyisi kasvokkain sanomaan. Noudata siis hyviä tapoja!

Palstalla ei myöskään sovi hyökätä mitään ihmisryhmää vastaan. (Eri rotuiset, seksuaalivähemmistöt tms.)
Lisää hyviä neuvoja löydät Netiketistä.

Julkisuudessa esiintyvään Jehovan todistajaan, joka ei kuitenkaan julkisuudessa esiinny Jehovan todistajana, voi viitata informatiivisesti, mutta henkilön toiminnan laajemmasta käsittelystä tulee pidättyä.

Korkeassa asemassa järjestössä olevia tai julkisuudessa Jehovan todistajina esiintyviä henkilöitä ja heidän tekemisiään jehovantodistajana voi käsitellä vapaammin.

5 § Moderointi
Palstalla pyritään sallimaan mahdollisimman hyvä sanan- ja mielipiteenvapaus. Joitakin viestejä täytyy kuitenkin poistaa, jotta keskustelu säilyisi asiallisena. Moderaattorit ja ylläpitäjät ovat vapaaehtoisia, ja heillä on ylin päätäntävalta. Kunnioita moderaattoreiden päätöksiä. Jos sinulla on kritisoitavaa, esitä kritiikkisi asialliseen sävyyn palauteketjussa.

Epäasiallinen käytös johtaa tilapäiseen tai lopulliseen tilin sulkemiseen.

Nimimerkin valinta
1. Omaperäisyys
Valitse tunnistettava, omaperäinen nimimerkki.

2. Älä matki / varasta
Muilta palstoilta tunnettujen nimimerkkien vieminen on ehdottomasti kielletty. Tämä koskee myös henkilöiden oikeita nimiä. Tunnettuja nimimerkkejä ei saa myöskään matkia muokkaamalla niitä hieman.

Kiellettyjen, hyvän maun vastaisten ja muiden asiattomien nimimerkkien käyttäminen johtaa tunnuksen sulkemiseen.

Kiistatapauksissa ylläpito ratkaisee onko nimimerkki sallittu vai ei. Jos epäilet, että nimimerkkisi on varastettu, ota yhteyttä ylläpitoon.

Yleisiä ohjeita

Yksityisyys
Mieti tarkkaan, mitä haluat kertoa itsestäsi. Lisäämääsi tekstiä tai kuvia ei välttämättä saa koskaan poistettua Internetistä. Jos käytät omaa nimeäsi, Internetin hakukoneet voivat helposti yhdistää nimesi tähän keskustelufoorumiin.

Käyttäjillä on mahdollisuus muokata omia viestejään 24 tunnin ajan viestin kirjoittamisajankohdasta.

Allekirjoitus
Allekirjoitukseen, eli "siguun", saa laittaa maksimissaan noin kolme riviä tekstiä.

Avatar
Avatarien käyttö on sallittu pienin rajoituksin. Kiellettyjä ovat mm.
- Suomen lain vastaiset
- Hyvän maun vastaiset
- Liian isokokoiset avatarit
- Animoidut avatarit

Keskustelun jaottelu

Jehovan todistajat. Jehovan todistajiin liittyvä yleinen keskustelu. Jos et tiedä minne viestisi kuuluisi, laita se tänne. Alueelle voi kirjoittaa rekisteröimättömänä. Vieraskirjoittelussa on esimoderointi.

Vertaistuki. Vertaistukeen ja myötäelämiseen tarkoitettu alue. Alueelle voi kirjoittaa rekisteröimättömänä. Vieraskirjoittelussa on esimoderointi.

Oppikysymyksiä ja raamatuntulkintaa. Jehovan todistajien oppien tulkintaan liittyvä keskustelu.

Kirjoittajien esittely. Jos kerrot viestissäsi suurimmaksi osaksi menneisyydestäsi, sijoita keskustelunaloituksesi tälle alueelle.

Yleistä keskustelua. Kaikki muihin osioihin kuulumaton.

Yleistä uskonnosta. Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollinen keskustelu.


Henkilötietolain edellyttämä rekisteriseloste
Henkilötietolaki määrää, että ATK:n avulla ylläpidettävästä henkilörekisteristä on tehtävä rekisteriseloste.

Veljesseura.org keskustelufoorumin rekisteriseloste:

Henkilötietolain (24.4.1999/523) 10 §:n tarkoittama rekisteriseloste.

1.) Rekisterin pitäjä
Mikko Gröhn

2.) Rekisterin käyttötarkoitus
Veljesseura.org keskustelufoorumiin kirjoittavien tunnistus.

3.) Rekisterin tiedot
Rekisteröimättömiltä käyttäjiltä tallennetaan väärinkäytösten varalta ip-osoite ja käyttäjänimi. Rekisteröityneiltä käyttäjiltä tallennetaan edellä mainittujen lisäksi sähköpostiosoite ja kryptattu salasana. Lisäksi tallennetaan (jos käyttäjä nämä vapaaehtoisesti antaa) ICQ -numero, AIM -osoite, MSN Messenger, Yahoo Messenger, Jabber -osoite, kotisivu, paikkakunta, ammatti, harrastukset, kiinnostuksen kohteet ja syntymäpäivä.

4.) Säännönmukaiset tietojen luovutukset - käyttäjälle itselleen
- käyttäjän julkisiksi määrittämät profiilitiedot rekisteröityneille käyttäjille foorumin käyttäjälistauksen kautta
- tietoja ei tulla luovuttamaan ylläpitäjien toimesta ulkopuoliselle taholle ilman viranomaisen lainvoimaista määräystä tai rekisteröidyn nimenomaista suostumusta
- tietoja ei luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

5.) Rekisterin suojauksen periaatteet - käyttäjillä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana
- tiedot ovat suojatussa tietokannassa, joka on vuokrattu ulkopuoliselta palveluntarjoajalta