ihmeiden oppikurssi

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Markku Meilo kirjoitti: Jeesuksen teksti olisi mitä pikimmin sijoitettava Raamattuun, paikkaisi puutetta oikein mainiosti.

Eli kaikkea huuhaata sitä julkaistaankin.
Hei, nythän mää sen vasta hokasin tuossa hyvin pitkälti kun aivoissani syttyi lamppu. Kyllä se näköjään yksinkertainenkin voi hoksata jotain.

Kuuntelin niitä esittelyjä tuolta linkistä ja korvaani sattui sellainen tieto että IOK:lla voi parantaa itsensä vaikkapa jostain vakavasta taudista, kuten syövästä.

Tässähän se markkinarako onkin! Syöpään tai muuhun vakavaan tautiin sairastunut ihminen on tosi epätoivoinen ja on lopulta valmis tarttumaan mihin tahansa oljenkorteen, koska ei uskalla jättää sitä kokeilematta. Siitähän voisi vaikka parantua ja jos sen jättää ostamatta, niin ei ainakaan parane.

Tässä se onkin se jutun juoni, että miks se on niin suosittu. Ja sairaitahan maailmassa on paljon.

Ihmetyttää vaan että miksi virallisissa uutisissa ei ole uutisoitu IOK:n parantavasta voimasta, vaikka se on parantanut ihmisiä kuulemma paljon? Ja miksei IOK:ta käytetä syöpä hoidoissa virallisesti? Ovatko lääkärit niin ilkeitä että tahallaan estävät potilaita parantumasta IOK:n avulla, koska heiltä menisi työpaikat alta, kun ei tarvittais kuin IOK syövän parantamiseen.

IOK:ssa sanotaan että sitä saa ja voi vastustaa avoimesti, se auttaa silti. No nyt vastustan avoimesti tässä ketjussa. :)
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Polyester kirjoitti: Jännä että näillä pitää aina rahastaa. Eikö tuota voisi jakaa ilmaiseksi, tai ainakin halvemmalla? Pistäisivät hyvän kiertämään, kun sellaisen ovat löytäneet.
Niin, laittaisivat vaikka nettiin sen kaikkien ihmisten iloksi ja parantamiseksi ja kaikki olisivat onnellisia ja terveitä ja osia Jumalasta.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Kuuntelin niitä esittelyjä tuolta linkistä ja korvaani sattui sellainen tieto että IOK:lla voi parantaa itsensä vaikkapa jostain vakavasta taudista, kuten syövästä.
Vastuuntunnotonta puoskarointia, jolla saatetaan viivyttää asialliseen hoitoon menoa niin pitkälle, että on jo myöhäistä.
Ihmetyttää vaan että miksi virallisissa uutisissa ei ole uutisoitu IOK:n parantavasta voimasta, vaikka se on parantanut ihmisiä kuulemma paljon?
Ammattitaitoisten uutistoimittajien uunottaminen ei onnistu kovin heikoilla eväillä ja sitten on muitakin vastaavia ilonpilaajia, he ovat erikoisalojen asiantuntijoita.
Kletos
Viestit: 325
Liittynyt: 13.01.2009 10:23

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja Kletos »

Minulla oli ekassa kirjassani Päästä meidät pelosta yksi informantti myös IOK -yhteisöstä.
En suosittele kyseistä uskontoa kenellekään. :(
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

olisi hyvä jos tästä iok-hommelista löytyisi jokin purnaajien ja sora-äänien palsta niin haittapuoletkin selviäisi
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja Polyester »

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:olisi hyvä jos tästä iok-hommelista löytyisi jokin purnaajien ja sora-äänien palsta niin haittapuoletkin selviäisi
Ei vaan liittymispäätös kuuluu tehdä pelkästään sen tiedon perusteella, mitä Ihmeiden Oppikurssin edustajat itse antavat. He itse parhaiten tietävät, mitä opettavat, vai kuinka?
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Polyester kirjoitti: Ei vaan liittymispäätös kuuluu tehdä pelkästään sen tiedon perusteella, mitä Ihmeiden Oppikurssin edustajat itse antavat. He itse parhaiten tietävät, mitä opettavat, vai kuinka?
Tässä on kyllä kieltämättä totuuden sointi ja kuulostaa tutulta. :D
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Polyester kirjoitti:He itse parhaiten tietävät, mitä opettavat, vai kuinka?
JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Tässä on kyllä kieltämättä totuuden sointi ja kuulostaa tutulta. :D
Vuosia sitten jt-sointi nettipalstoilla oli sellainen, että palstan (jt-taustan suhteen) ulkopuolisten lukijoiden ei tulisi välittää entisten jehovantodistajien kirjoittelusta. No sama se sointi on vieläkin, mutta se vuosientakainen älyvapaa perustelu on jäänyt pois. Älyvapaa perusteluhan oli se, etteivät entiset jehovantodistajat tiedä mitä jehovantopdistajuus on.

Oman havaintoni mukaan nykyiset jehovantodistajat ovat pahasti pihalla omista opetuksistaan kun vertaa heitä niihin entisiin jehovantodistajiin, jotka ovat ottaneet selvää millaisissa harhoissa ovat olleet. Varmempana vakuutena tuolle näkemykselleni on se, että nykyiset jehovantodistajat jättävät säännönmukaisesti moniin oleellisiin kysymyksiin vastaamatta tai vastaavat asian vierestä. Toki todistajien lohduksi voi todeta sen, etteivät kilpailevia uskonnollisia harhoja kauppaavat ole sen parempia vastaajia.
agapi_dō
Viestit: 163
Liittynyt: 31.07.2015 22:15

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja agapi_dō »

Tunnen pari IOK ihmistä. IOK ei ole uskonto, ei missään mielessä, eikä myöskään rahankeruujärjestelmä. Tuo on nimenomaan, yksi IOK:n pointteja että siitä ei saa koskaan tulla uskontoa. Minäkin ymmärtäisin, että jesse opetti ns. word-to-mouth periaatteella, eikä koskaan käskenyt ketään perustamaan mitään kirkkoja. Sen sijaan, opetuksen tuli mennä ihmiseltä toiselle. IOK:ssa on sama periaate.

Myös nuo ketkä ovat tuota lukeneet, ovat järjestään fiksuja ihmisiä, keillä en ole nähnyt mitään perinteisiä aivopesun merkkejä. Melkeinpä päinvastoin. ja kokemukseni mukaan veikkaisin, että myös suht korkean ÄO:n omaavia ihmisiä keskimääräisesti, monet yliopiston käyneitä ihmisiä, muutama tuttu tohtorin arvon suorittanutkin on joukossa.

IOK:n vaikea puoli on siinä, että se on yhtä paksu kuin raamattu, joten sitä jos lähtee lukemaan niin sitten täytyy oikeasti haluta löytää jotakin. Toinen juttu, mihin monilla tuo tyssää, on se, että kyseinen kirja/kurssi on kirjoitettu täysin vanhaan kristilliseen sanamuotoon, ja sitä lukiessa (varsinkin ensimmäiset sivut, ennenkun oppii ymmärtämään kurssin näkövinkkeliä), voi alkuun tuntua että sen tekstissä on syyllistämistä turhankin paljon. Tosin lukemalla selviää ettei näin ole, vaikka ehkä siltä aluksi vaikuttaa - hyvinkin paljon tuon vanhan kristillisen sanaston käyttämisen vuoksi tulee ensin olo syyllistämisestä, uskoisin.

Se ei kuitenkaan opeta että esim. "syövästä voi parantua ajatuksen voimalla". Joku voi ehkä asian näin tulkita pikaisella lukemisella kirjan sanomasta, mutta itse en asiaa ihan näin näkisi. Näitä kommentteja olen itsekkin lukenut mm. jostakin yleisiltä keskustelufoorumeilta kuten suomi24, missä kaikki tietää kaiken. (jotkut edes lukematta ko. kirjaa).

Jos olet valmis haukkaamaan ison palan, niin suosittelisin. Tosin silloin kannattaa lukea sen paksun opuksen loppupuolelta ehdottomasti ensin tuo "opettajan osio", mikä selventää hyvinkin paljon sitä mistä kurssissa on kyse. IOK ihmiset tuntuu myös järjestään myöntävän sen, että tämä kirja ei ole kaikille, vaan on paljon teitä jos haluaa päästä perille.

Sitten löytyy myös näitä ihmisiä ketkä liittävät muita kirjoja "kurssin sanomaan". En menisi vannomaan, henkisyyttä kun on kaikenmoista. Ainoa tie selvittää mitä mieltä tuosta kyseisestä järkäleestä on, on tutustua siihen itse.

Jos tuo vielä kaiken tämän jälkeen kiinostaa, niin kannattaa ehkä käydä kirjastosta tuo lainaamassa, koska itse yli 1000 sivuinen kirja maksaa jonkun 60-70€. Tosin ei siinä mitään probleemaa, jos on sen verran ylimääräistä rahaa törsättävänä - moni pistää 2-3x summan menemään baariin yhtenä viikonloppuna, tai esim. yhteen konsolipeliin mitä pelataan muutama viikko. IOK:ssa menee huomattavasti pidempään. :)

Tosin monesta kirjastosta se on lähes aina lainassa, että ei kun varausta tekemään jos vaikuttaa kiinostavalta.
Viimeksi muokannut agapi_dō, 14.08.2015 17:34. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
"We see on the basis of what we believe, not the other way around." -Errol Morris
agapi_dō
Viestit: 163
Liittynyt: 31.07.2015 22:15

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja agapi_dō »

Veikkaisin, että jos kirjastosta menet lainaamaan, niin opettajan osion lukeminen ehkä saa aikaan tarpeeksi että voi tehdä päätöksen että haluaako sen hankkia, vai heittää romukoppaan. Koska eihän tuonpaksuista kirjaa ehdi millään lukemaan kirjaston lainausajoilla.

Viestiäkin voi laittaa, jos jotakin haluaa kysästä.. vastaan jos osaan. en ole ekspertti tuossa, mutta kirja on hyllyssä. Kokonaan läpi en ole sitä lukenut tosin.
"We see on the basis of what we believe, not the other way around." -Errol Morris
agapi_dō
Viestit: 163
Liittynyt: 31.07.2015 22:15

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja agapi_dō »

Tuohon vielä ajattelin kommentoida, että kuunteluversiota tuskin on olemassa sen vuoksi koska jokainen voi miettiä minkälainen urakka olisi laittaa yli 1000 sivua nettiin luettuna. Sama homma esim. .pdf -tiedostoissa tai muuten vaan tekstin muodossa. Ehkä voisi, mutta se tuskin palvelisi kenenkään etua. Veikkaisin että maksaakin jonkinverran tuommosen kirjan kustantaminen suomeksi, mille tuskin kovin paljoa löytyy ostajia.

Ei tuommosta sivumäärää oikein voi lukea (ainakin näin uskoisin), näyttöruudulta.. tuskin kuuntelemisestakaan tulisi yhtään mitään. Helpompi on ottaa kirja käteen kun siltä tuntuu, ja lukea muutama sivu kerrallaan. Tai ainakin näin omalla kohdalla, en oikein jaksa lukea edes 100-200 sivun kirjaa e-muodossa. Joku voi tietty olla eri mieltä - mutta näin näkisin asian itse.
"We see on the basis of what we believe, not the other way around." -Errol Morris
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

agapi_dō kirjoitti:Tuo on nimenomaan, yksi IOK:n pointteja että siitä ei saa koskaan tulla uskontoa.
Mitä tuossa taas äkkiä katselin, niin minusta siinä on uskonnon tunnusmerkkejä, se on järjestäytynyt ja markkinoi henkimaailman juttuja.
Minäkin ymmärtäisin, että jesse opetti ns. word-to-mouth periaatteella, eikä koskaan käskenyt ketään perustamaan mitään kirkkoja. Sen sijaan, opetuksen tuli mennä ihmiseltä toiselle. IOK:ssa on sama periaate.
Jeesuksen opetus ei sisältänyt kirkkoja ihan siitäkin yksinkertaisesta syystä, ettei kirkkorakennuksissa olisi ollut mitään mieltä, koska ne olisivat jääneet tarpeettomiksi kyseisen sukupolven aikana, siis mikäli Jeesuksen opetus olisi mennyt kuin Strömsössä.
agapi_dō
Viestit: 163
Liittynyt: 31.07.2015 22:15

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja agapi_dō »

Nimenomaan henkimailman juttuja :D Eikös niistä tässä ollut puhe :)

Järjestäytyneeksi en IOK:ta sanoisi. Sanoma on, että et tarvitse mitään muuta kuin tuon kirjan - ei edes mitään ns. "IOK opettajia". Opetus tulee ihan omasta itsestään, ja muilta, ihan tavallisilta ihmisiltä, kunhan oppii pitämään silmänsä auki. Itseasiassa kirja sanoo myös, että "tämä on pakollinen oppikurssi - mutta ei ole kuitenkaan oppikurssi kaikille". Teitä on monia.

Mutta tottakai jos joku kirja saavuttaa suosiota mailmanlaajuisesti, niin aina löytyy ihmisiä ketkä yrittävät tehdä sillä myös rahaa. Ja juuri tuohon kirkkorakenteeseen viittasin Jeesuksen kohdalla, Jeesus ei markkinoinut mitään hierarkista systeemiä - niinkuin kirkot ja oikeastaan kaikki uskonnot.

Ensimmäiset kirkothan taisi ilmaantua joskus 300-325 luvulla, ja tuo on jo niin pitkä aika että Jessen puhumiset ovat siihen mennessä jo olleet jonkinverran vääristeltyjä, näin uskosin. Valtaapitävät eivät tykänneet hänen jutuistaan, ja muistelisin että todisteet ensimmäisistä raamatuistakin pohjautuvat jonnekkin tuonne 300 luvulle, joskus olen erään teologian tohtorin kanssa aiheesta keskustellut, kuka on hyvinkin pitkälle, puhutaan useista vuosista, paneutunut raamatun alkuperään, nimenomaan siihen mitä tiedämme ensimmäisistä kirjoituksista. Tarkkaan en muista kun keskustelusta on aikaa vuosia enkä ole alan asiantuntija - voin käydä jutulla jokupäivä ja kysellä tarkemmin, jos haluat.

IOK muuten nimenomaan sanoo aivan suoraan tuon asian kirjan sivuilla, että kurssin opettamisesta EI TULE, missään nimessä, eikä edes voi kukaan tehdä missään nimessä minkäänlaista ammattia. Silloin se ei vaan toimi. Jos joku toimii tuota vastoin, niin silloin kyseinen ihminen ei opeta IOK:ta.

Rahalla EI SAA olla merkitystä. Mikä se sellainen Jumalan opetus olisi, mikä annettaisiin vain niille ketkä ovat rikkaita? Ja tämä periaate näkyy jokaisessa ihmisessä jonka tiedän IOK:ta tosissaan opiskelleen. Myös itse IOK:n ulkopuolella, heidän tekemisissään. Harva näistä ihmisistä perustaa rahasta.

Missä muuten tutustuit yli 1000 sivuseen kirjaan näin hätäseen?
"We see on the basis of what we believe, not the other way around." -Errol Morris
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

agapi_dō kirjoitti:Nimenomaan henkimailman juttuja :D Eikös niistä tässä ollut puhe :)
Nyt en hetikään käsitä tuota, koska uskonnon erääksi tunnusmerkiksi käsitetään henkimaailman jutut, jumaluudet ja jumalien juoksu- sekä muut pojat.
Järjestäytyneeksi en IOK:ta sanoisi.
Itse taas en katso julkisuudessa mainostelua ihan henkilökohtaiseksi uskoksi, jonka tunnusmerkkinä pidän sitä, ettei sitä tarjoilla muille uskottavaksi.
Missä muuten tutustuit yli 1000 sivuseen kirjaan näin hätäseen?
Mulla pätkii kun en muista viitanneeni omakohtaiseen tutustumiseen ko. kirjaan.
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: ihmeiden oppikurssi

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

mutta tuohan oli hyvä pläjäys agapi dööltä, niin tiedetään taas vähän enemmän iok:sta ja sekin tieto oli hyvä että siihen voisi tutustua kirjastossa ensin,

itse meinasin alkuun hurahtaa tuohon ja ajatella että jos vaikka valaistuisi, mutten sitten uskaltanutkaan ja hautasin aikeeni kun olen aika herkkäuskoinen ja saattaisin seota taas jälleen kerran,

mutta hyvä että tästäkin keskustellaan puolesta ja vastaan,

itse en kuitenkaan usko että jeesus olisi ohjannut sen kirjoittajia, koska jeesus kuulemma kuoli 2000 vuotta sitten ja liekkö koko jeesusta ees ollutkaan,

taitaa koko jeesus olla siniverisiksi itseään luulevien keksintö punaveristen hallitsemiseksi,jottei siniveristenkin veri vallan punaiseksi muuttuisi
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Vastaa Viestiin