Tosipaikka: Kuuliaiset vaimot - Subtv Su 18.11 klo 23.00

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

am-ha·’a’rets
Viestit: 296
Liittynyt: 28.05.2007 12:44

Tosipaikka: Kuuliaiset vaimot - Subtv Su 18.11 klo 23.00

Viesti Kirjoittaja am-ha·’a’rets »

Menneiden vuosien sukupuoliroolit kukoistavat yhä joissain talouksissa. Brittidokumentti esittelee vanhanaikaisia vaimoja, jotka hoitavat kaikki kotityöt ja laittavat miehelleen jopa hammastahnan valmiiksi hammasharjaan, sekä vanhanaikaisia miehiä, jotka odottavat vaimoltaan tottelevaisuutta ja hiljaisuutta. Nämä miehet uskovat, että selkeä valtarakenne, jossa mies on perheen pää, takaa onnellisen avioliiton. Vaimot ovat samaa mieltä, sillä he kokevat, että miehen toiveiden täyttäminen - niin kotitöiden, taloudenpidon kuin seksinkin suhteen - pitää suhteen tasapainoisena.
Sattuiko joku katsomaan?
Minkälaisia ajatuksia ohjelma herätti?
"Life is what You make of it."
*Murunen*

Viesti Kirjoittaja *Murunen* »

Satuin katsomaan ja samantien tuli mieleen, että voi kerpele, kun ei ole itse hoksannut rahastaa idealla. Homma on suoraan raamatusta lähtöisin ja joku jenkkirouva on saanut hyvän omaisuuden muokkaamalla ideaa vähän tarkemmaksi ja omanlaiseksi.

Sinänsä varmaan ihan toimiva niiltä osin, kun se toimii :roll: Ainakin se yksi kaunis pikkuvaimo (joka neuvoi miestään autolla ajamisessa koko ajan) oli niin tulinen, että pitääkseen suhteensa edes jossain kuosissa, hänen olikin parempi hillitä mielensä. Mutta kohtuus kaikessa. Se asianajajan pikkurouva, joka aivopesi pientä lasta jatkuvasti siinä, että teemme tämän ja tämän miellyttääkseemme isää, isä on kingi... Ei raamatussa nyt sentään ihan varmaan tuota tarkoitettu...

Minä uskon edelleen sukupuolirooleihin tietyssä suhteessa. Se ei välttämättä perustu edes seuran oppeihin, tai raamatun oppeihin, vaan ihan omiin havaintoihin. Naiset ovat luonnostaan parempia joissain asioissa ja miehet toisissa. Mun mielestä on pään hakkaamista seinään todistella jotain muuta. Ei siinä, etteikö kumpikin sukupuoli pysty mihin vaan, mutta fyysinen ja psyykkinen rakenne on ominaisempaa kummallekin sukupuolelle. Jos mies haluaa tuntea olevansa mies, niin fiksu nainen antaa joskus ymmärtää. Jos sillä pidetään rauha maassa. Toisaalta nainen tekee itselleen karhunpalveluksen esittämällä jotain muuta, kuin oikeasti on. Mutta jos nalkuttava akka lopettaa nalkuttamisen, niin kaikki voittavat.

Kaiken voi viedä aina äärirajoille asti. Jos kaikki lähtee siitä perusajatuksesta, että nainen on oma itsensä siivotessaan, niin voi hyvää päivää. Voin mä puhua kauniisti miehelleni ja tehdä asioita miellyttääkseni, mutta ihan vain rakkaudesta. Mutta että haluaisin tehdä kaikki kotityöt... Ja hymyillä päälle, kun mies vaan makaa sohvalla. Kissanpäivät miehelle, mutta ei oma mieli kyllä kestäisi.
am-ha·’a’rets
Viestit: 296
Liittynyt: 28.05.2007 12:44

Viesti Kirjoittaja am-ha·’a’rets »

Juu.. aika paljon samoja ajatuksia minullakin heräsi.

Vähän kävi sääliksi juuri sitä asianajaa kun aamulla vaimo laittoi aamupalaa ja kaveri seisoi vieressä kädet taskussa. Tai sitten tämä toinen voittaja, jonka vaimo kylvetti ja laittoi jopa hammastahnankin harjaan. Elämä on täynnä valintoja. Jos he ovat onnellisia niin good for them. Jokainen tallaa tyylillään.


Tuossa jokin aika sitten sain melkoisen oivalluksen kun kaverin kanssa ajeltiin viikonloppureissulta pienessä kankkusessa kotiapäin.

Miksi perhearvot ovat nykyään niin sekaisin?

Vastaus on niinkin yksinkertainen kuin syntyvyyden säännöstely... toisinsanoen ehkäisy. Miksi näin?

Ennenvanhaan miehen ja vaimon roolit olivat erittäin selkeät. Kun yhteen muutettiin niin lapsiahan alkoi tupsahtelemaan ihan säännöllisin väliajoin. Vaimon paikka oli kotona ja minnekkäs hän olisi ehtinytkään kun naperoita juoksenteli toistakymmentä jaloissa. Hän huolehti kodista ja jälkikasvusta. Mies taas hankki elannon perheelleen.

Nykypäivänä roolit ovat hukassa. Aikuiset käyvät töissä ja lapset kasvavat yksikseen. Syntyvyyden säännöstely on avannut naisille mahdollisuuden siirtyä työelämään. Ja tätäkös yhteyskunta on käyttänyt hyödykseen. Kaikki tuottamaan niin kansantalous kasvaa kulttuuri kukoistaa. Mihin tämä on johtanut? Lasten roolimallit ja kasvatus saadaan pääosin jostain muualta kuin vanhemmilta. Ja tämä purkautuu lasten ja nuorten huonovointisuutena kuten jokin aika sitten saimme taas nähdä.

Jotenkin tuntuu siltä, että kun ihminen johonkin koskee niin aina tulee eitoivottuja seuraamuksia. Me olemme ylpeitä teknologisista saavutuksisamme mutta näemmekö mihin se on johtanut? Katsoin tällä viikolla dokumentin Dubain rannikolle rakennetusta Palm Jumeirahista. Aivan käsittämätöntä. Sanat eivät riitä kuvailemaan tunnetta joka dokumentin jälkeen jäin. Olin aivan mykistynyt. Toisaalta projekti näytti hyvin nopealla aikajänteellä mitä tapahtuu kun mennään sorkkimaan luontoa. Kyse ei nyt kuitenkaan ollut sen vakavammasta kuin rantaviivan siirtymisestä merivirtojen takia mutta sitäkään ei kukaan osannut ottaa huomioon.

Toivottavasti evoluutio puuttuu pian peliin ja ravintoketjun huipputuote saa jatkaa mellastustaan.

Mitä mieltä ihmiset olette? Olemmeko me hukassa?
"Life is what You make of it."
hijt
Viestit: 237
Liittynyt: 09.11.2007 17:16
Paikkakunta: München

Viesti Kirjoittaja hijt »

am-ha·’a’rets kirjoitti: Miksi perhearvot ovat nykyään niin sekaisin? Vastaus on niinkin yksinkertainen kuin syntyvyyden säännöstely... toisinsanoen ehkäisy. Miksi näin?

Ennenvanhaan miehen ja vaimon roolit olivat erittäin selkeät. Kun yhteen muutettiin niin lapsiahan alkoi tupsahtelemaan ihan säännöllisin väliajoin. Vaimon paikka oli kotona ja minnekkäs hän olisi ehtinytkään kun naperoita juoksenteli toistakymmentä jaloissa. Hän huolehti kodista ja jälkikasvusta. Mies taas hankki elannon perheelleen.
Ainakaan täällä Suomessa naiset ei ennenkään olleet huolehtimassa vaan kodista ja lapsista, vaan nehän kyökki siellä pellolla missä miehetkin ja hoitivat karjan ym. Perheillä oli isot tilat, joten vaimonkin työpanos oli korvaamaton. Kyllä monet vaimot kävivät sen lapsen pyöräyttämässä pellon laitaan ja jatkoivat heti saman tien heinätöitä tai lehmänlypsyä siitä mihin olivat jääneet. Olet varmaan kuullut että naisilla ei ollut aikaa edes rintaruokintaan vaan vauvoille annettiin piimää. Sillähän se lapsikuoleisuuskin oli ihan eri luokkaa kuin nykyään. Ne vauvat ja pienet lapset olivat sitten sisarusten tai isovanhempien hoivassa. Enkä todellakaan usko että perheet olivat sen onnellisempia kuin nykyäänkään. Kyllä se elämä oli erittäin kovaa.
am-ha·’a’rets kirjoitti: Nykypäivänä roolit ovat hukassa. Aikuiset käyvät töissä ja lapset kasvavat yksikseen. Syntyvyyden säännöstely on avannut naisille mahdollisuuden siirtyä työelämään. Ja tätäkös yhteyskunta on käyttänyt hyödykseen. Kaikki tuottamaan niin kansantalous kasvaa kulttuuri kukoistaa. Mihin tämä on johtanut? Lasten roolimallit ja kasvatus saadaan pääosin jostain muualta kuin vanhemmilta. Ja tämä purkautuu lasten ja nuorten huonovointisuutena kuten jokin aika sitten saimme taas nähdä.
Niin, ajat muuttuvat. Minä olen ainakin todella tyytyväinen että voin käydä töissä ja kouluttautua ja päättää itse asioistani, myös siitä haluanko lapsia vai en. Oli niitä huonovointisia ihmisiä ennenkin, silloin ei vain ollut mediaa uutisoimassa kaikista surullisista ihmiskohtaloista.

Edit: lipsahtipas vanhasta tottumuksesta "täällä Suomessa"...siis "siellä Suomessa" piti sanomani. :D Täällä Saksassahan tuo Hausfrau-kulttuuri jyllää edelleen aika voimakkaana. Ne on nyt vasta alkamassa kinastelemaan lastentarhojen hyödyistä ja haitoista.
"Raised upon repulsive lies from the time we were born
Driven into heads, holy laws..."
[Paradise Lost ~ Our Saviors]
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium »

am-ha·’a’rets kirjoitti:Katsoin tällä viikolla dokumentin Dubain rannikolle rakennetusta Palm Jumeirahista. Aivan käsittämätöntä. Sanat eivät riitä kuvailemaan tunnetta joka dokumentin jälkeen jäin. Olin aivan mykistynyt.
Samat sanat. Ilmeisesti öljyn pumppaaminen on suht kannattavaa puuhaa, kun kaikkien luxusostosten jälkeen pitää ruveta siirtämään autiomaata ja hiekkasärkkiä paikasta A paikkaan B.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Vastaa Viestiin