Vartiotorni & Pedofiilien suojelu

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

tikaram
Viestit: 148
Liittynyt: 28.04.2007 14:40

Viesti Kirjoittaja tikaram »

Harmi, etteivät JT-pedofilian suomalaiset uhrit ole uskaltautuneet nousta vastarintaan. Voin sanoa, että on tavattoman nöyryyttävää avautua asioista edes ystävilleen, saati sitten lähteä selvittämään asioita oikeusteitse.

Itse olen seurakunnan aktiivisen jäsenen seksuaalisen hyväksikäytön uhri. Mielestäni suurin este siihen, miksi en lähtenyt ajamaan asiaani oikeusteitse oli se, että katsoin asiani sovitetuksi pelkällä oikeuskomitealla. Tätä syyllistä kuulusteltiin ja hän tunnusti tekonsa. Hänet erotettiin, mutta otettiin sittemmin muutaman vuoden päästä takaisin seurakuntaan.

Itse menin naimisiin, elin elämääni enemmän ja vähemmän masentuneena ja itsetuhoisena. Lopulta pystyin puhumaan asioista - jopa kritisoimaan seurakuntaa - useamman vuoden terapian jälkeen. Tätä ennen en ollut terapiassa pystynyt hyväksikäytöstä puhumaan, saati siitä, että olin Jehovan todistaja ja että hyväksikäyttö tapahtui tämän uskonnon vahvassa vaikutuksessa.

Vanha rikoslaki vaan pitää tapahtunutta jo ikävä kyllä vanhentuneena. Muistaakseni vuonna 1997 jälkeen tapahtuneiden vastaavanlaisten rikosten vanhenemisaika on nykyisen rikoslain mukaan pitempi. Onneksi, sillä asiasta puhuminen voi todellakin vielä jopa ihmiseltä puoli elämää, ja jotkut vaikenevat lopun elämäänsä.

Eniten mua harmittaa, että lähdin seurakunnasta lopulta huonomaineisena, sairaana ja avioeron ottajana. En koskaan saanut puhua seurakunnassa siitä, mitä minulle on oikeasti tapahtunut. Tämä niin hengellismielinen veli (ollut jopa esivalvojana seurakunnassa) saa paistatella pyhyydessään. Häntä varmaan arvostetaan, sillä hän kykeni nöyrtymään ja palaamaan katuvana seurakunnan yhteyteen.
Viimeksi muokannut tikaram, 11.05.2007 20:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aaac
Viestit: 1644
Liittynyt: 28.04.2007 15:11

Ynnäilkää näitä hintoja Blynissä

Viesti Kirjoittaja Aaac »

Ynnäilkää näitä Brooklynin hintoja, joilla kuittaillaan sovittelukorvauksia ja ulkopuolisten asianajajien huimia palkkioita. Tästä voisi ihan aloittaa uuden "rahaa rahaa" -ketjunkin.

Olen jo tämän uutisoinut aiemminkin, mutta se uutinen oli jo mennyt lehden arkistoon. Tässä uudempi vastaava uutinen toisesta lehdestä nopsasti suomennettuna ja osittain tiivistettynä. (Voi sisältää käännös- ja kirjoitusvirheitä):

http://www.brooklynpaper.com/stories/30 ... state.html

Myyntiin!

Jehovantodistajat myyvät kolmanneksen Brooklyn Heightsin omistuksistaan, mutta uskonnollinen lahko, tuttu kuva naapurustosta jo lähes sadan vuoden ajalta, sanoo ettei se aio mennä minnekään.

Puheet lähdöstä alkoivat tällä viikolla, kun Vartiotorni-seura ilmoitti myyvänsä kuusi sen Brooklyn Heights 18:n kiinteistöistään, mukaanlukien Standish Arms -hotellin. Järjestöllä on 12 rakennusta läheisellä Dumbo-alueella.

"Me myymme nämä rakennukset koska olemme muuttaneet suurimman osan painosta ja postituksesta Wallkilliin, osavaltion pohjoisosaan", sanoi Vartiotornin tiedottaja Richard Devine. "Mutta me pidämme tusinanverran muita rakennuksia, joita omistamme Brooklyn Heightsilla. Maailmanlaajuinen pääkonttorimme on siellä."

Vartiotorni-seura, jonka pääkonttori on Colymbia Heights 25:ssä, alkoi ostaa kiinteistöjä B.H:sta 1980-luvulla. He omistavat myös kiinteistöjä Dumbossa, pääasiassa Front Streetillä, Jay Streetillä ja Adams Streetillä. Todistajat omistavat myös laajoja parkkialueita naapurustossa.

B.H:n rakennukset ovat hajallaan eri puolilla Colymbia Heightsia [jne...] ja ovat asuntoloita, useimmiten niille todistajille, jotka työskentelevät massiivisissa painotiloissa.

"Kun koko tuotantomme oli siellä, tarvitsimme asuntoja työntekijöillemme", sanoo Devine.

---

Kun painotoiminta laajeni, Seura jatkoi kiinteistöjen ostamista B.H:ssa ja Dumbossa asuttaakseen tuhannet vapaaehtoiset ja saarnaajat.

Todistajat aloittivat hiljaisen muuttonsa pohjoiseen 2004, ja ovat myyneet kuuluisia kiinteistöjään, kuten Furman Street 360:n, entisen raamatunlaivaustilan, joka myytiin 205 miljoonalla ja jota muutetaan nyt luxusasunnoiksi ---.

Viime vuonna lahko myi Livingston St 67:n, 76-asuntoisen tornin---. Yksityinen investoija osti rakennuksen 18,6 miljoonalla.

Hicks St. 89:n rakennus myytiin kaupungin arkistojen mukaan Brooklynin lakikoululle viime vuonna 14 miljoonalla. 42-asuntoinen rakennus on yksiöiden ja kaksioiden sekoitus.

Nyt tulee viimeisin uutinen.

Standish Arms - 12-kerroksinen rakennus Columbia Heights 169:ssä myydään yhdessä seitsenkerroksisen, 13-kerroksisen rakennuksen Columbia Heights 183:ssa sijaitsevan ja nelikerroksisen, 10-asuntoisen Columbia Heights 161:ssä sijaitsevan talon kanssa.

Kolme muuta asuntoa - kaksikerroksinen -- nelikerroksinen -- nelikerroksinen -- myydään erikseen.

---

Em. myynnit ovat aiheuttaneet ajatuksia, että myös entinen Bossert hotel Montague Streetillä, myytäisiin. Sen omistaa VT. Mutta Devine sanoo, että kun nämä kuusi rakennusta on myyty, ei ole enää lisäsuunnitelmia.

Asiantuntijoiden mukaan todistajat ovat tehneet kunnon rahat. Eräs ryhmä maksoi 830 000 yhdestä talosta Willow Streetillä. Mutta sen saa myytyä eteenpäin ainakin kuusinkertaisella hinnalla, jopa kuudella miljoonalla.

Standish Armsista voisi tarjota 25-45 miljoonaa, eräs kiinteistönvälittäjä sanoi. Paras tarjous voisi olla jopa 44-62 miljoonaa.
Aaac
Viestit: 1644
Liittynyt: 28.04.2007 15:11

Uhrit eivät olleet ahneita

Viesti Kirjoittaja Aaac »

Haluan korostaa, että oikeudessa olleet uhrit joutuivat taipumaan Vartiotorni-seuran miljardien edessä. Seuralla oli varaa maksaa oikeudenkäyntien tässä vaiheessa vaikka mitä.

USA:n systeemi, jossa sovittelusta kieltäytyvälle uhrille saatetaan oikeudessa myöntää vähemmän korvauksia, mahdollistaa tämän. Jos uhri ei ollut suostunut sovitteluun ja saakin oikeudelta vähemmän korvauksia, hän kyllä voittaa jutun... mutta miljardiyritys voi vaatia häneltä suunnattomia oikeudenkäyntikorvauksia. Asiassa on puolensa.

Aika hankala siinä tilanteessa olla solidaarinen muita kohtaan. Varsinkin kun tuosta tulisi sitten ennakkotapaus, joka melko varmasti estäisi muita menemään oikeuteen.

Kanadalainen Vicki Boer voitti juttunsa mutta koska hänen saamansa korvaus alitti hänelle aiemmin tarjotun, Vartiotorni vaati häneltä kulujaan pois.

Vasta maanlaajuinen suuri julkisuus ja kirjekampanja saivat rahanahneen pedofiileja suosivan yrityksen perääntymään. Ja vain maineensa takia, ei sen takia, että se surisi uhreja.

Tällä kertaa siis otettiin oppia. Pitää huomata, että tuon arvioidun 50 miljoonan dollarin korvauksen lisäksi Seuralla on maksettavanaan melkoiset palkkiot liudalle huippukalliita ulkopuolisia juristeja.

"Iloisin" yhteissumma-arvio on ollut 100 miljoonaa dollaria, mutta se on jo varmasti yläkanttiin.

Seura on ennenkin sovitellut ennen oikeudenkäyntiä. Se mm. maksoi 1,55 miljoonaa euroa beteliläisen aiheuttamassa kolarissa kuolleen Frances Coughlinin perheelle, jottei asiaa vietäisi oikeuteen. Tuolloin oli kyse "vain" siitä, ettei Seura halunnut julkisuutta vapaaehtois[ilmais]työläistensä asemalle tai tutkimusta siitä.

Ja nyt ovat kyseessä valtavasti suuremmat loppusummat, joten rahaa oli pantava likoon.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Bongasin aiheeseen liittyvän videon:

http://www.youtube.com/watch?v=RlRHaO0y4ro
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Isoptera kirjoitti: Tässä minua kiinnostaa kirkon antama ohjeistus rikoslain alaisten tekojen ilmoittamisesta poliisille. Jos siis seurakunnassa tulee ilmi, että yksi työntekijä on (mahdollisesti) syyllistynyt rikokseen, esim. alaikäisten tyttöjen lähentelyyn, niin tuleeko seurakunnan edustajan ilmoittaa asiasta aina poliisille, vai jääkö asia periaatteessa asianosaisten oman harkinnan varaan?
Lastensuojelulaki velvoittaa ilmoittamaan asiasta lastensuojeluviranomaiselle, muussa tapauksessa viranhaltija tekee virkavirheen, josta rangaistusta en muista, mutta sakkoa kuitenkin.

Lapseen / nuoreen kohdistuva seksuaalirikos on aina yleisen syyttäjän alainen ja se ilmoitetaan poliisille. Jo pelkkä epäily tällaisesta (esim. lähentely) ilmoitetaan poliisille ja se johtaa aina poliisitutkintaan ja ao. työntekijän virasta pidättämiseen tutkinnan ajaksi.
Toinen hankala tilanne voisi olla sellainen, että työntekijä ei tunnusta häntä vastaan esitettyjä syytöksiä, häntä syyttämässä on yksi ainoa tyttö eikä muitakaan todisteita ole saatavilla. Kuinka kirkko tällöin ratkaisee asian? Tarkoitan sitä, että pedofiliasyytökset ovat yleensä erittäin hankalia todistaa suuntaan tai toiseen ja perättömiä syytöksiäkin ilmenee aina silloin tällöin. Tukeutuuko kirkko viranomaisten tekemään tutkimukseen vai onko sillä jokin oma "tutkimuskomitea"?
Yleensä lähentely tai sen yritykset ovat varsin helposti esiintulevia. Niistä kerrotaan kavereille tai esim. rippikoulun isosille ja sitä kautta jolle kulle työntekijälle. Myös vaikkapa viikon yhdessäolo varsin intensiivisessä yhteisössä paljastaa tämäntyyppiset asiat aika nopeasti.

Vaikka tytöt ja pojat ovatkin rippikoulussa samalla leirillä, turvallisuusvalvontaa hoidetaan lähes vuorokauden ympäri. Myös rippikouluun virallisiin oppitunteihin kuuluvilla seksuaalikasvatuksen tunneilla seksuaalista koskemattomuutta käsitellään.

Erityistä ohjeistysta en muista, pitäisi kysäistä, mutta oletan tällaisen olevan tai asiasta ainakin puhutun eri työntekijätapaamisten yhteydessä.

Asia on niin vakava, että jo lapsen tai nuoren vihjailu häneen kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä saati raiskauksesta selvitetään heti. Mitä nopeammin asia tulee työntekijän tai työntekijöiden tietoon, sen helpompi se on hoitaa.

Kaikki on tietenkin mahdollista, mutta esim. jonkun lasten- tai nuorten tapahtuman tai rippikoulun yhteydessä uhri toimitetaan varmasti oitis terveyskeskukseen ja todisteet pyritään varmasti kaivamaan esille.

Omalle kohdalleni on sattunut tapaus, jossa minua kuultiin poliisiviranomaisen toimesta erään seurakuntamme työntekijän mahdollisesta insestitapauksesta ja jouduin varsin tarkkaan kertomaan kyseisestä henkilöstä, hänen persoonallisuudestaan tekemistäni havainnoista ja käyttäytymisestään lastensa suhteen sekä antamaan oma arvioni, olisiko insesti kyseisen työntekijän kohdalla mahdollinen.

Näyttö saatiin monen eri tekijän summana. Henkilö pantiin viralta tuomiokapitulin toimesta, muistaakseni ja tuomittiin käräjäoikeudesa ehdottomaan vankeuteen. Vankilasta vapauduttuaan hän harkitsi suicidin parhaaksi ratkaisuksi tulevaisuuttaan ajatellen.

Pedofilia- ja insestitapauksissa ev.lut kirkolla / seurakunnalla ei ole mitään tutkintaviranomaista. Kaikki rikosasiat hoidetaan aivan normaalisti poliisin kautta.

Pahoittelen vastauksen viipymistä. Huomasin kysymyksen vasta nyt.
Luopion toveri
Viestit: 54
Liittynyt: 01.05.2007 17:13

Viesti Kirjoittaja Luopion toveri »

http://www.youtube.com/watch?v=RlRHaO0y4ro

Mielenkiintoinen uutispätkä, silentlambs - liikkeen uutisia. Pisti ajattelemaan taasen kuinka väärin voidaan käyttää toisen vankkumatonta uskoa ja luottamusta...
AchanBeroean
Viestit: 467
Liittynyt: 06.05.2007 17:56
Paikkakunta: Luopio

Viesti Kirjoittaja AchanBeroean »

tikaram kirjoitti:Itse olen seurakunnan aktiivisen jäsenen seksuaalisen hyväksikäytön uhri. Mielestäni suurin este siihen, miksi en lähtenyt ajamaan asiaani oikeusteitse oli se, että katsoin asiani sovitetuksi pelkällä oikeuskomitealla. Tätä syyllistä kuulusteltiin ja hän tunnusti tekonsa. Hänet erotettiin, mutta otettiin sittemmin muutaman vuoden päästä takaisin seurakuntaan.
UUT:ssa on oltu asian suhteen aktiivisia vuonna 2003 ja UUT:n sivulla on lyhyt tiedote teemasta.

http://www.uskontojenuhrientuki.fi/0304 ... ofilia.pdf
"Mutta emme usko enää tällaiseen hölynpölyyn, vaan pidämme Vartiotorni-seuran aatetta fanaattisena ja vaarallisena ideologiana, koska se orjuuttaa ihmiset aivopesuohjelmansa avulla" - Herrick Åberg
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Sovittujen pedofiilioikeudenkäyntien maksetuista rahasummista on saatu uutta tietoa.

Uutiskanava NBC:n mukaan Jehovan todistajien järjestö maksoi erään Amerikan pahimpiin rikollisiin lukeutuneen Jehovan todistaja -pedofiilin uhrille korvauksia yli 700 000 dollaria:

http://www.msnbc.msn.com/id/21917798/

Jehovan todistajat ovat myös julkaisseet virallisen lausunnon koskien sopimuksia:

http://msnbcmedia.msn.com/i/msnbc/Secti ... tement.pdf
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Jehovan todistajien virallisella uutissivustolla on myös ensimmäisenä vastassa julkaistu vastine NBC:lle http://www.jw-media.org/
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kummallista ettei aihe herätä minkäänlaista keskustelua täällä, vaikka Jehovan todistajien virallisilla sivuilla ykkösjutussa myönnetään pedofiilikorvaukset ja selitellään tapauksia.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

En usko että kyseessä on aihe joka ei herätä keskustelua (onhan täällä jo kolme sivua tarinaa). Loppujenlopuksi aika harvalla on tähän mitään sanottavaa, antaa faktojen puhua asian puolesta.

Minulla tämä aihe herättää lähinnä suurta inhoa JT-järjestöä kohtaan. Mutta no, eipä JT:t koskaan ole pelanneet rehellisesti.

edit: Vielä pientä lisäystä..

Tuossa virallisessa selityksessä lähinnä toistellaan sitä että "mitään ei koskaan tapahdu", tapauksia ei peitellä jne jne. Mitään todisteita ei kuitenkaan kyetä esittämään, eikä syytöksiin kyetä vastaamaan.
hijt
Viestit: 237
Liittynyt: 09.11.2007 17:16
Paikkakunta: München

Viesti Kirjoittaja hijt »

Lehtiveli kirjoitti:En usko että kyseessä on aihe joka ei herätä keskustelua (onhan täällä jo kolme sivua tarinaa). Loppujenlopuksi aika harvalla on tähän mitään sanottavaa, antaa faktojen puhua asian puolesta.
Niinpä. Ei oo omakohtaisia kokemuksia joten ei oo mitään lisättävää. Minussa juuri tämä pedofilia-skandaali nostatti suuren inhon järjestöä, ennen kaikkea sen johtoa, kohtaan. Ennen kun sain siitä tietää ajattelin oikeastaan melkein vain positiivista jt-järjestöstä. En vieläkään pysty ymmärtämään miten tämä karmea totuus on pystytty niin täydellisesti peittämään vilpittömiltä todistajilta.

Vielä niille jotka tietävät jt-seurakunnissa rehottavasta pedofiliasta ja sen peittelystä mutta eivät protestoi tai lähde järjestöstä: te hyväksytte hiljaisesti järkyttävän suuren pahuuden.
"Raised upon repulsive lies from the time we were born
Driven into heads, holy laws..."
[Paradise Lost ~ Our Saviors]
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

Anonymous kirjoitti:Kummallista ettei aihe herätä minkäänlaista keskustelua täällä, vaikka Jehovan todistajien virallisilla sivuilla ykkösjutussa myönnetään pedofiilikorvaukset ja selitellään tapauksia.
Aika kehnot selitykset. Täällä riitti Veikko Leinosella yhden käden sormet laskemaan tapauksia, Yhdysvalloissa tarvitaan varpaatkin.
Oli miten oli, he myöntävät, että pedofiliatapauksia on ja se on suuri tappio heille, kas kun he itse käyttävät allegoriaa "joisitko lasista jossa on vain tippa myrkkyä".
Vastaa Viestiin