Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Vt-seuralle kävi hassusti kun ateistinen Pohjankunkku pääsi kuolemaan käsiin. Russell sijoitti kyseisen kunkunmanttelin eurooppalaisten rosvovaltioiden harteille, joilta se sälytettiin Neuvostoliiton harteille. Vt-seuran englanninkielellä vuonna 1958 (suom. 1961) julkaisema kirja paljastaa, että tässä(kin) asiassa Jehovan enkeli ennusti puppua – jos Vt-seuraa olisi uskominen:
”Jehovan enkeli ennusti, että kommunistinen Pohjan kuningas ryhtyy ennen Harmagedonissa tulevaa loppuaan muihinkin hyökkäyksiin: "Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; Egyptin maa ei ole säästyvä. Hän valtaa kulta- ja hopea-aarteet ja kaikki Egyptin kalleudet, ja liibyalaiset ja etiopialaiset liittyvät häntä seuraamaan." (Daniel 11:42, 43) (Tapahtukoon sinun tahtosi maan päällä, sivu 322)
Sitten vielä kirjan sivulla 325 viitataan öljyyn, jolloin 1970-luvun öljykriisi oli monille jehovantodistajille yksi annos tuota ehtymätöntä luonnonvaraa, lopun aikaa:
”Miten pitkälle Pohjan kuningas on päässyt silloin kun hän tulee ”lopun aikaansa”, sen näyttää yksin tulevaisuus. Mutta hänen on ennustettu saavan valtaansa tämän kaupallistetun, materialistisen maailman kulta-, hopea- ja kaikki kalleudet käsittävät aarteet, öljy mukaan luettuna.” (Tapahtukoon sinun tahtosi maan päällä, sivu 325)
Katsotaan oliko Vt-seuran mukaan tuo Jehovan enkeli oma-aloitteisesti liikkeellä:
”Danielin profeetalliset osuudet rakentavat uskoa osoittamalla, että Jehova tuntee historian kulun vuosisatoja - jopa vuosituhansia - etukäteen.” (dp-FI sivu 9)
”Saamme olla kiitollisia siitä, että Jehova ei pidä tietoa tulevista tapahtumista itsellään. Hän on sen sijaan "salaisuuksien Paljastaja" (Daniel 2:28). Kun tarkastelemme Danielin kirjassa kerrottujen profetioiden täyttymystä, uskomme Jumalan lupauksiin vahvistuu. Olemme entistä varmempia siitä, että Jumala toteuttaa tarkoituksensa täsmälleen sinä aikana ja sillä tavalla, jonka hän valitsee.” (dp-FI sivu 10)
Jokin tuossa(kaan) Vt-seuran tekstissä ei nyt täsmää, mutta sehän ei ole millään tavalla uuttaa, eihän yksikään Vt-seuran ennustus ole osunut oikeaan. Ennustusten suuren lukumäärän takia pidän jo ihmeenä ettei yksikään ole edes sattumalta osunut oikeaan.
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Mitä oli noi "eurooppalaiset rosvovaltiot"?
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Kaarmis kirjoitti:Mitä oli noi "eurooppalaiset rosvovaltiot"?
En heti löytänyt muistamaani Russelin kommenttia tallenteistani, mutta muistikuvani mukaan Russell viittasi lähinnä Saksan osavaltioihin vai mitä ne aikoinaan olivatkin. Rutherfordin keskittyessä Beth Sarimin viinavarastoon Fred Franz laajensi asiaa tällä tavalla:
“In 1914, history shows, "the king of the north" included the Central Powers, or imperial Germany, Roman-Catholic Austria-Hungary, Roman-Catholic Italy, and the Vatican and its Hierarchy at Rome, which Hierarchy the war developments proved was working in collusion with Germany. In fear and for selfish gain Italy for a few years lined up with Britain in the fight, but after the setting up of a Catholic dictator in 1922 Italy returned to the "king of the north" combine and till today it is one of the "Axis Powers" . Japan has also entered the "king of the north " combine by the side of Italy and Germany ; and on March 28, 1942, the pope opened diplomatic relations with Fascist Japan, thereby rounding out his relationship with totalitarian Nazis and Fascists . Therefore today "the king of the north" is the religious-totalitarian worldpower which claims the right to rule the earth in an absolute way.” (The New World – 1942 p. 324)
Rutherford oli jo vuosia aiemmin ennustanut akselivaltojen voiton, osoittaen kuinka huonosti Jehova tuntee historian kulun ennalta.
Voimantorni
Viestit: 989
Liittynyt: 07.06.2009 16:16

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Voimantorni »

dp-FI sivu 10 kirjoitti:”Saamme olla kiitollisia siitä, että Jehova ei pidä tietoa tulevista tapahtumista itsellään. Hän on sen sijaan "salaisuuksien Paljastaja"
Koko Jt-kuviota muistellen täytyy kyllä jälleen taas todeta, että eihän tässä ole järjen häivääkään koko touhussa. Suuret on lupaukset, mutta ensimmäiselläkään niillä ei ole ollut mitään konkreettista katetta. Sukupolvi toisensa perään lukee Vartiotornista "pian" koittavasta maailman loppumisesta, mutta tämä maailma se vain ei ota loppuakseen.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Voimantorni kirjoitti:Koko Jt-kuviota muistellen täytyy kyllä jälleen taas todeta, että eihän tässä ole järjen häivääkään koko touhussa.
Mitä ihmettä, oletko sitä mieltä, että Jehovan kaikki Vt-lehtikärrypataljoonat ovat väärässä?
Voimantorni
Viestit: 989
Liittynyt: 07.06.2009 16:16

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Voimantorni »

Markku Meilo kirjoitti:Mitä ihmettä, oletko sitä mieltä, että Jehovan kaikki Vt-lehtikärrypataljoonat ovat väärässä?
No, takaisin tuohon hengelliseen paratiisiin en ole ainakaan pyrkimässä. Jos olivat oikeassa, niin kai sen sitten joskus tällainen luopio-zombiekin omin silmin näkee... O' Armageddon, wellcome! And Sanctus Nicolaus as well...
Jalo Sukuinen
Viestit: 208
Liittynyt: 07.02.2016 22:39

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Jalo Sukuinen »

Tämä ennaltanäkemys/ennaltamääräämis-oppi on aina vaivannut mua, vaikka menneinä vuosina pistin sen "jätetään asia Jehovan käsiin"-lokeroon. Joku selitti että tulevaisuus on Jehovalle ikäänkuin radiokanava, jota hän saattaa kuunnella tai olla kuuntelematta. Mutta silti se ei poista sitä faktaa, että historia olisi jo kirjoitettu, ennen kuin sitä koskaan olisi tapahtunutkaan. Ja sehän tekisi jumalasta maailmankaikkeuden pahimman rikollisen.
Jokainen juustohampurilainen on tietenkin jonkun kasaama, mutta kaiken kasaaja on lentävä spagettihirviö. Raamen!
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jehova ei tunne historian kulkua etukäteen

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Jalo Sukuinen kirjoitti:Tämä ennaltanäkemys/ennaltamääräämis-oppi on aina vaivannut mua, vaikka menneinä vuosina pistin sen "jätetään asia Jehovan käsiin"-lokeroon.
Toi on yksi niistä tavoista, joilla kognitiivinen dissonanssi toimii ja on sukua "emme halua riidellä" -tekosyylle. Mitähän kaikkea jehovantodistajat ovatkaan jättäneet Jehovan hoidettavaksi, nuoruudesta muistan yhden "väärin" toimitetun perinnönjaon, joka odottaa Jehovan tulevaa oikaisua.
Joku selitti että tulevaisuus on Jehovalle ikäänkuin radiokanava, jota hän saattaa kuunnella tai olla kuuntelematta.
Tuo on rusinoiden poimimista kakusta, sitä samaa kuin kirjaimellinen/kuvaannollinen -leikki, jossa ongelma ratkaistaan siten, että se sopii omiin käsityksiin. Ja sitten kun oma käsitys muuttuu, niin otetaan käyttöön se vaihtoehto, joka aiemmin oli väärä ja tuomittava.
Ja sehän tekisi jumalasta maailmankaikkeuden pahimman rikollisen.
Saatana on Raamatun jumalan rinnalla pyhäkoulupoika.
Vastaa Viestiin