Sitaatti hakusessa - varmistu uskontosi oikeellisuudesta tms

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Camus
Viestit: 51
Liittynyt: 01.08.2007 21:05

Sitaatti hakusessa - varmistu uskontosi oikeellisuudesta tms

Viesti Kirjoittaja Camus »

Hei, etsin herkullista Vartiotorni- tai Herätkää-sitaattia jossa kehotetaan tutkimaan oman uskontonsa taustoja. Olen mielestäni tällaisen jossain nähnyt mutta en nyt löydä sitä. Käyn muualla keskustelua ja haluaisin vähän kettuila eräälle jonka mielestä on väärin osoittaa epäluuloa Vartitorniseuraan tutkimalla kaikenlaisia väärintekoväitteitä. Olen tietoinen esim seuraavasta: ( Herätkää 22.2.1999 s.6) "Niinpä nyt ei ole aika ajatella, että uskonkäsityksemme ovat ilman muuta oikeita" mutta löytyykö parempia?
Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Viesti Kirjoittaja Bergerac »

Vilpittömät Jehovan Todistajat käsittääkseni ovat ainakin henkilökohtaisesti sitä mieltä, että uskonnon taustoja voi selvittää.

Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa sitä että vilpittömät Jehovan Todistajat selvittävät oman tosi tm totuuden taustoja vain ja ainoastaan Seuran kirjallisuuden avulla !

Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa sitä että kiinnostuneille tarjotaan taustojen selvittämiseksi Seuran materiaalia. Vaikka ne paksut vihree-kantiset.

Lisäksi kiinnostuneille saatetaan hopealautaselta myydä urbaanilegendaa, kuinka joku eräs epäilevä kiinnostunut vietti viikkokausia kirjastossa ja lopulta totesi että Jehovan Todistajat ovat oikeassa ja hyvä ratkaisu. Olisiko tämä urbaanilegenda jo muuttunut internetiksi tänä päivänä,mahdollisesti.

Jehovan Todistaja ei voi julkisemmin esittää löytämäänsä muuta kuin Seuran materiaalia, etenkin jos materiaali on sanotaanko kriittistä(mutta kuitenkin fakta-pohjaista) Seuraa kohtaan.
Samoin jos kiinnostunut esittää tälläistä löytämäänsä materiaalia, vastaus tulee vilpittömiltä Jehovan Todistajilta kuin apteekin hyllyltä: Nuo on niitä luopioiden juttuja, ne vaan vääristää kaiken tarkoituksella.

Kirjallisuuspätkiä ei ole varastossa kun hylly ammottaa tyhjyyttään eikä Fin-romppuakaan ole pitkäkestoisista lupauksista huolimatta ilmestynyt cd-hyllyyn. 8)

(tuleekohan duplikaatti, ensimmäinen lähetys epäonnistui)
Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Oisko näistä apua?
"Viime vuosina on miljoonista ihmisistä eri puolilla maailmaa tullut Jehovan todistajia. Kaikkien heidän pitäisi olla hyvin selvillä sen järjestön historiasta, jonka yhteydessä he ovat.” (Vartiotorni 1. toukokuuta 1994 sivu 16)
Jollei kirkkosi ala toimia, niin toimitko sinä?

Jos rehellisen tarkastelun jälkeen olet kaikkea muuta kuin mielissäsi siitä, mitä näet, älä pelkästään jää valittelemaan. Kommentoidessaan Karl Barthin lausuntoa, jonka mukaan kirkko ja sen jäsenet ovat yksi ja sama asia, eräs sanomalehdentoimittaja näki johdonmukaisena seurauksena olevan: ”Seurakuntalaiset – – ovat vastuullisia siitä, mitä heidän kirkkonsa sanoo ja tekee.” Kysy siksi itseltäsi: Haluanko olla osavastuullinen kaikkeen siihen, mitä kirkkoni sanoo ja tekee? Voinko olla tosiaankin ylpeä siitä, että kaikki siihen kuuluvat ovat hengellisiä veljiäni?

Kun pohdit näitä kysymyksiä, älä missään tapauksessa unohda Ilmestyksen 18:4, 8:n painavuutta. Siinä nimittäin puhutaan väärän uskonnon maailmanmahdista, jota Jumala inhoaa: ”Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa. – – sentähden hänen vitsauksensa tulevat yhtenä päivänä: kuolema ja suru ja nälkä, ja hän joutuu tulessa poltettavaksi, sillä väkevä on Herra Jumala, joka on hänet tuominnut.” – Kirkkoraamattu.

Saatat vilpittömästi uskoa, ettei kirkkosi ole osa väärää uskontoa, jonka Jumala omien sanojensa mukaisesti tulee pian hävittämään. Sinun täytyy kuitenkin olla tästä asiasta täysin varma, sillä oma elämäsi riippuu siitä. Oletko täysin varma?

Väärällä uskonnolla ei ole tulevaisuutta, eikä tulevaisuutta ole myöskään niillä, jotka kannattavat sitä. Tosi uskonto tulee pysymään ikuisesti, samoin sen harjoittajat. Tee siksi valintasi nämä tosiasiat huomioon ottaen. (Herätkää! 8. syyskuuta 1987 sivu 10-11)
”Meidän ei tule tutkia vain henkilökohtaisia uskomuksiamme vaan myös sitä, mitä se uskonnollinen järjestö opettaa, jonka yhteydessä saatamme olla. Ovatko sen opetukset täysin sopusoinnussa Jumalan sanan kanssa vai perustuvatko ne ihmisten perinnäissääntöihin? Jos me rakastamme totuutta, niin tällaisessa tutkimisessa ei ole mitään pelättävää.” (tr-FI s. 13)
"On totta, että arvostelu, joka paljastaa jonkun uskonnon opetusten tai menettelyjen viat, saattaa ensin vaikuttaa ankaralta. Miten hänen tulisi kuitenkin suhtautua siihen? Ei niiden tavoin, jotka raivostuivat ja tulivat väkivaltaisiksi Stefanuksen arvostelun tähden. Pane sen sijaan merkille joidenkuiden ateenalaisten erinomainen suhtautuminen heidän kuultuaan Paavalin lausunnot. He hyväksyivät Raamatun totuuden ja tulivat uskoviksi omaksi ikuiseksi hyödykseen. " (Herätkää 8. toukokuuta 1975 sivu 22)
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Camus
Viestit: 51
Liittynyt: 01.08.2007 21:05

Viesti Kirjoittaja Camus »

Mikä lyhenne tämä on: " (tr-FI s. 13)" The Truth; suomeksi?

Mutta kiitos! Juuri tällaista haen!
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Camus kirjoitti:Mikä lyhenne tämä on: " (tr-FI s. 13)" The Truth; suomeksi?
'The Truth That Leads to Eternal Life' -kirjan suomenkielinen versio 'Totuus joka johtaa ikuiseen elämään'.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
madgyver
Viestit: 289
Liittynyt: 30.04.2007 13:35

Viesti Kirjoittaja madgyver »

Heh, hyvä Markku, loistavia lainauksia :) Tuostahan vois ottaa omaankin signatureen mietelauseen :P
Vastaa Viestiin