Hyvin menee, mutta menköön

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

AchanBeroean
Viestit: 467
Liittynyt: 06.05.2007 17:56
Paikkakunta: Luopio

Re: Hyvin menee, mutta menköön

Viesti Kirjoittaja AchanBeroean »

sorbet kirjoitti:Äitini soitti minulle viikonloppuna ja otti kuinkas ollakkaan puheeksi lopunajan merkit. Pyysi edes ajattelemaan takaisin tulemista, kun kaikki merkit viittaavat järjestelmän päättymiseen. Sanoin, että asiani ja läheisteni asiat ovat tällä hetkellä erittäin mallillaan, että miksi palaisin läpimätään järjestöön, jossa voin koko ajan huonosti.
Nuo jehovantodistajalahkon maailmanlopun merkit ovat sellaisia yleisiä kielteisiä asioita, joita aina on ollut ja aina tulee olemaan. Nälänhätä, maanjäristykset, sodat jne.

Lahkolaisten opit ovat sellaisia, että myös myönteiset asiat kuten rauha ovat maailmanlopun merkkejä.
*** w04 1/2 s. 21 ”Tämän maailman näyttämö vaihtuu” ***

Apostoli Paavali ennusti huomionarvoisen tavan, jolla Saatanan propaganda ilmenisi juuri ennen tämän asiainjärjestelmän tuhoa. Hän kirjoitti: ”Kun he sanovat: ’Rauha ja turvallisuus!’, silloin äkillinen tuho samassa kohtaa heidät niin kuin ahdingon tuska raskaana olevan naisen.” (1. Tessalonikalaisille 5:3; Ilmestys 16:13.)

12 Poliitikot ovat viime vuosina käyttäneet usein ilmausta ”rauha ja turvallisuus” kuvailemaan erilaisia hankkeita. He jopa nimittivät vuoden 1986 kansainväliseksi rauhanvuodeksi, vaikka tuo vuosi ei osoittautunutkaan nimensä mukaiseksi. Toteuttavatko tällaiset maailman johtajien pyrkimykset täysin 1. Tessalonikalaiskirjeen 5:3:n ennustuksen, vai viittasiko Paavali johonkin niin dramaattiseen tapahtumaan, että se saa osakseen koko maailman huomion?

13 Koska Raamatun ennustuksia ymmärretään usein täysin vasta sen jälkeen, kun ne ovat toteutuneet tai ovat toteutumassa, meidän täytyy odottaa ja katsoa. On kuitenkin kiinnostavaa, että Paavali vertasi ”Rauha ja turvallisuus!” -huudon jälkeen seuraavaa äkillistä tuhoa raskaana olevan naisen synnytyskipuihin. Noin yhdeksän kuukauden kuluessa odottava äiti tulee yhä tietoisemmaksi lapsesta, joka kasvaa hänen sisällään. Hän pystyy ehkä kuulemaan lapsensa sydämenlyönnit tai tuntee sen liikkeitä kohdussaan. Se voi jopa potkia häntä. Merkit tulevat usein yhä selvemmiksi, kunnes jonakin päivänä äiti tuntee kipua: synnytyspolttojen alkaminen osoittaa, että odotettu tapahtuma – lapsen syntymä – on käsillä. Toteutuupa ennustettu huuto ”Rauha ja turvallisuus!” millä tavalla tahansa, se johtaa kuitenkin äkilliseen, tuskalliseen, mutta lopulta onnelliseen tapahtumaan: pahuuden tuhoamiseen ja uuden maailmanjärjestelmän alkamiseen.
Jos uskoo lahkon oppeja, näkee lopunajanmerkkejä niin sodassa kuin rauhassakin.

On vapauttavaa, kun voi katsoa tyynin mielin ilman maailmanlopunajatuksia uutisia ja tietää, että sodat tulevat ja menevät, mutta rauha on hyvä asia.

Jo se, että on vapautunut lahkon maailmanlopunpeloista ja turhasta pessimistisestä maailmankuvasta on ihana asia.

Lahkosta vapautuminen vapauttaa myös rakastamaan lähimmäisiä, joita ei tarvitse punnita uskonnollisten vakaumusten suhteen.

Lahkosta vapautuminen avaa monia väyliä parempaan ja menestyksellisempään elämään; voi opiskella ja voi panostaa ammatilliseen kehitykseen, voi osallistua yhteiskuntaan täysin eikä eristäytyä lahkoliikkeeseen.
"Mutta emme usko enää tällaiseen hölynpölyyn, vaan pidämme Vartiotorni-seuran aatetta fanaattisena ja vaarallisena ideologiana, koska se orjuuttaa ihmiset aivopesuohjelmansa avulla" - Herrick Åberg
sorbet
Viestit: 443
Liittynyt: 27.09.2007 11:22

kiitos

Viesti Kirjoittaja sorbet »

kiitos sirpa-leena :D
Vastaa Viestiin