Kuvernöörin sinetti

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1459
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Kuvernöörin sinetti

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

Raamatussakin mainittu kuvernööri on osoittautunut todelliseksi henkilöksi, kun hänen sinettinsä löydettiin Jerusalemista.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005510835.html

Tästähän moni innostui, että tuo todistaa Raamatun olevan totta. Tosiassa tuo todistaa vain, että kuvernöörejä oli jo 2700 vuotta sitten ja sen seurauksena myös Raamatussa on sellainen mainittu.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Kuvernöörin sinetti

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Nukahtanut kirjoitti:Tästähän moni innostui, että tuo todistaa Raamatun olevan totta.
Kapeakatseisessa uskonnollisuudessa unohdetaan, että samalla kapeakatseisella logiikalla Koraanikin on totta. Ovelleni sattui aikoinaan iäkkäämpi jt-pari(skunta?), joista nainen oli sanaisampi ja jossain vaiheessa totetsi, että Raamattu todistaa itse itsensä. Johon totesin, että kehäpäättelyllä Koraanikin todistaa itse itsensä, jolloin naisen kommentti oli "pöh, Koraani".
Tosiassa tuo todistaa vain, että kuvernöörejä oli jo 2700 vuotta sitten ja sen seurauksena myös Raamatussa on sellainen mainittu.
Siitä vaan Raamatun mainitsemasta kuvernööristä sitten seuraa helposti kiistely siitä koska Jeesus syntyikään jos Kyreniuksen verollepano oli vuonna 6 ya. Vt-seura on ottanut avukseen hyvin tutut "jotkut oppineet":
Jotkut oppineet sijoittavat Quiriniuksen ensimmäisen käskynhaltijakauden vuosiin 3–2 eaa. (it-1 s. 99 kpl 3 Ajanlasku)
Niin tai näin, niin raamatunlaajuiseen kansalliseepokseen osuu vääjäämättä myös todellisia tapahtumia ihan ilman mitään yliluonnollista ohjaustakin.
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Kuvernöörin sinetti

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Raamattu puhuu egyptistä, Egypti on olemassa, raamattu on siis oikeassa! :D
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Kuvernöörin sinetti

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Kaarmis kirjoitti:Raamattu puhuu egyptistä, Egypti on olemassa, raamattu on siis oikeassa! :D
Jesajan (19. luku) mukaan Egyptiläisten ja Assyrialaisten piti alkaa palvomaan samaa jumalaa Israelilaisten kanssa. Egyptistä Assyriaan piti rakentaa tämän lisäksi valtatie, Raamattu on siis...
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Kuvernöörin sinetti

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

2700 vuotta vanha kuvernöörin sinetti ei voi olla roomalaisaikainen, vaan jossain Joosian ja Sidkian väliltä. Jonkin Juudan vasallikuninkaan siis, jota nyt kuvernööriksi mainitaan, tai sitten Babylonian käskynhaltija tai joku muu hallintoviranomainen. Publius Sulpicius Quiriniuksesta ei ole kyse. Olisi liian nuori sinetin ajoitukseen nähden.

Suurkuninkaat faraoita myöten ovat iät ja ajat käyttäneet käskynhaltijoitaan tai kuvernöörejään maakuntiensa hallinnollisina johtajina, joilla oli kuninkaan tai oma sinettinsä. Löydös osoittaa vain sellaisia ja tuon muotoisia olleen tuona aikana käytössä Jerusalemissa. Teksti ”kaupungin kuvernöörin omaisuutta” ei sinällään kerro sinetin haltijasta mitään. Vielä vähemmän se kertoo Raamatusta, jota ei vielä tuohon aikaan ollut edes olemassa.
Vastaa Viestiin