Elokuvat (ja sarjojakin)

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

The Handmaid’s Tale, 1. kausi Yleltä 5.6.18 alkaen

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Nukahtanut kirjoitti:Ketuttaa kun parhaat sarjat on hbo :D pitää varmaan vaihtaa netflix siihen, molempia ei kehtaa maksaa.
The Handmaid’s Tale ensimmäinen kausi on tulossa Yle Teemalta (muistaakseni) 5.6. alkaen, nimellä Orjattaresi. Että sieltä niitä HBO:n sarjoja taas tulla tupsahtelee ilmaiseksikin. :clap:


Jos sarja ei ole tuttu, kannattaa lukea The Handmaid’s Tale 1. kaudesta esittelyä tässä viestissä/viestin kautta.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Barry (sarja, HBO)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Onkos kukaan vellos tai sisko katsonut otsikon mukaista sarjaa, Barry?

Kovasti kehutaan mm. tässä arvostelussa:
Arvostelu kirjoitti:Toimivan draamakomedian tekeminen on jo itsessään tarpeeksi hankalaa, mutta kun soppaan sekoitetaan vielä ääriväkivaltaa, niin touhu muuttuu todella vaikeaksi. Tv-sarjoista ainoastaan Fargo on tainnut aiemmin yhdistää ainekset onnistuneesti.
Itselläni ei ole vielä muuta tietoa kuin em. arvostelu, ja ao. traileri. Mutta kun arvostelussa verrataan Fargoon, sarjaan joka on yksi parhaimmista mustan huumorin sarjoista ikinä (varsinkin 1. kausi), niin kiinnostaa kuulla tämän ketjun harvojen vakionaamojen mielipiteitä. :) Sarjahan on aika uusi, 1. kauden viimeinen eli 8. jakso on tätä kirjoitettaessa Barrysta vielä lähettämättä.

Itsellä on vielä pahasti kesken todella koukuttavan The Wire sarjan kahlaaminen, mutta pitenevään Muista katsoa ennen kuolemaa -listaan mahtunee vielä. ;) Ja jopa Westworld on jäänyt The Wiren jalkoihin.
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Netflixin sarjaa Happy! voin vilpittömästi suositella ainakin kaikille mustan huumorin ja verevän toiminnan ystäville. Enpä muista nähneeni mitään, mitä voisi suoraan verrata tähän.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Weathertop kirjoitti:Netflixin sarjaa Happy! voin vilpittömästi suositella ainakin kaikille mustan huumorin ja verevän toiminnan ystäville. Enpä muista nähneeni mitään, mitä voisi suoraan verrata tähän.
Aivan totta. Katsoin ensimmäisen jakson, ja Happy! todella on something else! Kaikin puolin! Vaatii tosin ainakin itseltäni hienoista asennoitumista erilaisen kerronnan tyyliin. Kuva

Pakollinen traileri kertoo paljon Linkit
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Taas Black Mirror tv-sarjan ennustukset näyttävän alkavan käyvän toteen. ;) Eli jakso jossa on valtava määrä niitä mekaniisia mehiläisiä alkaa tappamaan ihmisiä. Aika pelottava jakso, tosin turhan pitkä IIRC.
etn.fi kirjoitti:Nykyiset lentävät robohyönteiset tarvitsevat ohjauksen ja tehosyötön maasta tulevasta johdosta. Nyt Washingtonin yliopiston insinöörit ovat ensimmäistä kertaa katkaisseet johdot ja antaneet robolle lentoon tarvittavat aivot, mikä mahdollistaa RoboFlyn ottavan ensimmäiset itsenäiset lentoläpsytyksensä.

RoboFly on hieman raskaampi kuin hammastikku ja se saa tehonsa lasersäteestä, joka muutetaan käyttösähköksi siiville ja ohjaukselle. Konetekninen haaste on paljon tehoa vaativa siipien räpyttely. Laser ei sellaisenaan tarjoa riittävästi jännitettä siipien liikuttamiseksi vaan tarvitaan piiri, joka kasvatti valokennosta tulevaa seitsemää volttia lennon aikana tarvittavaan jopa 240 volttiin.

Lisäksi tarvittiin mikro-ohjain, joka ohjaa ”siipilihaksien” toimintaa. Ohjain lähettää jännitettä aalloissa jäljittelemään todellisen hyönteisen siipien lepatusta.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Interstellar

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Nukahtanut kirjoitti:Tuossa Veriletun listaa uudelleen tutkiessani tuli mieleen, että onko kukaan täällä nähnyt elokuvaa Interstellar?
Nousee omissa listoissani avaruus-leffojen top-5 tuo teos. Juonta en viitsi tähän paljastaa pahemmin, mutta sen voin mainita että leffassa perehdytään mielenkiintoisella tavalla ihmiskuntaan ja sen tulevaisuuteen. Nyrjäytti ainakin mun aivot aika tehokkaasti :D
Niin ja saihan se 5 oskuakin, joten ei ihan turha pätkä. Suosittelen.
Niitä ketä Interstellar -leffa kiinnostaa, niin tänään 27.5. (ja 2.6.) tulee töllöstä Neloselta.
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1459
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

Voishan ton vilkasta uusiks, edellisestä kerrasta jo aikaa :) Ketuttaa vaan ku tulee Neloselta. Raukoilla ei vieläkään ole ilmaista hd-kanavaa saatavilla...

Eilen katoin vihdoinkin 2015 ilmestyneen Jurassic World. Oli ihan mainio toiminta-pläjäys typerää loppua lukuunottamatta.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: The Wire (TV-sarja, HBO)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

(The Wire)
Verilettu kirjoitti:Vaikuttaa 4 ekan jakson jälkeen siltä, että tätä tulee seurattua nyt, vaikka pitkään odotetut sarjat Westworld ja The Handmaid’s Tale ovat juuri jatkuneet/jatkumassa.
Kaikki 5 kautta takana. Jäi tätä katsoessa muut sarjat vähemmälle. Oli ehkä liikaa vetää viisi kautta yhteen menoon, koska nyt on vähän että mitä katsoisi.Kuva Ja viekkarit kovat.Kuva Tottui niin Baltimoren kurjuuteen. Mutta kyllä oli sellaisia käänteitä, että varmaan olisi ollut vaikea pitää tätä laatua yllä pidempään? Hemmetin hyvä sarja. 5+/5
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Uusi näppärä tapa suodattaa elokuvia Netflixistä. Korvaa aiemman Allflixin, joka myytiin ameriikan maalle.

https://fi.flixable.com/
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Glow (TV-sarja, Netflix) - 2. kausi Netflixissä

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Verilettu kirjoitti:
  • Glow
    Työtön näyttelijätär Ruth hakee uralleen uutta nostetta, mutta huomaa pian, että kuntosalilla järjestetty casting-tilaisuus ei olekaan aivan tavallinen koe-esiintyminen.
    ---
    Orange Is the New Black -tiimin uudessa komediasarjassa joukko omalaatuisia naisia perustaa naisten vapaapainisarjan 80-luvun Los Angelesissa.
Hah hah.Kuva Tämän sarjan kuvaus (esittelytekstit siis) ei todellakaan vakuttaneet, että kyseessä olisi sarja minulle. Se keskittyy 80-luvulle, jota pääosin inhoan (joitain harvoja lempimusiikkeja lukuunottamatta 80- ja 90-luvulta.). Ja aihe, naisten vapaapaini, evvk, kun ei kiinnosta miestenkään moinen pelleily. Niinpä skippasin sen saman tien kun se Netflixiin ilmestyi. Mutta mutta...

Sarjasta tuntui olevan juttua siellä ja täällä, joten päätin lukea yhden jutun. Onneksi luin Hesarin arvostelun ko. sarjasta ja siitä selvisi, että naisten vapaapaini on vain kehystarina eikä siitä onneksi ole varsinaisesti kyse. Ja se "naispaini" mitä on, niin on pirun hauskaa sekin. :) Juttu tässä, kannattaa lukea: Uutuussarja Glow on parasta mitä Netflixissä on tapahtunut sitten Stranger Thingsin, ja näistä syistä se kannattaa katsoa
Piilotettu sisältö
Kuva
Olen nyt ahminut 1. kauden jaksot, eli viihtynyt. Odottelen jatkoa kovin. Olin yllättynyt kuinka, ainakin itelleni kohtuu tuntemattomista näyttelijöistä saata aikaan näin laadukas sarja. Tietenkin kaikkien osa-alueiden tulee olla kunnossa, mutta ainakin itse pidän useammasta sarjan hahmosta paljon.

Jos sinulla on Netflix, suosittelen ainakin kokeilemaan Glow-sarjaa, jos etsii huumorisarjaa jossa on myös oikeaa katkeransuloista elämän makua.
:thumbup:

Sarja on saanut mainiot arvostetut sekä IMDB:ssa että Rotten tomatoesissa
GLOW - Official Trailer - Netflix
Glow -sarjasta vihdoin 2. kausi Netflixissä. Jätin tuon ensimmäisen kauden esittelyn tuohon kokonaisuudessaan, sillä sarja herättää ennakkoluuloja, mutta kannattaa lukea oheiset 1. kauden esittelyt ja antaa sarjalle mahdollisuus. Ainakin allekirjoittanutta Glow 1. kausi nauratti ja viihdytti rajuista ennakkoluuloista huolimatta. Tänään alkanee uuden kauden ahmininen. Saa nähdä maistuuko... :)

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Westworld -sarja (HBO) - 2. kausi

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Verilettu kirjoitti:En muista olinko jo kiihkoillut, että WestWorldin 2. kausi siis alkaa varmasti 23.4.18 (HBO Nordic, ja päivämäärä siis Suomen ajankohta). Olen varmaan, mutta laitetaanpa muistutus kuitenkin, vaikkei faneilta varmaankaan mene ohi. Pakko katsoa. ◉◉
Onkos porukat täällä jo katselleet Westworldin 2. kautta? Itse olen vasta nyt katsomassa, kiitos mainion The Wiren johon jäin koukkuun, kuten jo mainitsin.

Olen nyt 4. jaksoa Westworldin 2. kaudesta, ja aika ajoin olen WTF-tunnelmissa. Aikatasot yms. ovat välillä hieman sekavat. Ainakin itselläni on välillä pienoisia vaikeuksia seurata miffä mennään. Kuva

Muuten pidän kyllä kovasti. Päässä risteilee vaikka mitä ajatuksia katsoessa. Mihin enää voi luottaa, että mikä on totta yms. Kylmät väreet menevät välillä.


Hieman pihalla? Kuva
Siltä varalta, että joku muukin on pihalla, niin haluan mainita, että Helsingin sanomissa on jokaisesta jaksosta toimittajan näkemys asiasta, ja oikein pidemmän kaavan mukaan. Mielenkiintoista luettavaa, ja auttaa ymmärtämään kenties yli hilseen menneitä juttuja.

Helsingin Sanomien jaksoarviot Westworldin 2. kaudesta

Ja muistakaa, jos jotain oleellista haluatte mainita sarjan tapahtumista/juonesta, niin pyydän: laittakaa jutut Spoiler -tagien sisään (painike löytyy täyden editorin ylälaidasta, Youtube-painikkeen vasemmalla puolella).

Eli juonen paljastukset piiloon siis, please.
:)
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Tony »

Olipa kyllä pitkästä aikaa omaan elokuvamakuuni täydellisesti sijoittuva raina.

Jo Resolutionilla (2012) ja Springillä (2014) Night Visionsissa kohahduttaneet ohjaajat Justin Benson ja Aaron Moorhead vievät jälleen independent-kauhua kyntämättömille korpimaille. Arvostetulla Tribecan leffafestarilla maailmanensi-iltansa saanut The Endless ei ole aikamatkailutarina, vaan kauhuelokuva ajan tuntemattomista ominaisuuksista. Ohjaajat näyttelevät myös itse elokuvan pääosia, veljeksiä Justin ja Aaron Smithiä.

Aikanaan mystiseen ufokulttiin kuuluneet Smithit eivät meinaa pärjätä normiyhteiskunnassa. Kun vanhojen tovereiden postittama videokasetti muistuttaa veljeksiä siitä, että ufopalvonnan aikoina heillä oli sentään yhteisöllisyytä, Justin ja Aaron päättävät vierailla lapsuutensa metsämaisemissa. Nostalgiatrippiin sekoittuu kuitenkin kuumottavia viboja. Vanhat tutut vaikuttavat hautovan outoja suunnitelmia ja pian koko ajan rakenne tuntuu olevan muutostilassa.

Jo Resolution-debyytti yhdisti sulavasti takametsän rähjäestetiikkaa, korkealentoisia teemoja ja oikean kauhun tehoja. The Endless kehittää indie-kauhun auteurien omaperäistä tyyliä entistä pidemmälle.

Benson ja Moorhead eivät mehustele efekteillä. Kosmiseen mittakaavaan kasvavat ongelmat alustetaan luontevan vähäeleisesti ja siksi todentuntuisesti. Lopputulos kunnioittaa katsojan älykkyyttä.

Ehkä juuri siksi monet kriitikot ovat jo nyt nostaneet elokuvan yhdeksi vuoden parhaista genre-teoksista.


"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

@Tony, missä katsottavissa, leffateatterissa? Vuokrattuna?

Kiitos vinkistä. :)
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Tony »

Ihan Blockbusterista katselin / vuokrasin, löytyy varmaan kaikilta nettivuokraamoilta. :)
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Tämä em. The Endless on kyllä ns. "something else", mutta jollain tavalla kiehtova. :)

Alussa leffa vaikuttaa hieman tökeröltä, johtuen varmaan myös siitä että ohjaajakaksikko Justin Benson ja Aaron Moorhead ovat pääosissa. Ei ihan tavallista. Mutta kannattaa ehdottomasti jaksaa jatkaa eteenpäin, sillä leffa paranee loppua kohden. Onpa leffassa huumoriakin. Ainakin itseäni nauratti erään miehen toive saada ase, ja kuinkas sitten kävikään. :D

Loppu on mieltä kutittava. Siitä ei voi kertoa oikein mitään.

Tämä Scifi-leffa ei ole sieltä helpoimmasta päästä. :thumbup:

Älä lue, jos aiot katsoa
Ei varsinaisesti paljasta mitään, mutta varmuuden vuoksi piiloon.

En sen kummemmin miettinyt mitään ihmeellistä nukkumaan mennessä, mutta leffa tuli mieleen, mietin loppuratkaisua hieman, ja jostain yhtäkkiä, päässä alkoi soida Eppu Normaalin "Paha taika" biisistä kohta: "Ikuisesti pimeässä elin itseäni syleillen, elin yhä uudestaan ja uudestaan". Pelottavaa. :shifty:
Vastaa Viestiin