Mistä mies tuli olemassaoloon?

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Uskonnoilla on tapana esittää että mies on ylempi naista ja jopa älykkäämpikin.

Saatetaan jopa vedota siihen että miehellä on isommat aivot ja siksi viisain ja älykkäin luomakunnassa. Mutta tämäkin väite tökkää siihen että norsu olisi silloin älykkäin ja viisain koska sillä on isommat aivot kuin ihmisillä.

On totta että mies on ainakin yläkropastaan naista vahvempi voimaltaan, mutta siihen se ylemmyys paljolti tökkääkin. Sillä on tarkoituksena että mies suojelee naistaan ja lapsiaan vihamielisessä ympäristössä.

Uskonnot mielellään esittävät että nainen tuli miehestä(miehen kylkiluusta) olemassaoloon. Mutta se on vain uskonnollista satua josta ei ole mitään näyttöä.

Todellisuudessa on vain näyttöä siitä että poikavauvat ovat kautta aikain ja aina syntyneet naisesta.

Tämä kertoisi siitä että naaraspuoleinen alkueliö oli ensin olemassa ja urospuoleinen alkueliö jossain vaiheessa syntyi naaraspuoleisen alkueliön munimasta munasta. Tähän mennessä ei vielä oltu tarvittu urosta hedelmöittämään naaraan munaa.

Eli voitaisiin ajatella että jossain vaiheessa naaras-alkueliö loi uros-alkueliön puolustamaan itseään ja poikasiaan, koska elämä olisi muuten päättynyt kokonaan vihamielisessä ympäristössä.

Naarasalkueliöt kun eivät olleet kavereita keskenään ja söivät toistensa jälkikasvua, niin urosalkueliö nähtävästi syntyi siitä paineesta että naaras tarvitsi suojelijan itselleen ja poikasilleen.

Näin havukka-ahon ajattelulla ajateltuna.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

JPB5 kirjoitti:Tämä kertoisi siitä että naaraspuoleinen alkueliö oli ensin olemassa ja urospuoleinen alkueliö jossain vaiheessa syntyi naaraspuoleisen alkueliön munimasta munasta. Tähän mennessä ei vielä oltu tarvittu urosta hedelmöittämään naaraan munaa.
Tossa on vaan se sama ongelma kuin hieman Raamatun Jeesuksen syntymässäkin, neitseellisessä suvunjatkamisessa jälkikasvu on käsitykseni mukaan poikkeuksetta aina naaras.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Kenties olivat hemafrodiitteja nämä alkueliöt. Yleisimpiä ovat nykyisin eräät kasvit, selkärangattomat ja kalat. Myös joitakin selkärankaisia löytyy tästä ryhmästä.
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja Polyester »

JPB5 kirjoitti:Uskonnot mielellään esittävät että nainen tuli miehestä(miehen kylkiluusta) olemassaoloon. Mutta se on vain uskonnollista satua josta ei ole mitään näyttöä.
Raamatun jahvistisessa luomiskertomuksessa nainen on miehen kylkiluun pohjalta tehty muunnelma, miehetär, wo-mies. Luomiskertomuksen kirjoittajat eivät liene kuitenkaan tienneet, että juuri naisella on kaksi X-sukupuolikromosomia, siis eräänlainen peruskonfiguraatio, kun taas miehellä on X ja Y, joista jälkimmäinen on lähinnä roska-DNA:n täyttämä surkastunut kromosomin tynkä.
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti »

Naisen puutteesta?
Viimeksi muokannut J Hepatiitti, 12.10.2018 21:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti »

Ainakin joillan kalalajeilla ymmärtääkseni jos suurin osa populaatiosta on naaraita, niin maskuliinisin naaras tyypillisesti vaihtaa sukupuolta. Jotkin käärmeet, joilla populaatio on pelkkiä naaraita, niin naaraat saavat aikaan ns. neitseellisen hedelmöitymisen stimuloimalla toisiaan kiemurtelemalla keskeenään. Tuloksena on geneettisesti heikompia yksilöitä, sillä naaras oikeastaan kopioi itseään. Nämä ovat selviytymiskeinoja lisääntymiselle haastavissa olosuhteissa.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Mistä mies tuli olemassaoloon?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Polyester kirjoitti: Luomiskertomuksen kirjoittajat eivät liene kuitenkaan tienneet, että juuri naisella on kaksi X-sukupuolikromosomia, siis eräänlainen peruskonfiguraatio, kun taas miehellä on X ja Y, joista jälkimmäinen on lähinnä roska-DNA:n täyttämä surkastunut kromosomin tynkä.
Tästäkö se sit johtuu se ettei mies pysty ajattelemaan kuin yhdellä aivopuoliskolla, kun taas nainen ajattelee molemmilla aivopuoliskoilla.

Putkiaivoinen yhteen asiaan keskittyminen on miehellä eduksi jos on insinööri, mutta koti-arkielämän monimuotoisten ja päällekäisten ongelmien ratkaiseminen on todella vaikeaa, ahdoistavaa ja mahdotontakin jopa.

Niinpä ne on jätettävä vaimolle ratkaistaviksi, koska vaimo kykenee moniajoon eli hoitamaan tietoisesti kahta asiaa yhtaikaisesti. Tästä oiva esimerkki on vaikkapa se että nainen kykenee kutomaan ja katsomaan televisiota samanaikaisesti pysyen kärryillä molemmista asioista yhtaikaisesti.

Mies ei kykene tekemään kahta asiaa yhtäaikaa vaan tekee ensin yhden asian ja sitten toisen asian.

Tietysti evoluutio muokkasi asiaa tähän suuntaan, koska nainen kodin- ja lapsienhoitajana oli turvassa lasten kanssa siellä kodissaan ja oli siis koko ajan ja jatkuvasti alttiina monen asian havainnoinnille samanaikaisesti, joita villien lapsien hoitaminen toi eteen.

Mies taas hoiti perheensä suojelun ja metsästyksen vaarallisia tehtäviä kodin ulkopuolella ja ne tehtävät olivat enemmälti asia kerrallaan tyyppisiä, jotka eivät vaatineet juurikaan mitään päällekäistä havainnointia.
Esimerkiksi saaliin jäljittäminen oli yksi asia ja toinen asia oli saaliin tappaminen kun se löytyi.

Ja jos metsästysreissulla tulikin eteen tilanne jossa asiat piti hoitaa samanaikaisesti niin toinen metsästäjämies otti hoitaakseen sen toisen asian. Luonnollisesti näin tapahtui koska kukaan mies ei metsästänyt yksin noina barbaarisina ja vaarallisina aikoina ja järjestäytyminen ( yksi asia hoidettavaksi joka miehelle ) johti parhaaseen lopputulokseen.

Ehkäpä se havukka-ahon ajattelulla meni jotesakin näin.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Vastaa Viestiin