"Alaikäisiä pakkosyötetään uskonnon kannattajiksi"

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Kirsieveliina

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

Ehdottoman hieno ja allekirjoitettava tavoite.

Sille on vain yksi este.

Ihmiset ovat ihmisiä... ja elävät aatteitaan.

Oma muistikuvani on, että opettajan on mahdotonta riisua omaa hartaudenharjoitustaan neutraalin tiedon antamiseksi. Kaikki käytävillä kaikuvat virret olivat kamalia hetkiä. Ala-asteen uskonnon opettajani viesti luterilaisuutta kaikkien jakkujensa käänteissä, mutta oli tosin myös hyvin suvaitsevainen jehovalaisvihkoselle.

Toisaalta, eikö elämänkatsomusopin tarkoitus ole melko samanlainen? Siis tukea eettis-moraalista pohdintaa...
almi
Viestit: 943
Liittynyt: 06.05.2007 15:33

Viesti Kirjoittaja almi »

Erkki Tuomioja kirjoitti: Enin osa palautteesta huomauttaa aivan oikein, että teologisessa tiedekunnassa harjoitetaan uskontoihin ja kirkkoon kohdistuvaa tieteen sääntöjen mukaista tutkimusta ja opetusta, joka ei ole millään tavoin tunnustuksellista. Tämän toki tiedän ja siksi myös totesin puheenvuorossani, että uskonnon ja uskomusten tutkimukselle pitää olla tiedeyliopistossa paikkansa. Mutta tarvitaanko sitä varten erillistä teologista eli jumaluusopillista tiedekuntaa vai olisiko sen oikeampi paikka muiden tieteiden yhteydessä?
Logiikka pettää taas. Ei ole olemassa muita relevantteja tiedekuntavaihtoehtoja kuin teologinen tiedekunta. Humanistisissa tiedekunnissa ei ole substanssia eikä väkeä uskontotieteelliseen tutkimukseen.
Kaikki on vastausta, tietäisipä vain kysymyksen.
- Paul-Eerik Rummo
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

almi kirjoitti:Logiikka pettää taas. Ei ole olemassa muita relevantteja tiedekuntavaihtoehtoja kuin teologinen tiedekunta. Humanistisissa tiedekunnissa ei ole substanssia eikä väkeä uskontotieteelliseen tutkimukseen.
Eikö uskontotieteellisen substanssia ja väkeä voi tarvittaessa siirtää humanistisiin tiedekuntiin... ? :)

Henkilökohtaisesti en ymmärrä mihin uskontoproblematiikka tarvitsee oman tiedekuntansa. Toisaalta, en ole istunut alan oppitunneillakaan.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
almi
Viestit: 943
Liittynyt: 06.05.2007 15:33

Viesti Kirjoittaja almi »

Kaarmis kirjoitti:Eikö uskontotieteellisen substanssia ja väkeä voi tarvittaessa siirtää humanistisiin tiedekuntiin... ? :)

Henkilökohtaisesti en ymmärrä mihin uskontoproblematiikka tarvitsee oman tiedekuntansa. Toisaalta, en ole istunut alan oppitunneillakaan.
Humanistiseen siirrettäisiin teologeja. Professoreina olisi teologeja seuraavat 20 vuotta... Mitä hyötyä siirrosta olisi? Hallintokoneisto toki saisi jauhaa... :wink:

Uskontoproblematiikkaa on ihan tarpeellista analysoida. Esimeriksi USA:n tyhmyydet Lähi-idässä ovat hyvin esimerkkejä siitä, miten uskontoproblematiikkaa ei olla osattu analysoida.
Kaikki on vastausta, tietäisipä vain kysymyksen.
- Paul-Eerik Rummo
Vastaa Viestiin