Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Kaikki tietävät että karttaminen, siinä mielessä kuin Jehovan todistajat sitä harjoittavat, on väärin ja epäinhimillistä. Jopa Jehovan todistajat itse. Jehovan todistajille on kuitenkin tärkeää saada uusia jäseniä. Sen takia karttamisesta harvemmin puhutaan julkaisuissa jotka on tarkoitettu suurelle yleisölle. Kehoitukset karttamiseen on nykyään löydettävissä pääosin sisäiseen käyttöön tarkoitetuista julkaisuista.

Jehovan todistajan oletetaan lukevan joka päivä "Päivän teksti", joka nykyään löytyy JW Library appista. Tälle päivälle se alkaa näin:

"Sanojaan pidättelevällä on tietoa, ja tarkkanäköinen mies on hengeltään viileän rauhallinen. (Sananl. 17:27) Jos sinulla on erotettuja sukulaisia, sinun täytyy hallita tunteesi, jotta voisit välttää tarpeetonta yhteydenpitoa heihin. Se on helpompaa, jos muistat, että jäljittelet Jumalaa ja noudatat hänen käskyjään. "

Ohjeeksi mikä on tarpeetonta yhteydenpitoa sopii parin vuoden takainen ohje konventtivideolta. Siinä äiti huomaa tyttärensä soittavan kännykkään mutta jättää vastaamatta. Tietämättä edes mikä on tyttären asia.

Usein kuulee Jehovan todistajilta lausunnon minkä mukaan "ainoastaan hengelliset siteet katkaistaan" erotettuihin sukulaisiin. Ja että tämä tarkoittaisi että ainoastaan uskonto jätetään keskustelujen ulkopuolelle. Tämä on silkkaa valhetta. Karttaminen on usein totaalista.

Valhetta ja sanojen merkitysten kanssa leikkimistä on myös jw.org sivuston vastaus liittyen karttamiseen.

Onneksi erityisesti korkeamman sivistyksen länsimaissa edes kaikki Jehovan todistajat eivät suostu julmaan karttamiseen. Kieltäytymisestä vaan on oltava hiljaa tai joutuu itse kartetuksi.

Hallintoelin ei pysty luopumaan karttamisesta. Mikäli karttaminen lopetettaisiin, suurin osa Jehovan todistajista äänestäisi jaloillaan ja lopettaisi tämän älyttömyyksiä opettavan, ihmisiä erottavan, verensiirtokiellon kautta ihmisiä tappavan, koulutusta vastustavan ja rahat sekä voimavarat vievän kultin tukemisen.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Tony »

Syväkurkku kirjoitti: 30.04.2019 15:41 Ohjeeksi mikä on tarpeetonta yhteydenpitoa sopii parin vuoden takainen ohje konventtivideolta. Siinä äiti huomaa tyttärensä soittavan kännykkään mutta jättää vastaamatta. Tietämättä edes mikä on tyttären asia.
Onneksi Veikko kuitenkin tiesi, että äiti tiesi, vaikka sellaisesta ei ole mitään viitettä videolla.
- Joku nosti jutun, että puhelimeen ei vastata. Hyvänen aika, tämähän oli vain tietty tilanne, jossa tytär soitteli äidille, ja äiti tiesi, millaisesta puhelusta on kysymys.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201710122200456457
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Observer
Viestit: 161
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Observer »

Veikon valehtelut on kyllä omaa luokkaansa ja hän osaa tarvittaessa myös kieroilla. Kerran kysyttäessä erotetun kohtelusta hän ottikin vaivihkaa puheeksi entisen kastamattoman julistajan tilanteen, joka on täysin erilainen kuin kastetun erotetun tilanne - ja tästä toimittaja ei tietenkään voinut tietää mitään. Jospa joku joskus viitsisi koostaa youtube-videon Veikon parhaista paloista ja kommentoida väliin miten asiat oikeasti ovat. Tällaisia videoita on jo paljon englanniksi, suomeksikin niitä kaivattaisiin.
Vieras

Re: Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tätä karttamista olen miettinyt pitkään, itsekin sitä olen noudattanut. Jos karttamisesta luovuttaisiin, todennäköisesti myös vastustus loppuisi. Jw vastustajia on pakko olla, muuten vt seura ei pystyisi ylläpitämään vainontunnetta rivitodistajien keskuudessa.
Marjolie
Viestit: 262
Liittynyt: 22.01.2013 14:42

Re: Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Marjolie »

Kyllä joku olisi varmaan niitä videoita tehnytkin, mutta Suomessa kun on nämä lakipykälät. Joku saattaa herkästi vedota vihapuheeseen ym ym. Pitäisi osata tehdä video jotenkin hienostuneesti, jos tekee syyttely pohjalta, niin Betelin porukka saa taas syyn haukkua vainoojaksi.

Hallintoelin käskee todistajien karttaa niitä, jotka eivät ole yhtä ahkeria kuin toiset palveluksessa tai kirjallisuuden tutkimisessa. Raamatun vastaus tähän:
Roomalaisille 14:3 Joka syö kaikkea, älköön halveksiko sitä joka ei syö, ja joka taas ei syö kaikkea, älköön tuomitko sitä joka syö. Onhan Jumala ottanut omakseen hänetkin.
Hallintoelin käskee karttaa kaikkia, jotka on erotettu järjestöstä. Samalla he antavat tuomion erotetuille. Raamatun vastaus:
Roomalaisille 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
Tätä Raamatunkohtaa voisi verrata erotettuihin ja järjestön yhteydessä oleviin jäseniin.
Roomalaisille: 10:12 Juutalaisen ja kreikkalaisen välillä ei ole eroa. Kaikilla on sama Herra, ja hänellä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen.
Tämän Raamatun kohdan valossa Leinosen ja koko hallintoelimen olisi syytä lähettää nöyrää anteeksi pyyntöä Jeesuksen kautta Jumalalle.
Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Observer kirjoitti: 30.04.2019 16:57 Veikon valehtelut on kyllä omaa luokkaansa ja hän osaa tarvittaessa myös kieroilla. Kerran kysyttäessä erotetun kohtelusta hän ottikin vaivihkaa puheeksi entisen kastamattoman julistajan tilanteen, joka on täysin erilainen kuin kastetun erotetun tilanne - ja tästä toimittaja ei tietenkään voinut tietää mitään. Jospa joku joskus viitsisi koostaa youtube-videon Veikon parhaista paloista ja kommentoida väliin miten asiat oikeasti ovat. Tällaisia videoita on jo paljon englanniksi, suomeksikin niitä kaivattaisiin.
Johanneksen pojan sivulla on paljonkin tämän tyyppistä aineistoa. Tuosta pääsee alkuun:

https://johanneksenpoika.fi/asiaa_karttamisesta.html

Jehovan todistajat kaunistelevat paljonkin uskontonsa ominaisuuksia. Yksi syy voi olla aivan inhimillinen häpeän tunne: tajutaan itsekin jollain tasolla, että asia kuulostaisi rehellisesti kerrottuna todella pahalta, ja annetaan huomattavasti kivemman kuuloinen epärehellinen vastaus. Sellaista ainoaa oikeaa totuutta.

Järjestön johtotasolla voi olla myös huoli seuraamuksista. Esimerkiksi rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan status voisi olla vaakalaudalla, jos järjestö avoimesti kertoisi mm. karttamisesta, hyväksikäyttöepäilyjen "käsittelystä", verikysymyksestä ja sairaalayhteyskomiteoiden olemassaolon perimmäisestä tarkoituksesta.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Päivän teksti 30.4. ja karttaminen

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Polyester kirjoitti: 01.05.2019 21:46Esimerkiksi rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan status voisi olla vaakalaudalla, jos järjestö avoimesti kertoisi mm. karttamisesta, hyväksikäyttöepäilyjen "käsittelystä", verikysymyksestä ja sairaalayhteyskomiteoiden olemassaolon perimmäisestä tarkoituksesta.
Voin vakuuttaa, että JT-järjestön status oli jo kerran todellakin vaakalaudalla. Nipin napin selvisi. Se liittyy tähän "pikku juttuun":

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/oik ... _2014.html

Valitettavasti en voi avata asiaa julkisesti enempää, mutta liittyy tähän asiaan:

Uskonnonvapauslaki

2. luku
Rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat
7 §

"Yhdyskunnan tulee toteuttaa tarkoitustaan perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen."

https://johanneksenpoika.fi/dokumentit/ ... slaki.html

* * * * *

25 §
Yhdyskunnan lakkauttaminen ja varoitus

Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan kotipaikan alioikeus voi opetusministeriön, virallisen syyttäjän tai yhdyskunnan jäsenen kanteesta julistaa yhdyskunnan lakkautetuksi, jos yhdyskunta toimii olennaisesti vastoin lakia tai yhdyskuntajärjestyksessä määrättyä tarkoitustaan.

Jos yleinen etu ei vaadi yhdyskunnan lakkauttamista, voidaan yhdyskunnalle lakkauttamisen sijasta antaa varoitus.
Vastaa Viestiin