Onko Jehovan todistaja -perheiden lasten elämä vain kokouksissa käymistä ja kenttäpalvelusta?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Onko Jehovan todistaja -perheiden lasten elämä vain kokouksissa käymistä ja kenttäpalvelusta?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JW.ORG

Suomalaisessa yhteiskunnassa lapsista pyritään huolehtimaan niin, että he saavat ikäkauttaan vastaavasti viettää lapsuuttaan turvallisesti, monipuolisesti ja virikkeitä saaden. Leikki kuuluu lapsuuteen olennaisena osana. Ylimääräisiä vastuita lapsille ei pitäisi sälyttää, eikä lasten tulisi suorittaa millekään lahkolle sellaista työtä, joka kuuluu vain aikuisten maailmaan.

Jehovan todistajien omissa uusissa ohjeissa lapsille on viisi asiaa, jotka ovat tärkeitä:

* Rukoileminen
* Lukeminen
* Tutkiminen
* Kokoukset
* Kenttätyö

Lue lisää täältä.
Herännyt

Re: Onko Jehovan todistaja -perheiden lasten elämä vain kokouksissa käymistä ja kenttäpalvelusta?

Viesti Kirjoittaja Herännyt »

Ei se lasten elämä pelkkää kokousta ja kenttäpalvelusta ole, mutta parantamisen varaa on kuitenkin, mitä tulee lasten asemaan Jt-perheissä. Ymmärrän sen, että tiettyyn ikään asti lapsia viedään kokouksiin, mutta jossain vaiheessa tulee se raja, jolloin lapsen pitää saada itse päättää ilman minkäänlaista painostusta tai rangaistuksen pelkoa, että lähteekö kokoukseen vai ei.Ja tämä raja tulee jo kauan ennen kuin lapsi on täysi-ikäinen.

Sen sijaan sitä en hyväksy, että lasten odotetaan kiertävän ovelta ovelle siinä missä aikuisetkin, vaikka nämä eivät voi millään edes ymmärtää, mitä he ovenavaajalle tarjoavat. Sitten on vielä pelko siitä, että koulukaverit näkevät ja alkavat kiusaamaan. Kyllä lapsilla pitäisi olla täysi vapautus kenttäpalveluksesta, elleivät nämä sitten itse ehdottomasti halua siihen osallistua.

Kyllä omassa lapsuudessakin oli ihan kivojakin asioita, joskaan en kovin lämmöllä muistele sitä miten kokouksissa ja kentällä oli käytävä, vaikka itse ei todellakaan olisi halunnut. Vanhempien miellyttämisestä siinä oli kyse. Ja yhä tulee mieleen niitä katkeria muistoja, kun joku kiva tekeminen piti keskeyttää tai jättää kokonaan välistä, kun piti lähteä kokoukseen. Se tuntui silloin todella epäoikeudenmukaiselta. Ja kun kokouksia oli silloin vielä kolmesti viikossa, niin lapsen maailmassa se tuntui siltä, kuin niitä olisi ollut joka päivä.

Niin vain ajattelin, etten kirjoita kun tuohon yhteen ketjuun, mutta minkäs teet kun on paljon sanottavaa. :)
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Onko Jehovan todistaja -perheiden lasten elämä vain kokouksissa käymistä ja kenttäpalvelusta?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Kokouksissa voi olla käytävä, kentällä on yleensä vain rata/tie.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Onko Jehovan todistaja -perheiden lasten elämä vain kokouksissa käymistä ja kenttäpalvelusta?

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Minulla on lapsuudestani paljon hyviä muistoja, ja omat JT-vanhempani olivat onneksi suhteellisen sallivia esimerkiksi viihteen ja maailmallisten kavereiden suhteen. Kenttäreissuista yritettiin tehdä mahdollisimman mukavia esimerkiksi käymällä jossain syömässä, enkä muistele niitäkään pelkästään pahalla. Mutta se kokouksissa annettu ahdistava, pelottava ja syyllistävä opetus myrkytti kyllä pahasti elämääni jo lapsena. En pysty muistamaan sellaista aikaa, jolloin en olisi ollut ahdistunut.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Vastaa Viestiin