Vuosikatsaus 2019

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3530
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Vuosikatsaus 2019

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Jehovan todistajien päätoimisto USA:ssa Warwickissa, kuva: JW.ORG

Suomessa Jehovan todistajien järjestöön liittyviä tapahtumia ja uutisia oli vuonna 2019 runsaasti. Eduskunta sääti uuden lain, jonka perusteella Jehovan todistaja -miehetkin joutuvat suorittamaan joko asepalveluksen tai siviilipalveluksen.

Toinen Jehovan todistajien toimintaan liittyvä asia päätettiin sekä EU-tuomioistuimessa että Korkeimmassa hallinto-oikeudessa jo vuoden 2018 puolella, mutta Jehovan todistajat julkaisivat oman kannanottonsa asiaan vasta vuoden 2019 puolella. Asia liittyi saarnaamistyössä tehtyihin muistiinpanoihin. Tietosuojavaltuutettu oli jo vuonna 2000 kieltänyt Jehovan todistajia keräämästä tietoja oven avaajista ilman heidän suostumustaan. Sitkeä vastaanhangoittelu päättyi vasta vuoden 2019 keväällä, kun Suomen haaratoimisto lähetti kirjeen seurakuntiin. Kirjeessä Jehovan todistajia kiellettiin tekemästä ovilla muistiinpanoja tapaamistaan henkilöistä.

Maailmanlaajuisesti yksi tärkeä uutinen oli se, josta YLE kertoi. Jehovan todistajien ylin johton on syytettynä pedofiilien suojelusta. USA:n korkein oikeus ottaa kantaa tietojen peittelyyn.

Jehovan todistajien ongelmat Venäjällä jatkuvat ja myös pahenevat. Jehovan todistajat ovat kertoneet, että heidän jäseniään on kidutettu Venäjällä. Lisäksi monia on kuulusteltu ja vangittu, joitakin on tuomittu vankeusrangaistuksiin. Helsingin Sanomat kertoi, että Jehovan todistajiin kohdistuva vaino vain kiihtyi Venäjällä Putinin ihmeteltyä asiaa.

Mitkä muut olivat vuoden 2019 kohokohtia? Se selviää vuosikatsauksesta.