Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JP

Uskontojen uhrien tuki UUT ry ja Lapin yliopisto järjestivät yhdessä 07.02.2020 seminaarin, jonka teema oli Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle. Seminaari järjestettiin Eurooppasalissa Helsingissä.

Seminaariohjelman aloittanut UUT:n puheenjohtaja Pia Puolakka sanoi esityksessään mm. näin:

"Yhtenä UUT:n tavoitteena ja myös tämän seminaarin tavoitteena on se, että me saataisin näitä yhteisöjä enemmän tunnistamaan itse näitä ongelmia ja he myös itse löytäisivät keinoja puuttua siihen. Toisaalta sitten monia arkipäiväisempiä ilmiöitä voidaan verrata siihen, mitä tapahtuu muissakin yhteisöissä, koulu- tai työpaikkakiusaamiseen verrattavaa."

Lue lisää täältä.

Huomautus:

Seminaarin ohjelmasta julkaistaan myöhemmin laaja katsaus. Siinä on otteita ohjelmista samaan tapaan kuin JP-sivujen vuoden 2013 seminaarissakin.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuvat: JP

Helsingissä järjestetyn seminaarin puheet ja keskustelut voi nyt lukea netistä

07.02.2020 Helsingissä järjestetty hengellistä väkivaltaa käsittelevä seminaari Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle oli tärkeä tapahtuma. Muutaman tunnin ajan eritaustaiset ihmiset pohtivat ääneen asioita, joista ei kaikissa uskonyhteisössä hiiskahdetakaan. Paikalle oli tullut edustajia monista uskonyhteisöistä, kuten ev.lut. kirkosta, vanhoillislestadiolaisuudesta, helluntaikirkosta ja Myöhempien aikojan pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkosta. Paikalla oli myös tutkijoita ja kirjailijoita, jotka tuntevat tämän aihepiirin hyvin.

Yksi ongelmallinen yhteisö seminaarista puuttui. Jehovan todistajat eivät olleet kiinnostuneita osallistumaan. Ehkä Jehovan todistajat ajattelevat, että heidän yhteisössään mitään ei tarvitse korjata, kun mitään ongelmia ei ole.

Seminaarista on nyt julkaistu laajat nettisivut.

Lue täältä.

Kiireisiä ihmisiä varten tällä seuraavalla sivulla on suoria otteita seminaarista. Pikaisella vilkaisulla saa käsityksen, mistä aiheista puhuttiin.

Lue täältä.

Kuva
Paneelikeskusteluun osallistuneet, kuva: JP
Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Pia Puolakan osuudessa tuli esiin Steven Hassanin tutkimukset. Hassan on Yhdysvaltain johtava kulttiasiantuntija. Kun hänen luomansa BITE-mallin ominaisuudet käy ajatuksella läpi, huomaa miten selvästi Jehovan todistajat ovat mielenhallintaan pyrkivä vahingollinen kultti.

Sattumoisin Hassan haastatteli eilen Mark O'Donnellia (alias John Redwood) Jehovan todistajista. Erinomainen haastattelu. Haastattelun painopiste oli toipumisessa ja siinä miten jatkaa elämää Jehovan todistajuuden jälkeen.



Lloyd Evans haastatteli Hassania jo viitisen vuotta sitten:



Vaikka sana kultti vähän särähtääkin suomalaisen korvaan, se on käsite jota kannattaa omasta mielestäni käyttää ja pitää esillä.

Lopuksi vielä lyhyt video jolla Hassan kertoo mistä tietää olevansa vahingollisessa kultissa:

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Syväkurkku kirjoitti: 17.02.2020 19:56 Vaikka sana kultti vähän särähtääkin suomalaisen korvaan, se on käsite jota kannattaa omasta mielestäni käyttää ja pitää esillä.
Olen samaa mieltä. Pyrinkin johdonmukaisesti puhumaan Jehovan todistajista kulttina, en uskontona enkä lahkona.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Vastaa Viestiin