Kirkkoon takaisin...??

Vertaistuelle pyhitetty osio.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.
minäuskon

Kirkkoon takaisin...??

Viesti Kirjoittaja minäuskon »

Olen miettinyt että palaisin ev.lut. kirkon jäseneksi. Olen Jt eroamisen jälkeen käynyt paljon kirkossa. Onko täällä kellään kokemusta kirkkoon palaamisesta? Minut on lapsena kastettu ja teininä konfirmoitu. Erosin aikoinani kirkosta alettuani Jehovan todistajaksi. Ymmärtääkseni paluu kirkkoon ei ole monimutkaista kun kävin kirkon sivuilla niin siellä on "liity kirkkoon" lomake. Kysyn nyt että onko mahdollisesti papin kans jotain keskusteluja tms...?
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Kirkkoon takaisin...??

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

minäuskon kirjoitti: 12.05.2019 13:01 Kysyn nyt että onko mahdollisesti papin kans jotain keskusteluja tms...?
Ei ole, ellet itse halua. Netin kautta käy kätevästi niin liittyminen kuin eroaminen. Vahva tunnistautuminen tarvitaan (esim. pankkitunnukset).
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Kirkkoon takaisin...??

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Onhan kirkko monin tavoin rakkaudellisempi jehovantodistajiin verrattuna. Se tekee esimerkiksi hyväntekeväisyyttä riippumatta siitä onko joku kirkkoon kuuluva vai ei. Naispappeus on kuitenkin kirkolle vaikea asia, vaikka Jumala on nuo naiset kutsunut papeiksi.

Jehovantodistajien hyväntekeväisyys taas on pelkästään vain sitä että että julistetaan ihmisten ovilla jehovantodistajien järjestön tulkitsemaa raamatunoppia. Mitä hyvää siinä on? No - eipä oikeastaan mitään.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
AnaniasHurmos
Viestit: 22
Liittynyt: 15.03.2014 16:59

Re: Kirkkoon takaisin...??

Viesti Kirjoittaja AnaniasHurmos »

Minut erotettiin seurakunnasta 15 vuotiaana. Kun liityin myöhemmin kirkkoon 62-vuotiaana vuonna 2015, en tehnyt sitä hengellisistä syistä. Tein sen oikeastaan psyykkisistä syistä. Tietoisena JW-org:in suhtautumisesta kirkkoon, tunsin katkaisevan tällä "herran silmissä iljettävällä teolla" viimeisen siteen (tai kahleen) kaikkivaltiaaseen jehovaan ja hänen "edustajaansa" Vartiotorni-seuraan. Se oli lempeä teko itseäni kohtaan, mutta muutenhan sillä ei ole merkitystä.

Kirkkoon on helppo liittyä, siitä on helppo myös erota eikä sieltä eroteta. Kirkko ei kiusaa jäseniään, eikä pakota uskomaan opinkappaleisiinsa.
Kaikki todella arvokas tässä elämässä on ilmaista.
Vastaa Viestiin