Raymond Franz - hallintoelimen jäsen 1971-1980

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Tom
Viestit: 1
Liittynyt: 31.07.2019 19:44

Re: Raymond Franz - hallintoelimen jäsen 1971-1980

Viesti Kirjoittaja Tom »

Hei!

Ensimmäinen viestini foorumille! Lukijana olen ollut jo pitkään.

Raymond Franzin pääteos sai minut vakuutettua suomennoksen tärkeydestä. Päätin, että ryhdyn tähän urakkaan.

Taustallani on yli 10 vuotta todistajuutta, josta erosin vuosikymmenen alussa. Käytin englantia todistajana ollessani joten myös sanasto on melko tuttua.

Lontoon osaamiseni on hyvä, mutta syvällisimmät opinkappaleet eivät ymmärrettävästi hetkessä käänny suomeksi. Franzilla on kuitenkin aika sujuvaa ja ymmärrettävää tekstiä ja kustantaja on tehnyt hyvää työtä.

Ajatukseni on lähteä tekemään kirjan alusta raakakäännöstä eli suoraan tekstistä kääntämistä. Sellaisenaankin käännös tästä kirjasta olisi todella arvokas, mutta ei missään tapauksessa Franzin pääteoksen arvoinen. Joten käännöstä ja tekstiä tulen hiomaan paljon.

Kommentteja, kritiikkiä ja tsemppiä otetaan vastaan! Aikatauluksi ajattelin vuoden ajanjaksoa eli n. kuukausi per luku. Tällä aikataululla ei varmasti tule elämyksellisintä tekstiä mutta alkuun päästään.

Tarkoitukseni on tuottaa hyvää ja rohkaista ihmisiä lukemaan tämän kirjan. Jos yksikin todistaja herää unestaan kirjan luettuaan on siihen käytetty aika ollut tärkeää. Ruotsinkielinen versio on vihdoin saamassa veljeksen.

-Tom
Observer
Viestit: 161
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Raymond Franz - hallintoelimen jäsen 1971-1980

Viesti Kirjoittaja Observer »

Mahtava juttu! Mikään todistajuutta käsittelevä kirja ei ole yhtä tärkeä kuin tämä, joten kaikkien suomalaistenkin todistajien pitäisi saada se luettavakseen. Varmaan jo tiesitkin että pieniä osia kirjasta on aikanaan jo käännetty: https://johanneksenpoika.fi/raymond_franz.html
Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Raymond Franz - hallintoelimen jäsen 1971-1980

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Mahtaako kukaan tietää missä mennään kirjan kääntämisen osalta? Itselläni olisi nyt paljon luppoaikaa kääntää kirja vihdoinkin suomeksi. Toisaalta turha aloittaa jos joku on jo kääntämässä,
Vieras

Re: Raymond Franz - hallintoelimen jäsen 1971-1980

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tämä olisi ihan mielenkiintoinen projekti osallistua, jos tarve vaatii😊
Vastaa Viestiin