Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: YouTube

Sain tänään yllättäen ja pyytämättä laajan jutun sähköpostiini. Siinä käsitellään Eric Wilsonia, joka oli huomattavassa asemassa järjestössä. Hän huomasi, että järjestön opit olivat sellaisia, että ne eivät olleet perusteltavissa. Tietäähän sen, miten sellaiselle Jehovan todistajalle käy, joka alkaa itse tutkia järjestön oppeja.

Suuret kiitokset jutun lähettäjälle. Hän on tehnyt suuren työn tekstittäessään Wilsonin YouTube-videoita suomeksi.

* * *

Kanadalainen Eric Wilson oli Jehovan todistaja yli 50 vuotta ja toimi seurakunnan vanhimpana 40 vuotta. Hän oli lähetystyössä Etelä-Amerikassa kymmenen vuotta ja palveli kahden eri maan haaratoimistossa sekä järjestön rakennusprojekteissa. Wilson oli kysytty esitelmänpitäjä ja hän ja hänen vaimonsa olivat tunnettu todistajapariskunta Toronton alueella vuosikymmenet. Vielä vuonna 2008 hän toimi seurakuntansa vanhimmiston koordinaattorina (esivalvojana).

Vuonna 2010 tilanne muuttui, kun järjestö julkaisi opetuksen ns. limittäisestä sukupolvesta. Wilson näki, ettei opetuksessa ole järkeä eikä sillä ole raamatullista pohjaa. Niinpä hän alkoi tutkia tarkemmin, opettaako järjestö jotain muutakin sellaista, joka ei perustu Raamattuun - ja sai yllättyä.

Lue lisää ja katso suomeksi tekstitettyjä YouTube-videoita tämän linkin kautta.
Vieras

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tosi upeaa! Jt-lahkon opetukset ovatkin Raamattun valossa todellakin pääasiassa ihan täyttä soopaa ja tuo ex-Jt osaa perustella Jt-oppien vääryydet mainiosti. Tärkeä asia, sillä näin hän voi auttaa niitä Jt-lahkon jäseniä, jotka uskovat Raamattuun Jumalan sanana, vapauteen ja eroon tuosta alistavasta Jt-lahkosta eli harhauttavasta Väärästä profeetasta. Juuri tälläistä on kaivattu!

Terkuin yksi Jumalaan uskova ex-Jt
Coda

Re:Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Coda »

On todella huikeaa että joku käänsi nuo Eric Wilsonin You Tube videot suomeksi meidän huonosti englantia puhuvien iloksi. Aivan uskomaton ja charmikas mies jota todella mielellään katselee ja kuuntelee. Varsinkin hänen perustelut väitteilleen olivat todella uskottavia ja sisälsivät huikaisevia näköaloja ja ajatuksia, jotka saivat miettimään todella uudella tavalla asioita. En olisi tuollaisesta henkilöstä tiennytkään. Kiitos jos noita videoita tulisi lisää suomeksi. Kiitos todella kääntäjille.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Videot ovat olleet mielenkiintoisia, olen katsellut muitakin joissa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Yksi asia kuitenkin häiritsee: uskooko hän edelleen osaan Jehovan todistajien opeista? Ja hän käyttää usein Raamatun lainauksissa todistajien Uuden maailman käännöstä, niin käyttääkö siksi, että näin voi perustella asioita todistajille käyttäen heidän käännöstään?

En tosin ole oikea henkilö sanomaan, mikä noista paimentolaisten tarinoiden kokoelman käännöksistä olisi ns. eniten validi (samasta suunnasta tulee toinen klassikko, Koraani) Tuli vain mieleen tällainen kysymys. :shifty:

Arvostan kuitenkin herraa, joka noin kauan oltuaan mukana, voi herätä painajaisestaan ja kertoa kiinnostavista epäkohdista todistajien opetuksista muillekin. Tottakai, kunnollinen todistaja ei katso noita videoita, mutta aina on niitä, joilla on jo silmät sitovasta todistaja-teipistä yksi reuna repsottamassa, ja se reuna saattaa tarttua Wilsonin herättäviin videoihin kiinni, repäisten silmät auki.

Edit. Ja videoiden suomentajalle, erityiskiitos. :clap: Jos mahdollista, pitkät rivit kannattaa pätkäistä kahdeksi riviksi, eli lähes jokainen tekstitys. Helpompi lukea. En tosin ole tutustunut millainen on tekstityksen muokkaaminen Youtuben työkaluilla, mutta luulisi olevan mahdollista. :thumbup:
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Minullekin on syntynyt se käsitys, että Wilson on vielä osittain mielenhallinnassa. Hänen videoistaan on kuitenkin varmasti paljon hyötyä erityisesti ihmisille, jotka ovat irtautumisen alkuvaiheessa ja joita kiinnostaa, ovatko Jehovan todistajien opit raamatullisia. Tästä aiheesta Wilson argumentoi hyvin.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Observer
Viestit: 161
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Observer »

Verilettu kirjoitti: 06.06.2020 13:37 Videot ovat olleet mielenkiintoisia, olen katsellut muitakin joissa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Yksi asia kuitenkin häiritsee: uskooko hän edelleen osaan Jehovan todistajien opeista? Ja hän käyttää usein Raamatun lainauksissa todistajien Uuden maailman käännöstä, niin käyttääkö siksi, että näin voi perustella asioita todistajille käyttäen heidän käännöstään?
Hän on samaa mieltä todistajien kanssa muutamasta opetuksesta eli hän ei usko opetuksiin kuolemattomasta sielusta, helvetistä tai kolminaisuudesta (mutta ei silti usko että Jeesus on ylienkeli Mikael). Hän kirjoitti joskus että joissakin asioissa uskonto on lähimpänä oikeaa kristillisyyttä mutta silti samalla varsin kaukana siitä ja mennyt vain huonompaan suuntaan viime vuosikymmeninä.

Toisin kuin vaikkapa Furuli, minkäänlaista reformia hän ei haikaile, sillä hän ei usko että Jumalalla on mitään järjestöä vaan että aidot kristityt ovat hajallaan maailmassa kuka missäkin, kuin vehnät rikkaruohojen seassa. Hän on samaa mieltä Rutherfordin vanhan iskulauseen kanssa: "uskonto on ansa ja kiristysryöstöä" - tosin lisää siihen, että Rutherfod ei vain tajunnut myös oman uskontonsa olevan sellainen. Eli nimenomaan järjestäytynyt uskonto tuottaa yleensä vain ongelmia ihmisjohtajiensa takia sanoo Wilson.

Hän ei usko kahteen kristittyjen luokkaan vaan että kaikki aidot kristityt tulevat olemaan Jeesuksen kanssa kuninkaita ja pappeja maan päällä ja kaikki muut ihmiset voivat saada halutessaan lopulta ikuisen elämän heidän kauttaan. Jotenkin tähän suuntaan näin lyhyesti sanottuna.

UM-käännöstä hän on käyttänyt lähinnä siksi, että sitä kautta vetoaisi paremmin todistajiin jotka katsovat videoita. Mutta hän käyttää kyllä muitakin käännöksiä aika paljon.

Wilson tekee minusta arvokasta työtä nimenomaan niiden (entisten) todistajien kannalta, jotka kaipaavat edelleen uskonnollisuutta elämäänsä mutta ovat saaneet Jt-uskonnosta tarpeekseen. Wilson on tavallaan kuin "uskonnollisten pimojen John Cedars". Videot voivat auttaa täyttämään tyhjiön, joka näillä ihmisllä on tarjoamatta kuitenkaan tilalle uutta järjestäytynyttä uskontoa saati kulttia. Toisaalta ei-uskonnollisten pimojen tai (entisten) todistajien juttu tämä ei varmaankaan ole mutta on hyvä että jokaiselle on nykyään netissä jotakin tarjolla.

Wilsonin porukka pitää muuten myös zoom-kokouksia viikottain eri kieliryhmittäin ja kuuntelinkin juuri yhden tallenteen niistä. Tuntuvat olevan kyllä virkistävän erilaisia kuin Jt-kokoukset. Ensin luetaan Raamattua pätkä ja sitten kaikki saavat kommentoida vapaasti mitä ajatuksia siitä heräsi. Ei siis mitään kysymys-vastaus menetelmiä vaan sana on vapaa eikä kaikesta tarvitse olla samaa mieltä. Miehet ja naiset ovat äänessä samaan tapaan, eräs nainen jopa piti loppurukouksen. Mukana oli myös James Penton ja hänen kommenttejaan oli erityisen kiinnostava kuunnella. Sydämellinen mies, jolla on näkemystä ja kokemusta. Ja häntä todistajat pitävät saatanallisena luopiona, ihan järjetöntä. Mukavan tuntuista porukkaa muutenkin, ei hurmahenkistä mutta lämminhenkistä. Ihan toisenlaista kuin valtakunnansalin robottimainen meininki.

Olen tässä huomannut että varsinkin Wilsonin espanjankielinen kanava kasvaa parhaillaan hurjaa vauhtia, uusia tilaajia on tullut viime aikoina sadan henkilön päivävauhtia ja nyt tilaajia on jo 30000. Sata uutta tilaajaa päivässä on paljon, kuin kokonainen seurakunta Keski- tai Etelä-Amerikassa päivässä löytäisi kanavan ja kiinnostuisi "beroialaisten" porukasta. Pimoja tulee lisää vauhdilla. Järjestö tulee olemaan tämän asian kanssa vielä liemessä ja "luopiopuheet" varmasti lisääntyy. Ja kuten tavallista, metodina tulee olemaan se kuuluisa ad hominem -hyökkäys kun muutakaan ei löydy arsenaalista.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Observer kirjoitti: 08.06.2020 11:14UM-käännöstä hän on käyttänyt lähinnä siksi, että sitä kautta vetoaisi paremmin todistajiin jotka katsovat videoita. Mutta hän käyttää kyllä muitakin käännöksiä aika paljon.
Huomasin tämän kun katselin tuota Lähitarkastelussa Matteuksen 24. luku - videosarjaa, jossa on nyt suomenkielinen tekstitys (suurkiitos tekijälle). :thumbup:

Observer kirjoitti: 08.06.2020 11:14Toisin kuin vaikkapa Furuli, minkäänlaista reformia hän ei haikaile, sillä hän ei usko että Jumalalla on mitään järjestöä vaan että aidot kristityt ovat hajallaan maailmassa kuka missäkin, kuin vehnät rikkaruohojen seassa.
Tämä on käynyt vahvasti selville nyt kun olen katsonut useampia videoita. Arvostan todella paljon.
lukija

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja lukija »

Katselin juuri yhden hänen videoistaan. Hän perusteli loistavasti sen, miten Jt-järjestö levittää oikeastaan nimenomaan anti-hyvää uutista eikä hyvää uutista ja on näin ollen ennemminkin pahan enkelin eikä suinkaan Jumalan asialla. Oli myös erittäin valaisevaa, miten hän perusteli sen, että Matteuksen 24. luvun Jeesuksen vastaukset siitä, milloin loppu tulee, koskivat Jerusalemin hävitystä eivätkä suinkaan olleet ennustuksia meidän aikaamme liittyen kuten Jt-liike on yrittänyt tuputtaa.

Minusta Wilson vaikuttaa vapautuneen jo monin tavoin hienosti Jt-lahkon mielenhallinnasta. Sitä, että joku uskoo Jumalaan ja on Raamatun opetuksista ja Jumalan yhteydessä olemisesta kiinnostunut, ei voida ajatella osoitukseksi Jt-porukan mielenhallinnasta tietenkään. Miljoonat ihmiset uskovat Jumalaan ja ovat Hänestä ja Hänen opetuksistaan kiinnostuneita, vaikka eivät olisi koskaan yhtään Jehovan todistajaa tavanneetkaan.

Oikeastaan altistuminen Jt-lahkon huterille opetuksille ja järkyttäville toimintatavoille on ainakin minusta ennemminkin riski siihen, ettei sen jälkeen monia Raamattu ja Jumala jaksa kiinnostaa enää ollenkaan eli Jt-lahkon ja muiden vahingollisten äärilahkojen jäsenyys altistaa mielestäni ennemminkin sille, että usko ja luottamus Raamattuun ja Jumalaan voi mennä kokonaan. Siihen miten jostain äärikultista erottua kullekin ihmiselle käy, vaikuttaa toki varmasti moni asia.


Onpa upeaa, että nykyisin voi jo löytää tasokasta Raamatun opetusta, jossa tarkasti perustellen osoitetaan, miten epäraamatullisesti Jt-lahko opettaakaan! Juuri tälläisestä on ollut puutetta! Kunpa vain mahdollisimman moni Jt uskaltaisi näitä kuunnella.

Kiitokset Johanneksen Pojalle aineiston esiin tuonnista! Ja samoin kääntäjille! Suomennos helpottaa paljon ymmärrystä, vaikka englantia aika hyvin osaisikin.

T: tasokasta raamatullista opetusta arvostava ex-Jt
marttinaatinki

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja marttinaatinki »

:thumbup: Peukutan ehdottomasti Wilsonille. Olen vuosia odottanut tälläistä esiontuloa kyvykkäämpi veljelle. Samoja ajatuksia uskon kysymyksistä on itselläni.Odotan mielenkiinnolla lähitulevaisuutta.
Arvostava

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Arvostava »

Arvostan kovasti näitä uusia videoita! Kiitos kaikille, jotka näitä nostavat esiin. :thumbup:

Wilson osaa paljon paremmin ja uskottavammin perustella näkökantansa kuin Jehovan todistajat. Oli jo aikakin, että joku Raamattuun hyvin perehtynyt osoittaa, miten mätiä ja vääriä suurin osa Jt-opetuksista on!

Tuskin Wilsonkaan osaa täysin oikein jokaikistä asiaa Raamatusta selittää (kuten tuskin kukaan ihminen itseasiassa), mutta hänen opetuksensa on kuitenkin pääasiassa erittäin hyvää ja tuo selkeästi esiin vääryydet Jt-oppirakennelmassa.

On tärkeää verrata eri Raamatun opetuksia ja perusteluja, jotta pääsee hyvään ymmärrykseen. Tämä Wilson vastaa huutavaan tarpeeseen!Jokainen voi jatkaa tästä halutessaan lisää Raamatun tutkimista ja voi näin havaita ainakin jo sen, ettei Jt-oppi ole todellakaan mikään raamatullinen Totuus. Wilson on minusta aivan mainio alkusysäyksen antaja, mutta kuitenkin itse suhtaudun joihinkin hänen kantoihinsa melkoisen kriittisesti (Hänhän ei käsittääkseni mm. ymmärrä ainakaan toistaiseksi joitakin mielestäni Raamatun esiin tuomia asioita kuten Jumalan kolmiyhteistä luontoa.) ja etsin tietoa paljon muistakin lähteistä.
marttinaatinki

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja marttinaatinki »

Arvostavalle:
Samoin ajattelen.
En voi ajatella olevani joka asiasta heti samaa mieltä,mutta kuitenkin enemmän hänen opetuksilleen kun Jehovan todistajien.
25 vuotta sitten kun itse otin hatkat järjestöstä, jotain tälläistä olisin kaivannut.
Ne jotka eivät halua hylätä Jeesusta ja Jumalaa erotessaan Jehovan todistajista on nyt hyvä lähtökohta "totuuden" löytämiseksi JT ajan jälkeen.
Kaikki mukaan.
Pro et contra
Viestit: 1634
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Pro et contra »

Lukija kirj: Oli myös erittäin valaisevaa, miten hän perusteli sen, että Matteuksen 24. luvun Jeesuksen vastaukset siitä, milloin loppu tulee, koskivat Jerusalemin hävitystä eivätkä suinkaan olleet ennustuksia meidän aikaamme liittyen kuten Jt-liike on yrittänyt tuputtaa.
Katsomieni ensimmäisten kolmen osan perusteella valaisevaa ja ajatuksia herättävää aineiston käsittelyä...
Olen kuitenkin edelleen siinä käsityksessä että Jeesuksen vastaus ulottuu myös Jerusalemin tuhon jälkeen tuleviin aikakausiin ilman että silti Raamatusta saisi jollain numerologisella perusteella salaista tietoa laskelmiin lopunajan hetkestä liittyen johonkin nimenomaiseen vuoteen kuten 1914.

Opetuslasten kysymys on kaksiosainen ja Jeesus vastaa kuten parhaiten sopii sillä hänkään ei tiedä tarkkaa ajankohtaa, Kristityt ovat kuitenkin eri aikakausina yhdistäneet Jeesuksen kuvailemat tunnusmerkit myös lopunaikoihin "maailman loppuun" eli viimeisiin aikoihin kuten Biblia Matteuksen 24 lukua selittää ja käsittäneet että Jeesuksen kuvaileminen tunnusmerkkien täyttymys on tulevaisuudessa.
Vastaa Viestiin