Kirjallisuuden tuhoaminen?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

katuva
Viestit: 138
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja katuva »

Tässä on jo ollut jonkun aikaa uhoa Seuran puolelta, että vanha kirjallisuus pitäisi hävittää. Kuulin huhua, että Vantaan Betelistäkin ainakin osa kirjallisuudesta on kiikutettu kaatopaikalle. Vaimo loppuviikosta jauhoi tuosta hävittämisestä, mutta minä en suostu. Minun kirjoja ei kukaan kiikuta pois.

Oli kuulemma keskustellut jonkun veli pätevän kanssa ongelmasta. Oli vedottu Venäjään, sillä kun Putinin miliisi on saanut veljiä nalkkiin, juuri kirjahyllyssä loistavien kirjojen avulla.

Ok. Ongelma kun täällä Suomessa on se, ettei kirjojen hävitys poista nimiä Maistraatin rekisteristä, jossa minunkin uskonnollinen status on Jehovantodistaja.
Hyvät Betelin veljet. Teidän täytyy nyt perustella täällä Suomessa asia eri argumentilla. Toistaiseksi en pelkää punavihreiden tai ääripersujen ilmiantoa kirjahyllystä. Sitten kun sitä täytyy pelätä, niin on moni muukin asia Suomessa päin persettä.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja Tony »

Vanhan kirjallisuuden hävittäminen on ihan maailmanlaajuinen projekti, johon on annettu tarkat listat hävitettävästä materiaalista.

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w817.html

Venäjään vetoaminen on ehkä projektin laajuuden huomioon ottaen muutenkin melkoista hölynpölyä. :)
katuva kirjoitti: 16.11.2020 11:55Oli kuulemma keskustellut jonkun veli pätevän kanssa ongelmasta. Oli vedottu Venäjään, sillä kun Putinin miliisi on saanut veljiä nalkkiin, juuri kirjahyllyssä loistavien kirjojen avulla.
Ja siis jos tämä olisi oikea argumentti, sehän tarkoittaisi että kodeissa ei saisi olla enää mitään kirjallisuutta, ainakaan hyllyissä esillä.
Viimeksi muokannut Tony, 16.11.2020 14:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Oikealta
Viestit: 1
Liittynyt: 16.11.2020 12:27

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja Oikealta »

Onkohan asiasta miten laajasti jo tiedotettu suomalaisissa seurakunnissa?
katuva
Viestit: 138
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja katuva »

Oikealta kirjoitti: 16.11.2020 13:10 Onkohan asiasta miten laajasti jo tiedotettu suomalaisissa seurakunnissa?
Hyvä kysymys?
Itse en muista suoranaista ohjetta lavalta tai Zoomista. Tiedän vain, että tavaraa kannetaan kaatopaikalle ja yleisesti puhutaan, kuinka kirjoja ei enää tarvita.
Oma äitini hävitti kirjansa, mutta joitakin harvinaisuuksia sain pelastettua. Vetosi siihen, ettei kellään kirjoja enää ole.

Sen tiedän, että vanhimmat tekevät hiljaista vaikuttamista. Juuri vaimolleni oli juteltu kirjojen paljastavasta vaikutuksesta, kun työ kielletään. Vedottu tuohon Venäjän esimerkkiin. Uskon, että tuohon vaikuttamiseen on johdon komento. Ei olisi 1980-luvulla yhdelläkään vanhimmalla ollut pokkaa pyytää viemään teokraattista kirjallisuutta katskille.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

katuva kirjoitti: 16.11.2020 22:37 Ei olisi 1980-luvulla yhdelläkään vanhimmalla ollut pokkaa pyytää viemään teokraattista kirjallisuutta katskille.
Nyt kauan "mukana" ollut Jehovan todistaja voi sanoa, että hän oli oppinut "totuuden", joka johtaa paratiisiin juuri noiden kirjojen avulla, joita nyt käsketään tuhota. Se oli EDELLYTYS pelastukselle, että niitä luki ja niihin uskoi. Nyt kun ne kirjat tuhotaan, käy niin, että kun käsky tulee järjestön ylimmältä taholta, sitä on toteltava. Paradoksi on se, että nyt ikuisen elämän saamisen EDELLYTYS näyttää olevan se, että tuhoaa sen aineiston, josta "totuuden" oli oppinut.

No, toisaalta, onhan se "totuus" nykyisin ihan toisenlainen kuin muutama kymmenen vuotta sitten, että sikäli...
katuva
Viestit: 138
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja katuva »

Johanneksen poika kirjoitti: 17.11.2020 01:12
katuva kirjoitti: 16.11.2020 22:37 Ei olisi 1980-luvulla yhdelläkään vanhimmalla ollut pokkaa pyytää viemään teokraattista kirjallisuutta katskille.
No, toisaalta, onhan se "totuus" nykyisin ihan toisenlainen kuin muutama kymmenen vuotta sitten, että sikäli...
Tuo olisi kyllä miettimisen arvoista. Onko kaste enää voimassa, kun oppi muuttuu ja oppimateriaali joutuu hävitettäväksi?
Kuinka paljon järjestön oppi voi muuttua, jotta voisi pokalla ilmoittaa,että sori tähän mua ei kyllä kastettu 1980-luvun alussa.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

katuva kirjoitti: 17.11.2020 12:10 Kuinka paljon järjestön oppi voi muuttua, jotta voisi pokalla ilmoittaa,että sori tähän mua ei kyllä kastettu 1980-luvun alussa.
Tuo on hyvä kysymys. Tässä viisi esimerkkiä "hiukan" muuttuneesta "totuudesta".
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Miksikähän natsit aikoinaan hävittivät kirjoja? Olisiko syy vähän sama kuin jehovan todistajilla? Vanhoja kirjoja ja lehtiä lukevia on huomattavasti vaikeampi hallita. He sanovat vastaan ja asettuvat poikkiteloin tielle, että "Tässähän sanotaan näin ..." Heillä on myös tietoja ja periaatteita joista he pitävät kiinni, koska eivät voi unohtaa niitä. Mutta jos kirjallisuus hävitetään niin ne asiat unohtuvat ja voidaan sanoa ettei sellaisia asioita ollutkaan koskaan.

Ihmisten hallinta ja sitä kautta saatavat rahat ovat se syy. Tietystikään sitä ei voi rehellisesti sanoa noinkuin se on.
Jehovantodistajien ongelmat Venäjällä taas kumpuavat siitä että viranomaiset kokevat jehovantodistajat extremistisiksi, jollaisia he tietysti ovatkin.
Ekstremismi on erityisesti poliittista mielipiteiden tai asenteiden äärimmäistä jyrkkyyttä, ääriajattelua tai äärimmäisyyksiin menevää toimintaa. Ekstremismiä ovat sellaiset mielipiteet tai toimintatavat, jotka ovat normien tuolla puolen. Toisin kuin pelkkään ääriajatteluun, ekstremismiin voi kuulua myös väkivaltaa.[1][2][3]. Tällöin puhutaan väkivaltaisesta ekstremismistä.
(Toisaalta on ne venäläiset viranomaisetkin aika extremistisiä)
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Vanha kirjallisuus on Seuralle iso ongelma. Se paljastaa jatkuvat oppimuutokset ja edestakaisin veivatut säännöt. Vanhan kirjallisuuden sisältö on myös yksinkertaisesti usein aivan liian noloa, erityisesti koulutetuissa länsimaissa. Se myös paljastaa valheelliset ja vääristellyt lainaukset, joita vanhemmasta kirjallisuudesta löytää solkenaan.

Kaikkein raivokkaimmin Seura onkin käynyt oikeusteitse niiden sivustojen kimppuun, jotka julkaisevat Seuran vanhaa kirjallisuutta. Hetken näytti, että Seura onnistuikin sensuurisodassaan. Nyt onneksi hakeva jälleen löytää helposti kaiken Seuran julkaiseman kirjallisuuden netistä, koko Seuran historian ajalta, alkuperäisessä muodossa.

Seura on alkanut editoida vanhojen julkaisujen verkossa saatavilla olevia versioita jälkikäteen omilla sivustoillaan ja sovelluksissaan. Olen löytänyt tästä monia esimerkkejä. Julistajien ja seurakuntien paperiversioita ei pysty muuttamaan jälkikäteen. Siksi paperiversioista pitää päästä eroon. Todistusmateriaali pitää hävittää.

Ylipäänsä paperista pitää päästä eroon, koska paperisia julkaisuja ei nykyään edes pysty myymään, ne ovat turha kustannuserä.

Olen viime aikoina koonnut luetteloa Jehovan todistajien julkaisuissa olevista valheellisista, virheellisistä tai vääristellyistä lainauksista. Näitä esimerkkejä on satoja. Yksistään kirjasta Elämä maan päällä – kehityksen vai luomisen tulos? (1985) näitä esimerkkejä löytyy 69 kappaletta. Näitä ongelmallisia lainauksia on esitetty esimerkiksi tällä sivustolla. Joitakin törkeimmistä virhelainauksista Seura on pikku hiljaa poistanut sähköisistä versioista, sen jälkeen kun lainausten alkuperäiset kirjoittajat ovat nostaneet asiasta metelin. Jotkin näistä tapauksista ovat päätyneet myös julkisuuteen. Paperisia versioita Seura ei pysty jälkikäteen muuttelemaan.

------

Tuohon natsien suorittamaan kirjojen polttamiseen liittyen: natsitkaan eivät sentään polttaneet omia kirjojaan. :lol:
katuva
Viestit: 138
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Kirjallisuuden tuhoaminen?

Viesti Kirjoittaja katuva »

YksinäinenSusi kirjoitti: 17.11.2020 20:56 Miksikähän natsit aikoinaan hävittivät kirjoja? Olisiko syy vähän sama kuin jehovan todistajilla?
Natseista kirjoitettiin ikäviä kirjoja 1920-luvulla ja 1930-luvun alussa. Päästyään valtaan kirjat hävitettiin ja tekijät pääsi keskitysleiriin.

Syy oli kyllä sama, ikävää historiaa paljastu.
Osa kirjoista on muuten pannassa vieläkin. Syy vain on eri. Pitäisi kaivaa, mutta vedän ulkomuistista. Natsien rahoittajina toimi joitakin juutalaispankkiireja ja tämän paljastuskirjan (1930/1931) kirjoittaja pääsi keskitysleiriin muistaakseni 1938.
Osa natsijohtajista oli vartti, puolijuutalaisia tai vaimo oli vartti, puoli ja oli muutama täysjuutalainen. Näitä natsit sitten arjalaisti vuoden 1933 jälkeen feikki syntymätodistuksilla. Näistä paljastusjuttuja lehtiin tehneet sitten kiikutettiin keskitysleirille vuoden1933 jälkeen. Eikä näitä arjalaistamisia, muuten muistella nytkään hyvällä. Syy on vain eri.

Kuuluisa vuoden 1938 kristalliyön lähtölaukaus on kiusallinen, niin natseille, kuin juutalaisille.
Pariisin Saksan lähetystöneuvos oli homo ja hänet tappanut juutalaisnuorukainen hänen sänkykumppani. Juutalasnuorukainen veti herneen nenään, kun natsirakastaja lähetystöneuvos ei järjestänyt Saksasta Puolaan karkotetuille vanhemmilleen viisumia Ranskaan, vaikka oli näin luvannut. Juutalasnuorukainen ampui herra lähetystöneuvoksen. Joidenkin lähteiden mukaan herra lähetystöneuvos oli tartuttanut Tippurin juutalaisnuorukaiseen, joka ilmeisesti lisäsi juutalaisnuorukainen kaunaa.

Ymmärrettävistä syistä kumpikaan ryhmä, natsit eivätkä juutalaiset viitsi oikein kovin tarkasti selitellä vuoden 1938 kristalliyön lähtölaukausta, siis natsien tekosyytä riehumiselleen.

Historia on täynnä asioita, joita ei nyt syystä tai toisesta haluta muistella.
Vastaa Viestiin