Mormonivelikullat tulossa käymään, mitä jutella?

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Markku Meilo
Viestit: 13451
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Mormonivelikullat tulossa käymään, mitä jutella?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Kritisoin FB:ssä mormonikirkon mainoketta ja viekkaan ovelasti vastasivat mesessä, jotta kritiikkini ei jatkunut FB:n puolella. Lopulta tyrkyttivät yhteydenottoa, johon minulla ei voi olla vastaansanomista. Joskus S24:llä ränkätin puoli-innokkaasti suomalaisten mormonien kanssa pitkään, ei niistä saanut kiinni sen paremmin kuin märästä saippuapalastakaan.

Torstaina kello 16 reikäleipä ovat paikalliset tulossa ja ajattelin onko täällä ketään sen verran hereillä, että ennen sitä voisi antaa ideoita jutun juureksi. Mun ajatus ei ole tyrmätä heitä kättelyssä, vaan pikemminkin leikkiä uteliasata. Puhelimessa kerroin rehelliseti taustani ja mainitsin olevani kiinnostunut uskonnoista ja uskonnollisista mekanismeista juuri menneisyyteni pohjalta. FB:ssä kyselin perusteita jumalan olemassaololle, tai siis totesin kai, ettei perusteita ole. Haluan rauhallisen ja vastavuoroisen keskutelun ja "antaa heille kenttäaikaa".

Tottamooses kyselen kohteliaasti millä perusteilla he uskovat jumalan olemassaoloon ja miten he käsittävät Jeesuksen aseman, sekä katteettoman paluulupauksen ja sitä rataa, mutta käsittelen asioita silkkihanskoin.

En vaan enää muista millä kaikilla tavoilla mormonien jutut eroavat perinteisistä raamatuntulkinnoista, tarttee hieman tarkastella ennen torstaita mitä netistä löytyy, mutta kaikki ideat ovat tervetulleita. Mun perusvire on tosiaan antaa pojille kenttäaikaa, eikä mennä esimerkiksi garnmenttiin ja sen suojaavaan vaikutukseen jopa liikenneonnettomuuden suhteen. Niin taikka Gilbert J. Huntin kirjaan, josta Smith kopioi lurituksensa. Ei siis tiukkaa sarjatulta, vaikka se niin voitokkaalta tuntuisi hetken aikaa. Lähkärit hakevat natsoja ulkomaankeikalta ja ne saavat natsansa vaikka minä olisin mitä tahansa mielipuolta mormonismista.

Laittakaa mahdolliset ajatuksenne mulle s-postilla, niin mun ei tartte kurkkia tätä palstaa asian takia.

markku.meilo@iki.fi
Markku Meilo
Viestit: 13451
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Mormonivelikullat tulossa käymään, mitä jutella?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Oli melko persoonallinen tapaaminen, jossa kaikin tavoin yritin osottaa uskontojen ongelmakohdat Vt-seuran toimintoja torppaamalla. Samoja ongelmia on mormoneillakin, mutta se ei tyypin menoa haitannut. Antoi kotiläksyn, se oli Etherin luku 12, jossa olen jo edennyt jonnekin jakeeseen 20. On monenlaista huomiota tarjottavana tuosta tekstistä josko tyyppi vielä palaa asiaan. Lupasi soitaa joidenkin päivien kuluttua ja odottelen yhteydenottoa.

Kaikkein oileellisin huomio oli se, ettei tyyppi tarttunut täkyihini, ympäripyöreää jorinaa ja 70 minuutin jälkeen oli kuulema kiire toiseen sovittuun tapaamiseen.
Markku Meilo
Viestit: 13451
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Mormonivelikullat tulossa käymään, mitä jutella?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

No mä väsäsin Eterin/Etherin luvusta sellaisen yhteenvedon, että oksat pois. Jätin sen sitten kaverille, joka lupasi palata asiaan, yhteenveto oli mielestään tai ainakin sanojensa mukaan erittäin mielenkiintoinen.

Sitten kului noin kuusi viikkoa ja asiaan palattiin, mutta soittaja olikin aivan eri henkilö, eikä tiennyt mitään kotiläksystäni. Lupasin tavata ehdolla, että eka kotiläksyni otetaan esille, valmistelen asiaa myös laittamalla kotiläksyni vielä wassupin kautta näytille. Ensi torstaina sitten tulee uusi saarnamies ja varmaan kaveri mukanaan.

Mulle on tähän mennessä tarjottu lähinnä sokeaa uskoa ja ajatusta, että profeettojen ennustukset eivät toteutuneet, koska profeettoja ei oltu uskottu. Melko omaperäinen lähestyminen luotettavuuteen, jota kotiläksyssä lähestyin Raamatun profeetan Hesekielin Nebuun liittyneiden kahden pieleen menneen ennustuksen pohjalta. Josko Raamatun nk. ainoan oikean tosi jumalan valtuuttamalta profeetalta puuttui uskoa, mutta valtuuttaja ei tiennyt tätä?
Vastaa Viestiin