Omenapiirakka ja veri

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3661
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Omenapiirakka ja veri

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Jukka Helenius, kuva: JW.ORG

Jukka Helenius piti vuosituhannen vaihteen tienoilla esitelmän, jonka teema oli Jumalinen viisaus tieteellisessä maailmassa. Tuolloin Suomessa oli vielä käytössä oma markka, joka kelpasi kaupoissa.

Esitelmästä valtaosa koski verensiirtokieltoa ja veretöntä hoitoa. Jukka Helenius luonnollisesti puolusti voimakkaasti sitä, että Jehovan todistajat eivät ota verensiirtoa, mutta toisaalta hän alkoi näperrellä veren "fraktioilla", joiden osalta jokainen Jehovan todistaja voi tehdä oman ratkaisunsa.

Helenius kertoi kuvauksen omenapiirakasta, jonka piti selventää sitä, että veren fraktiot eivät jostain kumman syystä olekaan verta.

Helenius kertoi näin:

Ajatellaanpa, että sinun tai minun pitäisi mennä lääkärin luo jonkin kiusallisen sairauden takia, ja sitten lääkäri tekee diagnoosin ja sanoo sitten, että tästä lähtien et saa syödä omenapiirakkaa. Entäpä, jos keksittäisiin laite, joka pystyy jakamaan omenapiirakan alkutekijöihin, ottamaan siitä kuoresta vehnäjauhon pois, veden pois, suolan pois, öljyn pois ja vielä hiivan pois, ja sitten siitä hillosta kanelin pois, ja sokerinkin pois, ja sitten menisimme lääkärin luo ja kysyisimme, saanko syödä kanelia. Tilanne on muuttunut, eikö totta?

Lue lisää täältä.