"Uusi elämänneste"

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

"Uusi elämänneste"

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Jehovan todistajien elämää ohjaavat Seuralta erilaisten julkaisujen kautta tulevat ohjeet, säännöt ja määräykset. Jehovan todistajille on selvää, että kaikki mitä Seura julkaisee, on täynnä suurta viisautta. Joskus vaatimattomasti todetaan, etteivät kaikki julkaisut ole henkeytettyjä, mutta kokemuksesta tiedän, että niihin suhtaudutaan aivan kuin ne olisivat juuri sitä. Jos Vartiotorni käskisi kaikkia hyppäämään ilmaan sunnuntaina 3.10.2021 klo 12:00, todistajat alkaisivat ensimmäisenä miettiä mikä kellonaika vastaisi omaa aikavyöhykettä jotta kaikki hyppäisivät varmasti samaan aikaan. Jos Herätkää julkaisee artikkelin liittyen vaikkapa terveydenhoitoon, artikkelin neuvoja pidetään suuressa arvossa.

Vartiotorni 15.7.2013 kertoi, että Jeesus itse antaa Jehovan todistajille nämä ohjeet "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" kautta. "Uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" merkitys on vaihdellut vuosien mittaan. Aluksi sillä tarkoitettiin Seuran presidenttiä, sittemmin 144 000 voideltua ja nykyisen tulkinnan mukaan "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" on Seuran hallintoelin. Hallintoelin puolestaan koostuu nykyään kahdeksasta tele-evankelistasta. Vartiotorni kirjoitti:
Vuoden 1914 ja vuoden 1919 alkuosan välisenä aikana Jeesus teki Isänsä kanssa erittäin tarpeellista tarkastus- ja puhdistustyötä hengellisessä temppelissä.* (Mal. 3:1–4.) Sitten vuonna 1919 alettiin koota vehnää. Vihdoinkin oli koittanut aika, jolloin Kristus asettaisi yhden nimenomaisen kanavan jakamaan hengellistä ruokaa! … Se, että saamme hengellistä ravintoa oikeaan aikaan, todistaa Jeesuksen, seurakunnan Pään, lupauksensa mukaisesti ruokkivan meitä. Kenen välityksellä hän tekee niin? Kun Jeesus esitti läsnäolonsa tunnusmerkin, hän sanoi antavansa ”ruokaa oikeaan aikaan” palvelusväelleen ”uskollisen ja ymmärtäväisen orjan” kautta.
Muutamaa kuukautta myöhemmin (15.11.2013) Vartiotorni vei ”uskollisen ja ymmärtäväisen orjan” ohjeiden seuraamisen tärkeyden uusiin sfääreihin:
Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä. 4) Kaikkien, jotka panevat luottamuksensa maalliseen koulutukseen, aineelliseen omaisuuteen tai ihmisten järjestöihin, on nyt aika korjata ajatteluaan.
Toistan vielä osan tuosta lainauksesta:
Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä.
Liikutaan kulttimaisen vaarallisilla vesillä.

Miten hyviä ohjeita ja vinkkejä ”uskollinen ja ymmärtäväinen orja” on vuosien mittaan antanut? Otetaan yksi pieni esimerkki.

Kultainen aika ylisti maaliskuussa 1922 ”uutta elämännnestettä”, radiumia, seuraavasti:
Uusi elämänneste

Eräs chicagolainen lääkäri Stillman väittää, että parhaana keinona, jos kuka tahtoo pidentää ikäänsä, on radiumin syöminen. Tri Stillman sanoo, että jos radiumin säteitä sidotaan maitoon tai sokeriin, ja näistä sitten valmistetaan tabletteja, saadaan syntymään ihmeitä tekevä lääke. ”Minä”, - jatkaa Stillman – ”olen Chicagossa kokeillut tuhansilla radiumtableteilla ja tulokset ovat olleet ihmeelliset, etenkin kun kyseessä ovat olleet vanhat naiset. On keksitty tieteitten ihmemaa. Ankarat tuskat poistuvat kuin noitasauvan kosketuksesta; vanhuudenoireet häviävät, ruokahalu palaa silmänräpäyksessä ja punaisten verisolujen lukumäärä lisääntyy tavattomasti jo muutaman tunnin kuluessa.”

”Hän näytti minulle elämän veden virran …. ja molemmin puolin jokea oli elämän puu… ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi.” (Ilmestyskirja 22:1,2). Ehkä raadium on yksi tämän ”puun” terveeksi tekevistä lehdistä.
1920-luvulla erilaiset puoskarit ja huijarit myivätkin radiumia eri muodoissa. Alla on esimerkki nestemäisestä tuotteesta:

Kuva

Radithoria valmisti huijari nimeltä John Aloysius Bailey. Tuotteen mannekiinina toimi golfin Yhdysvaltain mestari Eben M. Byers. Byers nautti vuosien 1927 ja 1930 välillä 1 400 pulloa Radithoria. Seurauksena oli syöpä ja ennenaikainen kuolema. Tämän ja muiden kuolemantapausten seurauksena radiumin myyntiä alettiin säätelemään 1930-luvulla.

Seuran presidentti J.F.Rutherford oli jo 1920 (The Golden Age, June 23, sivu 607) kertonut käyttävänsä vyötä, johon on liitetty pussukka radiumia:

Kuva

Rutherford kuoli 8.1.1942 paksusuolen syöpään. Rutherfordin syövän ja radiumvyön yhteys jää ikuiseksi arvoitukseksi, mutta kovin kaukana ei ole ajatus, jonka mukaan Rutherfordin kuoleman aiheutti radium, "uusi elämänneste".

Jeremia 31:12 toteaa (Uuden Maailman käännös):
He tulevat ja huutavat ilosta Siionin ylänteellä
ja säteilevät Jehovan hyvyyden vuoksi
Ihan näin kirjaimellisesti ei Raamattua kai pitäisi tulkita.

Jehovan todistajien julkaisuissa annetut ohjeet eivät aina ole olleet pelkkää harmitonta huuhaata jolle voi hymyillä, vaan toisinaan ne ovat sisältäneet jopa hengenvaarallisia neuvoja. Väite siitä, että "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" välittää Jeesuksen ohjeita ja ajatuksia, joutuu outoon valoon.