"Täyttynyt salaisuus" kirja

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3661
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

"Täyttynyt salaisuus" kirja

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JP

Miten kirja Täyttynyt salaisuus vaikutti "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" valitsemiseen?

Jehovan todistajien oppitulkinnan mukaan Jeesuksen valitsemalla "uskollisella ja ymmärtäväisellä orjalla" on tärkeä osa hengellisen ruoan jakamisessa "viimeisinä päivinä". Jehovan todistajat väittävät, että tuo "orja" on heidän keskuudessaan.

Jehovan todistajien tärkein oppikysymyksiin keskittyvä julkaisu, Vartiotorni-lehti, kertoo, milloin Jeesus valitsi "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" huolehtimaan "palvelusväestään" ja antamaan heille ruokansa oikeaan aikaan.

Tuon lehden mukaan "orjan" valinta tapahtui vuosien 1914 ja 1919 välisenä aikana tehdyn tarkastuksen jälkeen vuonna 1919. On kiinnostavaa, että tuolloin Raamatuntutkijat (Jehovan todistajia kutsuttiin aikaisemmin tuolla nimellä) julkaisivat kirjan Täyttynyt salaisuus.

Lue lisää täältä.

Kuva
Kuva: Vartiotorni-seura

Kirja Täyttynyt salaisuus on nykyisille Jehovan todistajille hyvin kiusallinen kirja. Sen oppinäkemykset poikkeavat merkittävästi nykyisistä tulkinnoista. Jos joku nykyinen Jehovan todistaja alkaisi opettaa Täyttyneen salaisuuden oppeja seurakunnassa, hänet erotettaisiin "luopiona". Kirjan opetuksista on tosiaankin tullut "luopioajatuksia", vaikka kirjan ilmestymishetkenä oppeja pidettiin "totuutena".

Tarkastellaan Täyttyneestä salaisuudesta, mitä se opetti Ilmestyskirjan "Suuresta joukosta" ja verrataan sitä näkemystä nykyiseen näkemykseen. Onko oppi "tarkentunut" vai muuttunut?

Lue lisää täältä.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: "Täyttynyt salaisuus" kirja

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

En minä muuta, mutta tuo kannen koristekuvio muistuttaa kovin zarathustralaisuuden symbolia.
3nity
Viestit: 31
Liittynyt: 13.10.2007 18:40

Re: "Täyttynyt salaisuus" kirja

Viesti Kirjoittaja 3nity »

Jaakko Ahvenainen kirjoitti: 27.08.2021 17:04 En minä muuta, mutta tuo kannen koristekuvio muistuttaa kovin zarathustralaisuuden symbolia.
Kiinnitin muuten aivan samaan huomiota.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: "Täyttynyt salaisuus" kirja

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Nyt Jaska käsi, ei sydämelle, vaan näppäistölle. Mitähän oleellista kristillisyydestä jää jäljelle, jos zarathustralaisuuden vaikutus siitä poistetaan? Ei ainakaan Jeesuksen piikkiin väärin laitettu käytösohje. Jopa Saatanan ottaminen oppivalikoimiin pakkosiirtolaisuuden tiimoilla katsotaan olevan sidoksissa zarathustralaisuuteen.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: "Täyttynyt salaisuus" kirja

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Asettaisin kysymyksen hieman toisin. Mitä kaikkea muista uskonnoista on siirtynyt kristinuskoon? Todellisuudessa po. symboli toki viittaa zarathustralaisuuteen, mutta asiaa tarkemmin silmäiltyäni tulee siirtyä ajassa 600-700 vuotta taaksepäin, muinaisen Egyptin symboliikkaan aina noin 1200-1300 eaa. Siivekäs aurinko kuuluu tuohon jumalsymboliikkaan, mistä se lienee siirtynyt zarathustralaisuuteen ja päätynyt "Täyttyneen salaisuuden" kansikuvakoristeeksi. Eli paremmaksi vain menee.

Ks. https://www.google.fi/search?q=egyptil% ... goFV4-07mM
Vastaa Viestiin