Takaisin JT eeksi

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Utelias2
Viestit: 83
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Mites jos joku erotettu tai eronnut pyrkii takaisin Seurakuntaan millainen on prosessi?
Kuinka kauan kestää?
Jos huolitaan takaisin pidetäänkö yhä jotenkin Kolmannen luokan jäsenenä?
Vieras

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ensin voi ilmaista halunsa palata vapaamuotoisesti ja alkaa käydä kokouksissa, mahdollisesti tutkia jonkun vanhimman kanssa. Kokouksissa tietenkään ei saa puhua kenenkään kanssa tai osallistua muutenkaan, istumapaikka on takapenkki tai kirjasto. Kokouksissa käyntiä kun on jatkunut jonkin aikaa, kirjoitetaan kirje vanhimmistolle jossa kerrotaan halusta palata. Aikaa on mahdoton sanoa, jotkut otetaan takas viikoissa, toisella voi mennä pari vuotta. Erotetun leima pysyy vaikka olisi takaisin otettu, toisilla vahvemmin kuin toisilla. Erottaminen perustuu mielivaltaan, samoin takaisin ottaminen.
Harmus
Viestit: 137
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Seurakuntaan voi ottaa yhteyttä, ilmaista heille halunsa päästä takaisin seurakuntaan, ja sitten on tiedossa jonkin sortin tutkintakomitean muodostaminen. Komitean on vakuututtava katumuksen aitoudesta ja sitten portit aukeaa.

Seurakuntiin halutaan mielellään lisää vahvistusta, jotenka itsenäisesti paluuta tiedustelevat otetaan kyllä nopeasti mukaan takaisin vahvuuteen.

Eri aikoina on ollut erilaisia ”lisärajoituksia” joita seurakuntiin palanneisiin on kohdistettu, esimerkiksi määräaikainen kokouksissa vastaamiskielto.

Jos ei ihan pakottavaa tarvetta ei ole, niin kannattaa pysyä jt-seurakunnan ulkopuolella. Elämää ja kristillisyyttä on muuallakin, vaikka tämä foorumi on viime aikoina muuttunut lähinnä muistomerkiksi.
Harmus
Viestit: 137
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Kolmannen luokan kansalaisia ovat lähinnä ne jotka eivät ole aktiivisia seurakunnan toiminnassa. Takaisinotettuja ei dissata jos pysyy hyörinässä mukana.
Observer
Viestit: 153
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Observer »

Vieras kirjoitti: 07.08.2022 20:12 Kokouksissa käyntiä kun on jatkunut jonkin aikaa, kirjoitetaan kirje vanhimmistolle jossa kerrotaan halusta palata. Aikaa on mahdoton sanoa, jotkut otetaan takas viikoissa, toisella voi mennä pari vuotta.
Tuo "viikoissa" ei siis koske sellaista tilannetta, jossa erottaminen on juuri tapahtunut. Jos on kulunut vuosia ja elämä ns. järjestyksessä seurakunnan mielestä ja sitten haluaa palata ja alkaa käydä kokouksissa, voi päästä takaisin suht nopeastikin.

Toinen tilanne on se tavallisempi eli kun erotetaan, alkaa erotettu henkilö käydä saman tien kokouksissa. Riippuu "synnin" luonteesta, miten nopeasti ottavat takaisin. Siltikin minimi on siinä puolen vuoden paikkeilla.
Vempula
Viestit: 367
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Vempula »

Sattuuko joku tietämään korona-ajalta takaisinottamistapauksia? Silloinhan kokoukset järjestettiin etäyhteyksin. Mikäli joku erotettu on halunnut palata takaisin seurakuntaan, hän on "käynyt" kokouksissa kotisohvaltaan. Epäilemättä pariin koronavuoteen mahtuu tällaisiakin tapauksia.

Kotisohvakokoukset eivät tietenkään toimi samanlaisina nöyryyttävinä häpeärangaistuksina, kun kukaan ei pysty etäkokouksessa kotoaan osallistuvaa karttamaan siten kuin valtakunnansalilla voi tehdä.
Observer
Viestit: 153
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Observer »

^ Kyllä noitakin oli. Erotetun piti olla läsnä kiltisti zoomissa (ei kuvaa, ei ääntä, ettei kukaan vain saastu hänestä) ja sitten komitea päätti takaisin ottamisesta normaaliin tapaan. Vähemmällä tosiaan pääsi nämä henkilöt kun ei tarvinnut käydä salilla nöyryytettävänä.
Utelias2
Viestit: 83
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Maallikkona luulisin että Hyvin Tienaavat otetaan mielellään takaisin Koska Antavat Enempi Rahaa Tälle Uskonnolle
Sami Uusi-Luomalahti
Viestit: 44
Liittynyt: 25.10.2020 12:14

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Sami Uusi-Luomalahti »

Jestas miten sairaalta toi takaisin ottaminen (lue nöyryytys, ryömintä) kuulostaakaan, kun sitä oikein aloin ajattelemaan. Ihmiset ratkaisevat, oletko katunut tarpeeksi, ja lukevat sydämentilan. Tää käytäntö on 100% Raamatun, ihmisyyden, sekä terveen järjen vastainen
Vieraas
Viestit: 3212
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Vieraas »

Tämä palaavan yksilön koirakouluhan on tietyllä tavalla vanhimpien kosto, vähintäänkin se on jonkinlainen nöyryytys. Erotetulle tai eronneelle näytetään kaapin paikka, oppiipahan olemaan.

Voisin muuten kuvitella, että tällä hetkellä takaisin otetaan nopeammin kuin ennen, nyt kun pula osallistujista on suuri ja jopa sisaria on päästetty esim. mikkihommiin. Joissakin seurakunnissa ovat kuulemma ne vähemmän esimerkillisetkin rivijäsenet saaneet avustavien hommia, kun ei sellaisia livekokouksiin ole löytynyt tarpeeksi.
Video ei ollut ohjeistusvideo.
exgoodgirl
Viestit: 7
Liittynyt: 19.12.2018 09:41

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja exgoodgirl »

Mä kävin erottamisen jälkeen joka ikisessä kokouksessa ja muistaakseni 3kk kohdalla jätin vanhimmille kirjallisen pyynnön päästä takaisin seurakunnan yhteyteen. Tämän jälkeen järjestettiin vanhimpien kanssa tapaaminen, jossa minulle kerrottiin että olen tehnyt kaiken oikein ja jos jatkan samaan malliin, niin varmasti myöhemmin ottavat takaisin. Ei ollut kuulemma vielä tarpeeksi kauan aikaa kulunut katumisen aitouden varmistamiseksi, joku voisi pian kompastua.

Mulle se oli tarpeeksi pitkä aika ja tulin siihen tulokseen, että varmaan parempi alkaa rakentaa elämää järjestön ulkopuolelle. Silloin harmitti, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se oli mun pelastus.
Vempula
Viestit: 367
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Takaisin JT eeksi

Viesti Kirjoittaja Vempula »

Sami Uusi-Luomalahti kirjoitti: 09.08.2022 20:51 Jestas miten sairaalta toi takaisin ottaminen (lue nöyryytys, ryömintä) kuulostaakaan, kun sitä oikein aloin ajattelemaan. Ihmiset ratkaisevat, oletko katunut tarpeeksi, ja lukevat sydämentilan. Tää käytäntö on 100% Raamatun, ihmisyyden, sekä terveen järjen vastainen
Jos jossakin koulussa otettaisiin käyttöön Jehovan todistajien karttamisrangaistuksen kaltainen malli, niin siitä nousisi valtava mediakohu ja päädyttäisiin nopeasti raastupaan. Lapsia, opiskelijoita tai opettajia käskettäisiin tulemaan kouluun kartettaviksi. Kukaan ei saisi heille puhua eikä tervehtiä. Hiljaa pitäisi istua luokan tai opettajainhuoneen perällä oppitunneilla ja opettajakokouksissa vaikkapa syyslukukauden ajan elokuusta jouluun.

Jostain kumman syystä uskonnollisissa yhteisöissä tuollaista julmaa väkivaltaa saa toteuttaa ihan vapaasti.
Vastaa Viestiin