Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2022

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3645
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2022

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuvat: T.H.

Vuonna 2022 tapahtui paljon Jehovan todistajien järjestössä ja sen ympärillä.

Jos Suomesta pitäisi nostaa esiin vain yksi nimi vuoden 2022 Jehovan todistajat -vuosikatsaukseen, se olisi ilman muuta Camilla Nissinen. Hänen julkaisemansa esikoisromaani Meitä vastaan rikkoneet on erinomainen kuvaus Jehovan todistajien yhteisöstä. Se on myös valtavan hieno kaunokirjallinen teos. Se on onneksi saanut paljon myönteistä julkisuutta sekä lukijoiden keskuudessa että mediassa.

Vuonna 2022 useissa maissa valtiovalta ja viranomaiset ovat alkaneet tarkastella kriittisesti Jehovan todistajien syrjivää karttamisoppia. Toistaiseksi suurin vaikutus karttamisopin tarkastelussa on tapahtunut Norjassa. Monien vaiheiden jälkeen Norjan Jehovan todistajien järjestö menetti sekä valtionavun että rekisteröinnin uskonnolisena yhdyskuntana.

Mutta Norja ei ole ainoa maa, jossa kuohuu. Myös Islannissa, Hollannissa, Latviassa, Uudessa Seelannissa, Meksikossa ja Espanjassa on kuohuntaa Jehovan todistajien järjestön ympärillä.

Vuoden 2022 mielenkiintoisimmat jutut on nyt paketoitu vuosikatsaukseksi. Siinä riittää paljon luettavaa ja tutkittavaa.

Vuosikatsauksen voi lukea täältä.

Kuva
Kuva: JW.ORG