Anthony Morris III

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Anthony Morris III

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Eilen saatiin lukea uutisesta, jonka mukaan "veli Anthony Morris ei enää palvele Jehovan todistajien hallintoelimessä". Mitään lisätietoa asiasta ei annettu, joka onkin aiheuttanut paljon spekulointia asian ympärillä Redditissä, monilla YouTube-kanavilla sekä foorumeilla. Jos Seura olisi kertonut edes hivenen enemmän, spekulointi olisi pienempää. Tapaus on loistava esimerkki avoimuuden eduista ja salailun haitoista.

Joka tapauksessa kyseessä on äärimmäisen harvinainen tapaus. Alla on lueteltu menneet hallintoelimen jäsenet (lähde: Wikipedia):

Thomas J. Sullivan (1932–1974)
Grant Suiter (1938–1983)
Nathan Homer Knorr (1940–1977)
Frederick William Franz (1944–1992)
Lyman Alexander Swingle (1945–2001)
Milton George Henschel (1947–2003)
John O. Groh (1965–1975)
Raymond Victor Franz (1971–1980) ----- Erosi !!!!!
George D. Gangas (1971–1994)
Leo K. Greenlees (1971–1984) ----- Erosi !!!!!
William K. Jackson (1971–1981)
William Lloyd Barry (1974–1999)
John C. Booth (1974–1996)
Ewart C. Chitty (1974–1979) ----- Erosi !!!!!
Charles J. Fekel (1974–1977)
Theodore Jaracz (1974–2010)
Karl F. Klein (1974–2001)
Albert D. Schroeder (1974–2006)
Daniel Sydlik (1974–2006)
Carey W. Barber (1977–2007)
John E. Barr (1977–2010)
Martin Pötzinger (1977–1988)
Guy Hollis Pierce (1999–2014)
Anthony Morris III (2005–2023) ----- Mitä tapahtui ?????

Näistä kaikki olivat hallintoelimen jäseniä kuolemaansa asti, lukuunottamatta Greenleesia, Raymond Franzia, Ewart C. Chittyä sekä nyt sitten Tony Morrisia. Greenlees ja Chitty on yhdistetty useiden lähteiden mukaan "moraalittomaan käytökseen", Franz erosi omantunnonsyistä, mutta Morrisista ei siis tiedetä vielä mitään.

Yleisiä spekulointiaiheita ovat olleet:

Sairaus

On täysin mahdollista, että Tonyllä on jokin vakava sairaus. Toisaalta hallintoelimeen on kuulunut paljon hyvin iäkkäitä miehiä ja näillä varmasti on ollut vakaviakin sairauksia. Siitä huolimatta asema säilyi saappaat jalassa loppuun asti.

Alkoholiongelmat

Huolimatta videoista joissa Tony keräilee kärryyn tuhannen dollarin viskit, alkoholismista ei ole mitään suoranaista näyttöä. Viime aikoina Tony on näyttänyt videoilla jopa freesimmältä. Puhe solkotti joskus esityksissä oikein kunnolla, mutta niin solkottavat muutkin vanhemmat hallintoelimen jäsenet.

Luopumus

Tähän on vaikea uskoa, koska Tony on aina esiintynyt äärimmäisen hard core miehenä. Jopa enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Mitään merkkejä omista tulkinnoista ei tule mieleen, edes vivahteista. Tämä lienee myös se ainoa syy, josta olisi tullut kenkää välittömästi. Tony ei olisi enää "veli".

Moraalittomuus tai muu sääntöjen rikkominen

Tiedotteen muukaan Morris on edelleen "veli", eli häntä ei ole erotettu. Tosin ei Greenleesiä eikä Chittyäkään erotettu, vaikka syytökset olivat todella vakavia.

Pennsylvanian oikeudenkäynnit

Pennsylvaniassa useita Jehovan todistajia syytetään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tähän liittyen alueen kaikki seurakunnat on haastettu avaamaan arkistonsa tutkijoille. Pelkääkö Seura, että jotakin raskauttavaa liittyen Morrisiin tulee ilmi? Se ei tarkoita sitä, että Tony olisi hyväksikäyttänyt ketään, mutta esimerkiksi rooli tapausten piilottelussa voisi olla raskauttavaa. Tony vietti aikaa Pennsylvaniassa palattuaan Vietnamin sodasta ja liittyessään Jehovan todistajiin.

Zalkinin oikeustapaukset

Jokin aika sitten Zalkinin lakitoimisto sopi oikeuden ulkopuolella joukon Jehovan todistajiin liittyviä hyväksikäyttöoikeudenkäyntejä. Oletettavaa on, että sopimisen yhteydessä Seura joutui korvaamaan uhreille suuria rahasummia. Liittyikö sopimukseen jostakin syystä myös Tony Morrisin eroaminen?

Mainehaitta

Tony Morris tunnetaan äärimmäisyyksiin menevistä tempauksista. Hän on demonstroinut, miten luopioista lähtee henki kuin liekki tulitikkua puhallettaessa, hän on vaatinut tiukkojen housujen kieltoa miehille sekä kuvannut hyvin väkivaltaisesti Harmagedonin taistelun tappamista. Tästä huolimatta en jaksa uskoa tähän vaihtoehtoon. Linja ei ole kovin kaukana muiden hallintoelimen jäsenten esiintymisistä ja olisihan ollut mahdollista vain vähentää Tonyn medianäkyvyyttä.

Hallintoelimen sisäiset ristiriidat

Hallintoelintä täydennettiin vastikään kahdella uudella jäsenellä ja Tony jäi/heivattiin pois. Kieliikö tämä sisäisistä ristiriidoista? Kahmiiko esimerkiksi Mark Sanderson lisää valtaa?

Traumaperäinen stressihäiriö / masennus

Tony Morris on kertonut aiemmin kärsineensä Vietnamin sodan aiheuttamasta traumaperäisestä stressihäiriöstä. Voisiko tämä olla vanhoilla päivillä kehittynyt pahemmaksi? Toisaalta tämäkin olisi todennäköisesti voitu peittää vähentämällä näkyvyyttä.

Syytä tapahtumaan ei yksinkertaisesti vielä tiedetä, mutta aikanaan tähänkin kysymykseen saadaan aivan varmasti vastaus.
Observer
Viestit: 161
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Anthony Morris III

Viesti Kirjoittaja Observer »

Tämä on tavallaan ainutlaatuinen juttu järjestön historiassa. Toki hallintoelimen jäseniä on poistettu ennenkin (Ray Franz, Chitty, Greenlees), mutta aika oli silloin toinen: lähes kukaan todistaja ei silloin tiennyt noita miehiä. Morrisin sen sijaan tuntevat kaikki.

Terveydestä tässä voi tuskin mitenkään olla kyse. Kaikki seikat puhuvat sitä vastaan:

Tuo ilmoitus on sävyltään suorastaan juridisen kylmä. Asiaa ei ilmaistaisi noin, jos olisi kyse terveydestä, vaan varmasti häntä kiitettäisiin vuosien palveluksesta jne.

Toiseksi kukaan ei ole koskaan jättänyt tehtäväänsä terveyssyistä koko hallintoelimen olemassaolon aikana. Jotkut jäsenet ovat olleet loppuaikoinaan sänkypotilaita ja silti pysyneet nimellisesti jäseninä loppuun asti. Tonykin hyvin tietää, että näin se menee.

Sitä paitsi hallintoelimessä on tällä hetkellä huonokuntoisempiakin jäseniä. Lösch kuulemma piti hiljattain puhetta ja oli yllättäen vaihtanut kieltä kesken kaiken, ja hänet piti taluttaa lavalta pois. Dementia tai vastaava vaivaa ja silti mies jatkaa tehtävässään. Iältäänkin Morris on nuorempi kuin Lett, Splane, Lösch ja Herd.

Ja ennen kaikkea Tony rakastaa asemaansa ja nauttii silmin nähden kaikesta sen tuomasta vallasta. Hän ei ikinä vapaaehtoisesti luopuisi siitä. Kyllä hän on saanut potkut syystä tai toisesta.

Järjestö varmasti inhoaa tällaisten ilmoitusten tekemistä ja kaikkea sitä juoruilua, jota siitä seuraa. Se ei toimi näin kuin ehdottoman pakon edessä. Se olisi voinut välttää spekulaatiot kertomalla vähän, mistä on kyse, mutta ilmeisesti se ei voinut tehdä sitäkään syystä tai toisesta. Ehkä siitä olisi ollut vielä pahemmat seuraukset?

Aika näyttää - tai sitten koko asia jää epäselväksi. Koska hän on edelleen “veli”, erotettu häntä ei ole (ainakaan vielä). Sekin kertoo tilanteesta paljon, jatkaako hän edelleen vanhimpana. Eiköhän se tieto jostain kautta vuoda jossain vaiheessa.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Anthony Morris III

Viesti Kirjoittaja Tony »

Maininta Morrisin "potkuista" on poistettu uutissivuilta. Redditin mukaan se poistettiin jo kertaalleen aikaisemminkin, palautettiin sittemmin ja poistettiin taas uudestaan.

Uusinta uutta valoa, joka vilkkuu nopeammin kuin koskaan?
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Syväkurkku
Viestit: 517
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Anthony Morris III

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Vieläkään ei tiedetä, miksi Tony ei ole enää hallintoelimen jäsen. Tiedetään vain, että Tonyyn liittyviä videoita on poistettu Seuran sivuilta.

Nyt tiedetään myös, että Seura osti 28.3.2023 Tonyn ja tämän vaimon käyttöön paritalon puolikkaan Pohjois-Carolinasta, kohtalaisen kaukana päätoimistosta. Tonylla ja vaimolla on taloon elinikäinen käyttöoikeus. Heidän kuolemansa jälkeen talo palautuu Seuralle. Tonyn vaimolla on aiempia siteitä Pohjois-Carolinaan. Talon arvo on reilut 200 000 dollaria. Tiedot kiinteistökaupoista ovat Yhdysvalloissa julkisia.

Alla kuva paritalosta. Tonyn asunto vasemmalla. Tallissa lienee sama Cadillac, joka esiintyi aiemmin Tonyn viskinhakumatkoja esittävällä videolla. Katunäkymä Googlesta.

Kuva

Kuva

Lähde:

Avatar
Sami Uusi-Luomalahti
Viestit: 52
Liittynyt: 25.10.2020 12:14
Viesti:

Re: Anthony Morris III

Viesti Kirjoittaja Sami Uusi-Luomalahti »

Mitä lie kohtalon ivaa Morrisia ajatellen, kun autotallin ovi on jäänyt auki ja just silloin sattuu menemään Googlen kuvausauto ja tallentaa. Jäitpäs kiinni! Suomessa Google Street View:ssä on samat kuvat vuositolkulla.
Vastaa Viestiin