Etsi tarinasta yhtäläisyyksiä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Luopio?
Viestit: 128
Liittynyt: 16.09.2009 21:01
Paikkakunta: 60°10'12"N 24°56'24"E

Etsi tarinasta yhtäläisyyksiä

Viesti Kirjoittaja Luopio? »

Iltalehti kirjoitti 27.5 jutun moottoripyöräkerhon, rikollisen sellaisen, jäsenestä ja tämän kerhosta lähtöprosessin vaiheista. Kuulostaako tutulta:

"Honkanen arvioi, että häneltä irtaantuminen jengistä onnistui ehkä helpommin kuin monilla muilla.

– Minulla on ollut perhesuhteet kunnossa ja aika vahva identiteetti ilman kerhoakin.

Hänkään ei pystynyt jättämään jengiä ilman pään sisäistä taistelua.

– Jokaisella jengiläisellä on tietynlainen varuillaan olo selkärangassa. Siinä menee aikaa, että pystyy olemaan rennosti missä vain ja ymmärtää, että jokainen läheltä kuuluva Harrikan ääni ei liity jengiin.

Jengin jättänyt joutuu tekemään töitä myös mustamaalauksen takia. Sen kohteeksi joutuu Honkasen mukaan lähes poikkeuksetta jokainen, joka on päättänyt erota jengistä. Mustamaalaus on keino suojella omaa kuplaa.

– Siinä yritetään vaikuttaa eronneen lähipiiriin keksityillä jutuilla ja tekaistuilla huhuilla. Jengistä irtautuneen pitää ymmärtää, että se, mitä jengi- ja rikollismaailma ajattelee, ei vaikuta ulkopuolisessa arjessa mitään.

– Jengeissä ei puhuta lähtijöistä, joilla menisi hyvin.

Irtautuneelle mustamaalaus voi olla rankka kokemus. Kun koko aikaisempi ystäväpiiri on koostunut jengiläisistä, muuta lähipiiriä ei juurikaan ole, ja niiden harvojen ajatuksiin, jotka kuuluvat uuteen elinpiiriin, yritetään syöttää huonoa kuvaa eronneesta jäsenestä.

– Siksi jengin vertaus lahkoon ei ole turha".
"Totuus ei saa koskaan tulla hyvän tarinan tielle"