Pienellä präntätty

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Nightderanger
Viestit: 209
Liittynyt: 02.05.2007 15:41
Paikkakunta: Helsinki

Pienellä präntätty

Viesti Kirjoittaja Nightderanger »

Aku Ankoissa tulee nykyään lähinnä vastaan "pienellä präntätty teksti" sopimuksissa, ja yht'äkkiä joku huomaakin olevansa sitoutunut ties mihin. Tietääkö kukaan onko tällaista tapahtunut ja missä määrin todellisessa elämässä?
Usko ihmisestä aina pahinta mahdollista niin olet useimmiten oikeassa.
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Kyseessä lienee urbaanilegenda. En ole koskaan törmännyt vastaavaan.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Avatar
Alueveli
Eläkeläinen
Viestit: 1299
Liittynyt: 13.04.2007 01:51
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Alueveli »

Minun käsittääkseni nämä pienellä präntätyt kohdat eivät ole juridisesti päteviä.

Tässä hieman faktaakin aiheesta:
http://www.laki24.fi/sopi-sopimusoikeus ... nehto.html
"Uskonto on ansa ja kiristysryöstöä." - J. F. Rutherford, Vartiotorniseuran presidentti
"Religion is dangerous because it allows human beings who don't have all the answers to think that they do." - Bill Maher, Religulous
Nightderanger
Viestit: 209
Liittynyt: 02.05.2007 15:41
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Nightderanger »

Alueveli kirjoitti:Minun käsittääkseni nämä pienellä präntätyt kohdat eivät ole juridisesti päteviä.

Tässä hieman faktaakin aiheesta:
http://www.laki24.fi/sopi-sopimusoikeus ... nehto.html
Jenkeistä lähinnä olettaisin tapauksia löytyvän jos jostain.
Usko ihmisestä aina pahinta mahdollista niin olet useimmiten oikeassa.
Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Pankeissa ovat nykyisin jopa ärsyttävän tarkkoja siitä, että selittävät asiakkaalle kaikki mahdolliset sopimuksiin liittyvät asiat. Jopa ne pienellä kirjoitetut löpinät.

Vähän samaan aiheeseen liittyen, olen monesti miettinyt, että lukeeko kuhaan niitä kaiken maailman lisensointisopimuksia, mitä pitää hyväksyä aina jotain uutta ohjelmaa tietokoneelle asentaessaan? Ilmeisesti ei kovinkaan moni, koskapa joku vuosi sitten MikroBitissä oli juttu jostain ohjelmistofirmasta joka oli laittanut pitkän tekstilitanian sekaan maininnan, että joka ensimmäisenä lähettää meiliä tiettyyn osoitteeseen, saa 10000 dollaria. Sadat ihmiset asentivat ohjelman ennen kuin joku huomasi rahapalkinnon 8)
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
sorbet
Viestit: 443
Liittynyt: 27.09.2007 11:22

soppari

Viesti Kirjoittaja sorbet »

Dublinissa ollessani allekirjoitin työsopimuksen, jossa oli about 20 sivua....itsellä ei ollut hajuakaan mitä allekirjoitin, koska kielitaito ei ollut niin hanskassa, että olisin kaiken siitä ymmärtänyt...sopimus piti allekirjoittaa heti, eli aikaa lukemiseen ei edes ollut...itsellä oli sellainen pakko tilanne, että rahat loppu ja olin ilman asuntoa eli oli pakko allekirjoittaa...allekirjoittaessani en murehtinut oliko sopimuksessa mitään pienelläkirjoitettua, toivoin vain, että orjaksi en ole itseäni myynyt siis kirjaimmellisesti. Onneksi näin ei ollut, vaikka aika riisto sopimus se pidemmän päälle oli kun vertaa siihen, että suomessa samasta hommasta olisin saanut iltalisiä ja sunnuntaista tupla palkkaa...oli siinä jotain hyvääkin, työpaikalla piti olla 8h ja siihen sisältyi tunnin palkallinen ruokis. Toisin kuin nykyisessä työssäni sopimukseen on kirjattu vain 20min pituinen ruokatauko...eli 8h hommia ja 20min taukoa..ei ole hurraamista...
Taskulamppu
Viestit: 32
Liittynyt: 08.02.2008 20:52

Viesti Kirjoittaja Taskulamppu »

Jakke kirjoitti:Pankeissa ovat nykyisin jopa ärsyttävän tarkkoja siitä, että selittävät asiakkaalle kaikki mahdolliset sopimuksiin liittyvät asiat. Jopa ne pienellä kirjoitetut löpinät.
Hyvä huomio muuten.

Samoja kokemuksia täällä! Kun olin opintolainaa hakemassa, virkailija näki oikein vaivaa selittääkseen aivan kaiken mahdollisen. Kaikki asiapaperit käytiin suurennuslasilla läpi. Sinänsä ihan hyvä juttu tietysti, että tietää mihin on nimeänsä laittamassa.
Vastaa Viestiin