Rukoilemisesta

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Rukoilemisesta

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Onkohan lahkolla yleistä teoriaa rukoilemisesta ?

Tuolla paljastui, että kun lahkon jäseneltä kysyttiin isoäidin muistamisesta, niin vastatakseen tämän oli tarvinnut ensinnä rukoilla.

Tuohan voidaan kuvitella ihan uskottavasti myös tervehtimistilanteeseen.

Todistaja käy lehtimyyntikierroksellaan ja vastaan tulee tervehtimiskaranteenissa oleva vielä lahkon kirjoissakin oleva henkilö tervehtien. Nyt kyseinen henkilö kuitenkin muistelee ja muistaa saaneensa puhelun, että karanteeni on purettu, oikeuskomitea on käsitellyt jutun. Ongelmana vain on, että oliko puhelintiedon antaja toimivaltainen tällaisen tiedon antamiseen.

Tässä tilanteessa voi vartiotorni kirjoittaa

Heittäydyin siis polvilleni maahan ja rupesin rukoilemaan, aikani siinä rukoiltuani tulin siihen tulokseen että Jehova ei suostuisi hyvällä katsomaan tervehtimistä, jotenka nousin ylös, pyyhkielin housunpolviani, nostin nenäni noin 5 astetta pystympään kuin se oli tullessani, ja rupesin patikoimaan reittiäni kuin tuo tervehtijä olisi ollut ilmaa vaan.
am-ha·’a’rets
Viestit: 296
Liittynyt: 28.05.2007 12:44

Viesti Kirjoittaja am-ha·’a’rets »

Tämä menee varmaankin samaan settiin Damaskoksen- ja Mannerheimintiellä nähtyjen valoilmiöiden kanssa...
"Life is what You make of it."
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

Joo, vähän outo on. Annetaan olla nyt auki toistaiseksi...
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Kommentoinpa nyt tuota rukousasiaa sen verran, että en edelleenkään pysty käsittämään sitä, miten ihmiset jaksaa rukoilla päivästä toiseen kymmeniäkin vuosia, saamatta koskaan yhtäkään vastausta. Toimineeko se sitten jonkinlaisena meditointimuotona?
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

En osaa sanoa, en itse koskaan ymmärtänyt rukoilemisen pointtia. Lapsena vielä oli ns. lapsenuskoa ja kovasti yritti saada apua yläkerrasta, mutta myöhemmin se meni huuhaa-sektoriin enemmän.
Avatar
Alueveli
Eläkeläinen
Viestit: 1299
Liittynyt: 13.04.2007 01:51
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Alueveli »

Jakke kirjoitti:Kommentoinpa nyt tuota rukousasiaa sen verran, että en edelleenkään pysty käsittämään sitä, miten ihmiset jaksaa rukoilla päivästä toiseen kymmeniäkin vuosia, saamatta koskaan yhtäkään vastausta. Toimineeko se sitten jonkinlaisena meditointimuotona?
Vartiotorniseurahan on selittänyt, että vastauksia rukouksiin voisivat olla esimerkiksi aiheeseen liittyvä kirjoitus lahkon lehdissä, puhe lavalta tai seurakuntalaisen rohkaiseva kommentti. Lisäksi rukousten vastaukseen liittyvää ongelmaa helpottaa myös se, ettei saisi pyytää liian konkreettisia itseensä liittyviä asioita, vaan Jumalan tahdon mukaisia asioita. Liikaa ei myöskään saa pyytää, vaan vain välttämättömimpiä asioita.

Jos rahahuolissaan rukoilee leipää pöytään, niin ah rukoukseen vastattiin, kun sosku myöntää toimeentulotukea.. :roll:

Kun uskoo riittävän sokeasti, niin mikä tahansa positiivinen sattuma tulkitaan yläkerran johdatukseksi. Tahto uskoa ohittaa järjen äänen.
Viimeksi muokannut Alueveli, 11.03.2008 19:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Uskonto on ansa ja kiristysryöstöä." - J. F. Rutherford, Vartiotorniseuran presidentti
"Religion is dangerous because it allows human beings who don't have all the answers to think that they do." - Bill Maher, Religulous
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Mahdollisesti muualla sanotaan, että se on Jumalaan turvautumista ja henkisesti auttaa kuitenkin.

Mutta tuon aloituskirjoituksen kysymyksen siis todistaja ymmärtää ilman muuta tarkoitetulla tavalla, eikä ääneen sanoisi, että se on yksi nykäisty perustelu opille.

Asiayhteydestä voisi ymmärtää, että todistajan tulisi useinkin hakea oppivastauksia rukouksella, niin ei siis tarkoiteta.

Luulisi myös, että rukousvastauksella perusteltu oppi olisi vastustuskykyisempi muutoksia vastaan, mutta sitäkään ei todistaja odota.

Miksi sitten ei yleensäkin oppeja haeta rukouksella, sitäkään ei todistaja kysy, voisihan ymmällään ollessaan rauhoittua jos rukouksen päälle vaikka taivaasta tosiaan kuuluisi että se on 607 (ja eikä sinun tarvitse perustelua tietää ?).

Tuo isomman äidin päivän perustelu on tietysti epärealistinen ja pelkkä väistö, ei lahjoja päivittäin voi ostaa, eikä merkkipäivän juhlatunnelmaa voi ylläpitää jatkuvasti, eikös ainoa perustelu ollut seuralla että sitä juhlitaan muutoin niin suuresti.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Taika on siinä, että rukouksessa pitää osata pyytä oikeita asioita. Minä olen vuosikausia toivonut aina tähdenlennon nähdessäni ja jokaikinen toive on toteutunut. Olen toivonut mahdollisuuksien rajoissa olevaa asiaa - että se möhkäle ei putoa mun päähän.

Tai sitten rukousta voi käyttää motivointiin vanhalla hyvällä konstilla. Kun rukoilemalla ei saa vaikka uutta fillaria, niin varastaa sen ja sitten rukoilee anteeksiantoa, siinä katsoisin rukouksella olevan ainakin rauhoittavan vaikutuksen. Niin ja rauhoittaahan se uusi fillarikin.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Alueveli kirjoitti: Vartiotorniseurahan on selittänyt, että vastauksia rukouksiin voisivat olla esimerkiksi aiheeseen liittyvä kirjoitus lahkon lehdissä, puhe lavalta tai seurakuntalaisen rohkaiseva kommentti. Lisäksi rukousten vastaukseen liittyvää ongelmaa helpottaa myös se, ettei saisi pyytää liian konkreettisia itseensä liittyviä asioita, vaan Jumalan tahdon mukaisia asioita. Liikaa ei myöskään saa pyytää, vaan vain välttämättömimpiä asioita.
Oi sitä loogisuuden määrää. Muistan kyllä tuonkin, että jossain väitettiin esim. jonkun VT-kirjoituksen voivan olla vastaus. Siinä on vaan sellainen pikku ongelma, että artikkelin kirjoittamisesta painetun lehden luettavaksi saamiseen menee vähintäänkin kuukausia. Niinpä ohje saattaa tulla moneen huoleen taikka murheeseen hiukan liian myöhässä.

Testailin joskus n. 12-13 vuotiaana sitäkin, että opiskelin ensin VT:stä mitä saa rukoilla ja mitä ei, mutta ei vaan tullu vastauksia vaikka mitä pyysin. Joskus rukoilin jopa lisää uskoa, mutta kävikin niin, että hävis entisetkin uskon rippeet. Onkohan näissä rukouksissa joku tietoturvaongelma ja itse Saatana-peijjooni nappaa viestejä matkalta? 8)

Alueveli kirjoitti: Kun uskoo riittävän sokeasti, niin mikä tahansa positiivinen sattuma tulkitaan yläkerran johdatukseksi. Tahto uskoa ohittaa järjen äänen.


Mitäpä tähän osaa lisätä, muuta kuin, että AAMEN
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
Vastaa Viestiin